Köpråd! Volvo 940?

Har några frågor! Hur mycket vikt skillnad är det på 940 sedan och kombi? Här bilen jätte sliten om det gått 30000 mil om man ändå ska byta massa saker och trimma lite`?



Svar på inlägget: Köpråd! Volvo 940?



30000 ingen fara på 940 om den är vettigt skött och körd. Bättre med en välvårdad långmilare än en slarvigt skött lågmilare. Vikter, besiktningsresultat m m, klicka på jämför bilar. http://begbilguiden.bilprovningen.se/ Bonuslänkar:http://www.vibilagare.se/zino.aspx?modellID=418 obs, gammalt http://www.aftonbladet.se/bil/article55068.ab


okej, men finns det något sätt man ser på bilen om den är lungd körd? utan att börja skruva på bilen?


Inte för att generalisera men jag hade helst köpt ett ostylat, otrimmat exemplar som ägts ett tag av någon 30 plus.


En sak du kan göra är ett kompressionstest på motorn så ser du lite hur den mår och kolla servicebok så service är skött. Min 945 har gått 45 000mil och funkar bra. Volvo bara går o går, oftast är karossen slut innan motorn är det Ang vikten så kollade jag upp en 944 och en 945 på transportstyrelsen och de vägde:944:Tjänstevikt, kg: 1520 Totalvikt, kg: 1900 945:Tjänstevikt, kg: 1560 Totalvikt, kg: 1940 Ska du köpa en med turbo så brukar LTT var lite billigare i försäkring jämfört med FTT, men är samma motor. Bara laddtrycket som skiljer så är lätt att göra om en LTT till FT.


Det är väl mest slitdelar som brukar kunna vara lite väl slut runt 30k. Bussningar, fjädrar, stötdämpare, bromsok, bromsskivor (om de mot förmodan inte är bytta nångång innan) osv. Jag hade nog kikat på en bil med lägre miltal just för att bilen med stor sannolikhet kommer kännas fräschare.


I övrigt är 940 en mycket bra och slitstark bil och JÄVLIGT rolig att kra på vintern(om man inte har råd med däck). Bra val av trimmobject


okej, aa ja hade ändå tänkt att byta turbo så:P men vad menar du med kompressionstest på motorn? Då kan man ju kolla på en 940 som gått längte som man ser är servide har skötts på! hade ändå tänkt byta bromsar fjädrar och allt om ja ska trimma!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka