Köpråd saab 9-3 aero 2002 är dom bra eller dåliga som första bil?

Hejsan Jag undrar om saab 9-3 aero 02 är en bra första bil? Hur mkt drar dom? Hur mkt krånglar dom? Vad är det oftast som går sönder och så tänkte jag ni kan kolla på den jag tänker köpa isf om ni ser ngt dåligt! http://www.blocket.se/goteborg/Saab_9_3 . 16&w=3 Önskar svar snabbt!



Svar på inlägget: Köpråd saab 9-3 aero 2002 är dom bra eller dåliga som första bil?



Har ej en aero med alla dess utr men däremot har jag Aero motorn från fabrik. Tycker att den går mkt bra, och man får, som känt av saab, mkt för pengarna. Gasspjällen brukar spöka på saabarna. speciellt 9-3og, dvs den du tänkt köpa o min. Hänt mig en gång, fick det fixat för tusingen. inga större grejer dvs. sen så är färddatordisplayen mindre begåvad. Har bytt 2 st på min, fortfarande samma problem. så nu ser man knappt ngt på min men så länge de ej påverkar körningen så får det spöka hur mkt det vill.. Mkt drar dom ej, jag ligger på 0.7-0.8 på landsväg o kan utan nåra som helst problem köra på under litern i stan. Kan faktiskt rekomendera den Lycka till. Mvh


Det är en klockren bil!


Jag har haft en og9-3 Aero Salemon-line som vinterbil för några vintrar sen. En mycket trevlig första bil och lite bekymmer, billigt ägande.


Trevlig förstabil, har en själv så det kan jag rekommendera Har inte haft något problem med min än så länge, ta i trä Väldigt roliga att köra är de också Dock så drar min ganska mycket bensin, fast det kan ju i för sig bero på föraren Man måste ju ha lite roligt, jag ligger på ungefär 1 liter milen med blandad körning, har dock varit nere på 0,8 på motorväg och det är inte så farligt tycker jag.


Ok det låter ju riktigt bra! Får nog bli en sån då!


Kolla upp så att den är servad ordentligt och att den har den senaste vevhusventilationsuppgraderingen. Dessa motorer är rätt känsliga för oilsludge. Fjäderbenen har en tendens att rosta sönder och det kan bli en rätt dyr historia. Så kolla upp dessa även om det är rätt svårt att se. Rost i nederkant av dörrar, bakskärmar och baklucka är också relativt vanligt och värt att kolla upp.


Bra info! Lägg till att dubbelkolla SID- och klimatanläggningsdisplayen, pixelfel är vanligt. Mvh


Tack för alla svar men jag undrar en sak! Jag har hört att den ska ha kass väghållning är det sant och hur blir den om man sänker den ca 35 mm runt om och 19'' fälgar?


Direkt kass väghållning kan man väl inte säga att dom har,är väl sänkt 10mm från fabrik med? Lär väl bli rätt stötig med 19",kan jag tänka mig.. Bra bil förövrigt,supernöjd med min. Och som andra säger,mycket bil för pengarna! Edit:Kolla så att det inte börjat rosta vid hunbenet.Ganska vanligt.






om det är en 3dörrars så ska det nog går bra, 5-dörrars har lite mindre hjulhus bak så det kan skrapa emot skärmarna om man har fel ET eller för breda däck. men det finns några som åker 215/35-19" utan problem. kass och kass väghållning, den är ingen höjdare orginal men det finns några enklare knep att göra det bättre tex andra bussningar och fjädrar.


mycket bil för pengarna:) går billigt och stolarna är ju såå sköna:)


Ok jag får väll åka och kolla på den imorgon och testköra den själv! Och se hur den är! Det värkar ju som att den ska vara väldigt bra!


Väghållningen är det inget fel på, däremot så ålar den sig rejält om du gasar på så då får du allt hålla i ratten annars är du inte kvar på vägen...


Jo jag tänkte höra om det är någon som vet var man kan få tag på en viggen vinge och en kolfiber instrument panel ? Är den någon som säljer en sån eller vet ngn som har säg till mig för jag kommer antagligen köpa den imorgon och då är det kul att ha viggen vinge och panelen innan sommaren!


kolla på stcs forum dyker upp lite titt som tätt


Men jag är inte medlem där!


Bli det då behöver inte vara betalande medlem för o använda forumet


Ok ska fixa det då!


Ett svidande nederlag för Saab. Strama fjädrar och stötdämpare i Aero-versionen hjälper inte när hjulupphängningar och motorfästen är så slafsiga. Fjädringen sväljer ojämnheter bra, men det känns som om hjulen tumlar runt helt okontrollerat. Det rycker och sliter i ratten - särskilt vid acceleration då bilen kastar sig i sidled - och signalerna till föraren om vad som händer är svåra att tolka. En testförare liknar känslan vid barndomens labyrintspel: ?hela tiden riskerar man att kulan viker av och ner i ett av hålen?. Styrningen är seg och motorfästena så mjuka att växelspaken ibland hoppar ur läge. I det här sällskapet duger inte sådant. Teknikens Värld nummer 22/2002 om Saab 9-3 Aero. Tycker då det finns fel på väghållningen i den bilen, ok är den knappast...



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka