Köpråd, Köpa "Sportbil"

Tja! Jag håller på att letar efter ett nytt projekt nu och tänkte kolla lite med andra om vad som är ett bra köp eller inte. Jag är ute efter en bil som har/är: Snygg Snabb Trimvänlig Hållbar Rolig att köra Jag har själv fundera på Toyota Supra MKIV eller Subaru Impreza WRX 04- Är de nån som har några fler förslag eller några bra tips om dessa bilar. //Sebastian



Svar på inlägget: Köpråd, Köpa "Sportbil"



Skyline, EVO?


Kan rekomendera en 350z Klart hållbar och trimvänlig = (med turbo/kompressorkit blir den snabb ska du se) Och ful är den väl ändå inte?


Ja jo de är ju ett alternativ. Jag var inne på Skyline R33 GT-R förut. EVO har jag aldrig tänkt på vet ej varför.


Nej de är faktiskt ett till alternativ, lite nyare med vilket är ett plus. Vad ligger motor på i en sån?


Sen är ju frågan om man ska ha 4WD eller RWD? Har ingen erfarenhet om 4WD alls.


Jag skulle helst undvika "riskokare" som i dag är bara plast. Kan rekommendera dig en Audi om det är turbo och fyrhjulsdrift (Quattro) du vill ha. Trimvänliga, går bra och är lättmekade. //CarpeDiem


Ja de är verkligen inga bilar jag hade tänkte på, RS2 är ju riktigt snygga bilar.


850heden: Ska se om mina Audi-kunskaper duger nu Audi S4: 2.2TQ Osäker på effekten, tror det är 220hk original, vridmoment vet jag inte men ska kolla upp det Audi S2: 2.2TQ upp till -93: 220hk, femväxlad låda. Efter -93: 230hk, sexväxlad låda som är från Audi RS2 Audi RS2: 2.2TQ, har 315hk original och har sexväxlad låda Om du inte vet vad TQ står för så betyder det Turbo Quattro //CarpeDiem


EVO kan du få bra flås i, dem är ju lite "rejsigare" än Impreza. Skyline R33 GT-R är ju ett bra val annars med väghållning och motor som är lite bättre än gamla tyskvagnar.. Tvekar på att det skulle va mycket plastigare i en GT-R än en S2 från samma årtal.






Toyota Soarer eller Mazda Rx7?


Vad får den kosta?


Køb en Supra hvis du skal lave effekt. Så slipper du for at tænke på blokken før du rammer 800 hk


287 hk orginal (strax över 300 från 2005 och frammåt) men finns massivs med turbokit som ska ge runt 100 hk till. Kittet kostar mellan 50 och 80 tusen. Bilen är jävligt prisvärd från början, finns fina från 170 000 och uppåt...!


Hur tänkte du nu?


Altså det här med att dom bara i gjorda i plast? Senast jag kollade var audi och bmws stötfångare med gjorda i plast, även vingarna och spoilers. Samma på dom japanska. Blir så förbannat trött på folk som säger att japsare bara är plast, det är ju minst lika mycket plast på tyskar.


En soarer är riktigt grym men inte lika lätta att få tag i... Jag har inte sett många till salu. Rx7 jag är inte helt säker på dom motorerna..


Upp till en 150 - 160 tusen kanske.


Jo vad jag har sett så kan man plocka ut bra med hästar ur en supra och den ska hålla för bra mycke effekt..


Okej tack! en Audi S2 är ju inte helt fel heller. Men jag tror jag vill ha en bil som sticker ut lite mera när man åker med den. Därav så lutar de nu åt en Supra, men jag är inte helt säker. Svårt och veta om man vill ha 4WD eller RWD...



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka