Köpråd: Billig bensinsnål bil att ha i jobbet för max 40000.-

Jag är verkligen öppen för alla förslag. Jag kommer ju att köra med bilen varje dag. Till och från jobbet har jag totalt fem mil ToR, sedan så skall jag ju ut på fältet o sälja, så det blir säkert en fem mil till om dagen. Så säg 10-15 mil per dag kommer jag att köra. Så det jag behöver är en pålitlig bil som jag kan åka runt med som max kostar mig 40 000.- begagnat eller om det finns någon smart finansiering att tillgå. Dessutom en bil som helst är rätt liten, smidig och bensinsnål.



Svar på inlägget: Köpråd: Billig bensinsnål bil att ha i jobbet för max 40000.-



Köp en landrover freelander en sådan som jag har 1.8 liter .riktigt pigg bil och drar ca 0,8 ....fyrhjulsdrift gott om platts för 4 pers all utrustning man behöver ...och den bara går och går.... annars är ju mazda 323 från -00 och frammåt riktigt trevliga bilar går bra och dom krånglar lite....morsan har en -00:a hon har kört 10000 mil drygt med sin och inte ett enda fel. mmvh / Henke


När du kör såhär pass mycket bil är det viktigaste att du har en bil du trivs så bra som möjligt med, och vad det är för bil är det bara du som vet. Har du några märken du vet att du trivs bättre i och några du vet med dig att du inte alls trivs med? Goa bilar att åka långt i är i mina ögon tyskar (från landet som uppfann Autobahn ) det vill säga Audi, Bmw och Mercedes samt japanen som snarare vill vara mer amerikan och tysk; Lexus. Lexus är det svårt att hitta en liten och billig bil för 40k, men en IS200 går kanske att hitta om du lägger till lite. Annars är tipset Audi A3 (gärna quattro men det drar mer) eller Bmw 3-serie compact.


Jag är öppen för det mesta. Dock så brukar jag alltid dra sätet så långt bak det går i alla de bilar som jag brukar köra. Sitter bra i Toyota bilar o andra som har lite benutrymme för föraren. Hur dom sitter bak är inte intressant då denna bil kommer att köras mest i tjänsten o då pker jag själv. Det viktiga är att den inte drar för mycket bensin.


Toyota Corolla, snål, smidig, enkel att köra och det tyngsta argumentet, driftsäker


Spelar det någon roll hur gammal?


Små bilar med små motorer och låg utväxling drar i många fall mer i hög fart än bilar med stora motorer och hög utväxling. Så i vilka farter är det du kör, antar att det är större landsväg/motorväg till och från jobbet och "vanlig" körning/stadskörning när du säljer på fältet? För 50-60k kan du hitta en IS200, kanonfin bil och byggs av Toyota, vilket du skriver att du sitter bra i och så är de rejält pålitliga. Törstig? Inte direkt, men den är inte snål heller. Ett ex. bara; http://www.blocket.se/kronoberg/Lexus_I . 20&w=3 Mercedes A-klass är annars väldigt liten och smidig med sina dryga 3.5m, men samtidigt bjuder den på väldigt mycket storbilskänsla och stabilitet i hög fart, samtidigt som den är väldigt säker. Och snål är den, problemet är att den bitvis är rejält dyr om något skulle gå sönder. Då främst under huven eftersom där är så trångt att motorn tex enklast lyfts ur för att byta startmotor. Annars är det en Mercedes, vilket oftast innebär kvalitet men på senare år också innebär rost och lite lustiga elfel. Å andra sidan, modellen har en hel del stora fördelar som (kanske?) väger upp detta. Men; för 45k hittar du en A140-00 på bilfirma, vilket efter prut bör bli knappa 40k. Väldigt mycket bil för de pengarna:http://www.blocket.se/kronoberg/Mercede . 20&w=3


Mwecedes A-klass är en bil som jag kört förrut vid något enstaka tillfälle o faktiskt satt bra i, det som skrämmer mig dock är servicekostnader o så. Är det dyr service på dom?


Köp en Honda Civic , från 96 o uppåt , få miltal , drar lite bensin , problem fria ,, o så sparar du typ 20 tusen oxåå ... jag har haft ett antal civicar så jag vet att det är mkt pålitliga och bensinsnåla...


Skall du lämna in den på Mercedes kostar det en del, men så gör alla bilar och A-klass är inte speciellt farligt dyr. Dessutom, varför låta dem serva en såhär pass gammal bil där Garanti etc. är borta ändå? Att göra service själv är pilligt då det är trångt, men inte omöjligt. Annars finns det verkstäder som gör det för rena rea-priset jämfört med Mercedes. Så servicen är inte så farlig, det som skall skrämma en lite är som sagt reperationskostnaderna. Startmotor, generator, koppling blir alla dyra eftersom motorn "måste" (eller bör, för det blir enklare så) lyftas ur. Å andra sidan, hur ofta byter man ovanstående? A-klass är ingen billig bil att reparera, och i kombination med att den inte är lika pålitlig som tex. Corolla gör att den på punkten "underhåll" blir dyrare helt enkelt. Å andra sidan är A-klass mycket mer bil än japanarna, den går ju stabilare och lugnare i hög fart än de stora Primera/626 etc gör. Men som sagt, det finns dyra punkter. Det var därför jag länkade till bilar från firma, skulle nu tex. kopplingen rasa inom kort tid efter köp har de i alla fall visst ansvar.






Word! Civic 1.4is eller 1.5 96-99.


Det där låter som om jag själv skulle sagt det. Det är SKITNOGA att specifisera HUR du använder bilen. min S40 2.0t 2001 drar 0.62l/mil om man åker en normal 90väg blandad med 70sträckor, typisk väg mellan två städer i sverige. Men till jobbet, 5mil på motorvägen med farthållaren på 125km/h så blir det 0.95l/mil. Det är en rackans skillnad. Jag tror även att en Civic eller vilken småbil som helst drar lika mycket och att en BMW 520 drar Mindre. kör du 10-15mil om dagen är det bara dumt att inte köpa en diesel. Jag lånade en V50 DrivE och körde till jobbet, samma körsätt samma fart, den drog 0.52l/mil så nyckeln till billig pendlarbil för motorvägen är en mellan/storklass dieselbil. Även om jag skulle köpa en S60 D5 som kostar 6500kr/år i skall så sparar jag 5000kr per år jämfört mot min bensinbil. som bonus behöver jag bara besöka macken varannan vecka istället för varje.


jag har en jetta till salu den är billig och har gått 23 000 och är liten och väldigt skön att åka i skatt och försäkrning är nte alls dyrt på den faktist skriv till mnig om du vill ha mer info ;P


Ska du köra mycket och långt tycker jag att du ska satsa på en dieselbil med hög komfort i mellanklassen. http://www.blocket.se/skaraborg/Saab_95 . _8&w=3 Saab 9-5 2.2 TID -03 49kkr http://www.blocket.se/stockholm/Volvo_S . _8&w=3 S60 D5 -03 59kkr http://www.blocket.se/goteborg/BMW_530_ . _8&w=3 BMW 530d -00 39kkr http://www.blocket.se/dalarna/Mercedes_ . _8&w=3 Mercedes E290D -97 30kkr


Jag kommer att köra mest i västra delarna av göteborg och även en del i innerstaden, så det blir kortare små sträckor.


http://www.blocket.se/stockholm/Nissan_ . =9&w=3 Snål o pålitlig bil


Så om jag skall försöka mig på en sammanfattning så skall jag främst kolla på Toyota Corolla eller Honda Civic alt. en diesel bil? Satsa på så ny bil som möjligt med så få mil som möjligt? Är det realistiskt att jag kan ha en sådan bil i iaf fem år, om den dessutom är körd runt 15 000 mil?


Köp civic , lovar att de bra bill för dina behov,, här har du par st ... http://www.blocket.se/varmland/OBS__370 . 14&w=3 http://www.blocket.se/varmland/Honda_ci . 14&w=3


Suzuki Alto - bensinsnål som bara den ( snål på allt annat också för den delen som tex utrymme , komfort osv men billigt åker man - skatt 720 kr om året och drar under halvlitern långkörnigar )



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka