Köpråd: SAAB 9-5 Aero -00

Ska åka och kolla på en Saab 9-5 Aero -00 som gått 21000 mil. Han som har den nu fick inte med serviceboken då den tidigare ägaren skulle skicka den efteråt men fick den aldrig. Kan då inte se vad som är bytt men han hade kvitton på de han har gjort. Ska ringa till Saab och höra vad som är gjort hos dem och om vevhusventilationen är bytt. Är de något speciellt jag ska kolla på? Den har steg 3 från speedparts också.



Svar på inlägget: Köpråd: SAAB 9-5 Aero -00



Köp inte den utan köp en -02:a med bok istället. Om du nu inte får den för ett extremt bra pris alltså. Att köpa en bil som alla vet måste servas helt enligt plan eller oftare utan servicebok är ju att be om problem. Just T7-motorn är extremt känslig när det gäller service och görs det inte som det ska så är felprocenten tyvär ganska hög. Ett tips är ju att kolla VictorW's hemsida http://www.wallentin.be


Varför skulle en 02a va ett bättre köp?


För att den är nyare Nej men tex ESP blev standard på Aeron -02 och sen så förbättrades även bilen på ett antal andra punkter. Och sen så är -02 första modellen med xenon så det är en fördel till. Och sen är ju baklamporna mycket snyggare med


Okejokej, han ska ha 39 000 för den


Hahaha dra av 10K på det priset så kan du börja snacka med han igen.... Ungefär 25-30K är den värd (9-5 Aero -00, 21,000 mil, ingen servicebok) såvida den inte är i otroligt bra skick.


Tackar, vi får se. Ska iaf kolla på den sen får jag se!


Va extremt noga me hur växellådan beter sig. På första omgången av 9-5 är drevpaketet en svaglänk. Det problemet har jag råkat ut för o de e dyyrt Men du kan alltid försöka se vad de e för kod på lådan, kan vara en B05 vilket är en nyare o bättre låda Sen är de ju som TBOC_Razor sa mycket viktigt med servicen!


Lite nyfiken bara men när kom den bättre lådan då ?? Min låda kan tjura lite ibland när man ska växla nämlich....


Från och med 02 sitter den nyare bra lådan (FM55 B05) alltid i. Men har också varit med om -01or som har den lådan, så misstänker att den kom under 2001 nån gång. Den dåliga lådan heter ju FM55 B03.






Var står det då ? Är det något man kan se om man river bort panelen runt spaken tex eller måste man under bilen ?? Har inte tillgång till mina saab-program så kan inte kolla


Har för mig att man ska se brickan på lådan om man öppnar huven bara ska sitta mitt uppe på lådan.


Jepp plaketten sitter mitt uppe på lådan och min var en FM55 B05 Ett argument till att köpa en -02:a alltså, bättre låda.


Jag fick min låda renoverad (köpte en krånglande o pruta 20 000:-) och då sa de att de gjorde en uppgradering så att den blev som den från -02!? Kan det vara så att det skiljer endast nån liten detalj? Kolla så att alla växlar är lätta att få i och ur. Kolla så att de har bytt alla slangar till vevhusvent, finns några som inte ingår i kittet. Kolla även bakluckans underkant ang rost, inte helt ovanligt på dessa. Annars är det ju mycket bil fö pengarna man får


Kolla lådan noga. Första tecknet är att backen börjar bli svår att få i. Det är lamellcentrum i kopplingen som är för svagt. Motorns tryckstötar skjuter sönder lådan. Fick renovera min, kostar 19000:- på Saab. Finns dock folk i Trollhättan som fixar för ca 9-10 papp. Då får du en uppgradering till viggenspec. Växelförarhus bl.a. (tror jag) Var en hel del prylar i alla fall. Lyssna sedan efter oljud på kamkedjesidan. Har du möjlighet så låt någon kolla hur långt ut kedjespännaren är. Det går att skruva loss den och mäta. Kedjan är en svag punkt.


oljeläckage och vevhusvent. e väl det primära...Det skulle ju varit bra o veta vad som gått sönder på den tidigare.


Synkningarna är det som skiljer, på den tidigare lådan så hade man för klent material som då ändrades till -02. Och som sagt finns de ju vissa -01or som också har den lådan Sen behöver inte just backen va första tecknet på dålig låda som någon skrev. 2an och 5an är det lika stor risk med att det är svårt o få i växel.


Har för mig att det var svårt att få ur 5an men är inte säker.


Jag va med calleklutt idag och han tog bytet! måste säga att den rörde på sig fint det enda var att en rem lät men det skall bytas! tror han är lite nöjd... ganska stor skillnad på hans f.d bil mot saaben


Nöjd! Förstår jag mycket väl, han åkte väl Volvo innan



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka