Köpråd: Fastnat för Citroën C2, men hur bra är bilen?

Hejsan hejsan, till våren hade jag tänkt att köpa en ny bil. Kommer att vara min andra bil och då jag studerar så vill jag gärna ha en lite billigare. Har varit inne både på Pegga. 206 GTI mfl. Men har på något sätt fastnat vid C2:an. Då man får en relativt ny C2:a för 40k så är det lockande. Kan tillägga att min budget är runt 40 000. Men hur är bilen att äga? Bara hunnit provkört 1 hittils och det var lite gocart kännsla, den är billig både i drift och skatt ect. Men förstår att det måste finnas negativa delar med. Så skulle uppskatta väldigt mycket om ni som har åsikter / kunskaper, delar dem med mig. Tack på förhand.



Svar på inlägget: Köpråd: Fastnat för Citroën C2, men hur bra är bilen?



Lite franskt ologisk och lite dålig kvalitet, samt opraktisk (precis som konkurrenterna). Annars tyckte jag det var en trevlig bil, körde... den stora om det nu var VTR eller VTS den hette, oavsett så var den en pigg liten sak men lite gokart-känsla.


Det är VTS som är den "stor" om jag inte mins fel, ca 125 hästar eller nått mot VTR som är 110hk. Om jag inte mins fel. Jag körde en VTR.


Min polare har en C2 VTS, han använder bilen rätt hårt, har inte hört någon klagan från hans del, verkar hålla bra, medtanke på att han bara kör och kör... till skillnad från andra som har citra så har han inte haft några strul med C2. EDIT: Han har brukat bilen i 5 år, dvs. ca 4000 mil


Ok låter lovande. Tack för ditt inlägg


Ok, hittade siffran 122hp/143Nm hos http://www.teknikensvarld.se/provkornin . /index.xml Tror det var den modellen jag körde, kommer ihåg att det var ungefär samma effekt som i min Merca nämligen. Pigg och rolig liten sak var det i alla fall


Jo det låter lovande. Spanade in Pegga. 206 GTI också. Lite större bil men de ligger ju som sagt i samma prisklass begagnade. Dock så har 206orna gått lite mer då. Men C2:an känns inte som det kommer vara en "35 000 mils bil" heller så ett lågt milantal är väll att föredra.


Köpte en sån C2 vtr ny när dom kom dock med minsta motorn 75hk, gick riktigt billigt och funkade hur bra som helst. Billiga att äga och ganska snygg att se på. Tröttnade dock på att den va så liten men är det den storleken du vill ha så är det en kanonbil. OBS! välj en manuel låda ist för paddlarna bakom ratten, kompisen hade senare alternativet o det strulade ganska ofta vill jag minnas.


Ok låter bra de. Jo tanken är väll att köpa en med manuell låda då jag både föredrar det och sedan känns det som sagt att det är mindre som kan strula. Var och provkörde en VTR 1,4i -05 idag och den gick riktigt bra. Pig som tusan. Tankarna lutar väll åt att ev styla den med tiden också. Hittat några riktigt coola body kits att hänga på. Tycker bilen är en väldigt frän kill-bil, och vad jag har läst från just Citroen så var det lite av baktanken till konstruktionen på bilen. Att den skulle locka den manliga delen av köparna. Tack för inlägg so far.


En arbets kamrat har en c2-05. Badet runt ljuddämparn bak rostade av somras, på citroen verkstaden skulle det kosta 6500:- att laga..






Syrran har en C2 VTR med automat med paddlar Den är rätt rapp motor men lådan är slö som fan


Min tjej har en C1, en gul...ascool...typ:P Men i vilket fall!...skulle jag köpa Citra skulle det lätt blivit en C1! C2:an är lite småcool fast det som jag gillar med C1:an är den 3 cylindriga motorn! Den låter så galet gött! Den är sjukt slö, kvaliteten med franska bilar är ju sisådär. Men!....jag får alltid ett léende på läpparna när jag kör den! Vid ca 3500rpm blir det en grymt härligt resonans i slutburken, blir lite "M3 E46 feeling" över ljudet! Sen kan man ju få de att låta så sjukt gött! Kolla den här t.ex: http://www.garaget.org/video/j58yy9is3fue iof en Aygo...fast det är samma motor som i C1 om jag inte minns fel:) Ska dock tillägga att det ska mycket till innan jag ens skulle få för mig tanken att köpa en fransk bil! Tyskt ska det vara för min del;)


Det är tyvärr rejäl skillnad i känsla och kvalitet mellan C1 och C2


Det är dessutom två helt olika bilar


Lite det jag menade med "känsla"


Börjar bli tröttsamt att ta bort dina annonser. Varning lär komma med vändande post. /Hamilton


Dom är riktigt coola



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka