Köpråd V70-06 vs SAAB 95 -06

Hej. Ny fammiljekombi ska inhandlas. Vad säger ni, jag kan inte bestämma mig. En V70 2,4 170hk-06 med 17 tusen mil, alt en 95 2,0 biopower-06 med 14´tusen mil. Handlar om ungefär samma pengar.Båda är fullservade. Hade tänkt mig att köra dem till ca 25-30 tusen mil. Är det stor skillnad på V70 140 och 170? Förbrukning? Har hört att 95an är en "gammal" bil numera, ska man akta sig för den? Många frågor men hoppas på svar.



Svar på inlägget: Köpråd V70-06 vs SAAB 95 -06



Jag tycker 140 är trevligare än 170, eftersom det är två olika effekter ur samma motor är det karaktären som skiljer. 140 upplevs trevligare till vardags än 170 som man måste piska lite för att få fram något ur. Visst är 9-5 en gammal bil, eller omodern konstruktion idag rättare sagt. Men V70n kom 2000 och är inte mycket fräschare den heller. Eftersom Saab trillat omkull och priserna kommer ligga lågt åtminstone ett tag framöver tror jag du får mer bil i Saaben.


jag säger saab efter som jag tycker det är mera bil för pengarna och den är snyggare än volvon.


Visst, 9-5 är ingen ny konstruktion men det är fortvarande en rymlig, bekväm och säker bil. V70 är definitivt inget dumt val men personligen tycker jag att 9-5 känns som det mest prisvärda alternativiet med tanke på de låga beg. priserna. För övrigt, hittar du en Saab 95 2,0 biopower från 06 så tycker jag absolut att du ska slå till


V70in känns aningen mer rymlig men 9-5an spöar skiten ur den på alla andra plan. Trevlig och känns hyfsat rapp oavsett motor, jag skulle gått upp i miltal och hittat en med 2.3 litern istället även om 2.0an duger fint så blir det en än trevligare bil Tror 2.3litern är snålare vilket kanske är trevligt då man dessvärre inte kan kommer speciellt mycket under 0.85l/mil på motoräg med en 2.0t sc


Ok.Verkar vara saab som samlar poäng här. Tycker att alla köpråd man läser så ska man akta sig för saab då det är en gammal konstruktion, men det stämmer ju att V70 också börjar bli gammal. någon som har koll på vvilken av dessa som "går flest mil"? Jag menar man ser ju en hel del V70 som gått runt 40 tusen, men nästan inga saab som gått så långt(taxibilar).


volvon är ju lätt första valet, men 95an är ju ingen dålig bil och har ju bra prisläge


V70 tycker jag, min mor och far inhandla ganska nyligen en V70 Classic, dock en -07 men jag kan säga den är den mest bekväma bil jag åkt/kört och rätt så pigg tycker jag. Saaben är säkert billigare, men jag har åkt i ett gäng olika 9-5or och tycker inte alls komforten är densamma.


taxibilar servas flera gånger om året (har hört 1gång varannan månad om inte oftare) därför rullar de längre. de används på det sättet de är byggda för. jag skulle nog rösta för V70in, inte för att jag är volvo/bmw människa utan för att inredningen är mycket trevligare och mer moddningsbar än Saab 95. du kommer nog bli nöjd med vilket som då båda är shyssta bilar. väljer du v70 så vet du inte vad du missar på 95an och viceversa. jag skulle rösta för V70 om det verkligen är 2006an du ska satsa på. 140 och 170hk är identiska tekniskt. 140hk modellen är helt enkelt elektroniskt strypt och går att skrämma upp till 188hk. detsamma gäller för 170hk som också går att skrämma upp till 188hk. samma programvara.


med tanke på hur dagarna ser ut så bör du kunna få en 95-07/ mot samma peng som en v70-06. tänk på att v70 ser annorlunda ut från 00-04. så välj en från 05 och uppåt. VIKTIGT! annars kommer du slösa enmassa pengar på att upgradera din v70 00-04 så den ser ut som en 05a (klarglas, annorlunda bakljus och strålisar och inredning samt bakspoiler och front.






9-5an är mer bil för pengarna! Riktigt trevliga stolar i 9-5an också... V70n är också trevlig även om jag tycker att 140 och 170hk modellerna inte är några roliga motoralternativ.. trötta och drar rätt mycket bensin.


Här är ett begtest från 2006 baserat på ägarnas omdömen:http://www.automotorsport.se/biltester/ . 060110.pdf Visserligen baserat på modeller innan 06 men båda bilarna har ju varit med ett tag såatte..


F....n vad svårt. Är ju redan ambivalent sen innan. Tycker ju att inredningen är lite trevligare i V70n, men saaben ät ju snygare exteriört. Har sett att många ganskka nya 95or har oljefukt under, vad beror detta på? Jag menar en 06.-07a som gått 10 tusen mil borde ju inte ha det?


Oljefukt under är inte något som jag har hört att det ska vara något känt fel. Volvo hade ju tidigare problem med oljeläckage mellan låda och motor men tror att det är lite bättre på nya v70n. Tidigare 9-5or hade problem med oilsludge men försvann på 03 och nyare... Ett annat känt fel kan vara slitna bussningar i bakvagnen. Inredningen tycker inte jag är så ful i 9-5an, alla knappar och reglage sitter bra placerade osv. v70n ser kanske något större och nyare ut inne. Provkör båda och känn vilken du tycker bäst om, prova gärna några olika motoralternativ också. Här såg jag en fin 9-5a direkt.. som du ser mkt bil för pengarna! http://www.blocket.se/blekinge/Saab_9_5 . 22&w=1


Helt sjukt pris. Finns 3 saker som talar för Saab: * Köpläge på Saab just nu. * Roligare motor * Utsedd av folksam till Sveriges säkraste bil. Det säkraste du kan sätta din familj har de sagt på radioreklamen.


Enligt testet Steifan länkade till så har Saab en hel del jobbiga problem - Volvo också, men lätt åtgärdare jämfört med Saabs fel.


Ja, testet visade på en del problem med saab.Verkade vara oilsludge före 04, och att turbon gick.Någon som vet om det är problem med turbon även efter faceliftet 05? Generellt, går v70 fler mil än 95 innan den lämnar in? Om man nu skulle ta och kolla på ngt. annat märke än ovanstående, vad skulle rekomenderas?


Åtgärdades efter 03/04 nångång, och även om du köper en tidigare så finns det knappast någon bil som inte fått det åtgärdat på garantin. Om du inte vill ha nån an ovanstånde bilar så kan du ju alltid kolla på audi ? trevliga och snygga bilar.


jag tycker personligen att v70 är skönare att både köra och åka. Sen vet man ju inte vad som händer med saabs värde. Men sen har jag ju aldrig varit nån saab fantast. Hoppas det löser sig me bilköpet.


Köp va du vill, saab har fördelen med komfort, och snålare än volvo, volvo har väl fördelen att det är mer en traktor, dvs, lastar lite bättre än saaben, efter som den har kvar formen från 7/900 serien. Men sen finns det ju folk som säger att volvo har mer komfort, men sätena är stenhårda och inte som fåtöljer som i saaben, men åk till din närmaste saab handlare, testkör en saab, åk till din närmaste volvo handlare och bilda dig en uppfattning. Maskinellt har ingen av dom direkt några fel.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka