Köpråd Saab 9-5 -99 V6

Hej ! Jag funderar på att köpa mig en Saab 9-5 -99 V6 Griffin med automat . Vad jag har förstått Så är Griffin max utrusstad , Har jag fattat det fel ? Vad är det jag ska tänka på vid ett köp av en Saab 9-5 V6 ? Vad jag vet så ska man kolla på bussningarna till bakvagnen(axeln) Hur är saabs automatlåder ? Och hur är deras V6:a med turbo ? Bilen har gått 30 tusen mil är det något att oroa sig över ? Motor och växellåds renovering gjordes tydligen runt 20 tusen mil . Turbon är även bytt vid 30 tusen mil. Vart finns den vanligaste saab rosten ? När ska Olja bytas ? Är bilen pigg och rolig att köra med sina 200 Hk eller är den ganska trött ? När byter kam-kedjan ? Han som har bilen jag ska titta på så står det på kvittot byte spännrulle drivrem har det med kan kedjan att göra ? Priset är runt 35000 kr med viss prut mån Hur mycket kan jag pruta allt verkar ju vara bra förutom två däck bak som är slut och sen att den har gått långt. Så kom med förslag om vad jag ska titta på och tänka på när jag ska åka och titta på den i morgon . Ska tillläggas att jag har aldrig ägt eller kört en saab . // Fredrik



Svar på inlägget: Köpråd Saab 9-5 -99 V6



Om du inte sett den innan, så kolla denna sida: http://www.wallentin.be/SAAB/index.html


Dom är sköna som fan o åka i men inte särskilt pigga, Duger dock till vardags. bättre o satsa på en 2,3t aero isåfall om du vill ha lite o gasa med. Tror det faktiskt sitter Kamrem på denna motor (opelmotor förövrigt) , och byta kamrem på tvärställda v6or brukar vara drygt som fan. annars är det som sagt bussningar i bakvagen som kan krångla, vanligaste rosten brukar vara i underkant på dörrar och i skarven mellan bakskärm och tröskellåda. Bra bilar för övrigt som ligger rätt i pris. Köp om den verkar okej.


Glöm inte Saabs oilsludgeproblem mm, räcker inte med ett turbobyte, alla deras motorer 98 tom 03 är felkonstruerade. Bästa köpet är en -04 eller nyare. Alternativt en bil där det antingen sitter en -04 motor i eller en gammal 9000 motor Lägg till några tusenlappar och köp en Volvo istället, tråkigare bil men garanterat ett tryggare köp. Jag har haft 3 Saab den första en 900 från 1995 fungerade helt okej trotts sina 20.000 mil bytte dock manuella lådan. Nästa bil en 9-5 Aero -00 14000 mil motorn var helt slut. Nästa var en 9-3 Aero 7500 mil på 4 månader gick tändkassetten, några slangar, samt katalysatorn sönder. Bilen alla bilarna var otrimmade och normalt körda. 9-3an som endast var 3 år gammal fick bogseras 3 gånger på 4 månader. Saab är sjukt snygga bilar, och underhållande att köra men absolut ett sämre köp än motsvarande bil exvis V70 osv.


------- rensat av mod.


Oilsugde gäller väl bara fyrcylindriga motorerna? Eller har jag fel?


Griffin är som du säger Saabs lyxigaste variant. Skön vardagsglidare, men säkert inte bensinsnålast. Jag hade nog inte betalat 35' för en som gått så långt dock.


Lyckat första inlägg..


Första och sista till och med, snacka om lyckad Garaget karriär...



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka