Köpråd: Toyota celica GT4

Fick en förfrågan om att byta bil, till en Celica gt4 från 91. Problemet är att den är engelskreggad, men finns i Sverige Vågar man eller vågar man inte byta? Svårt att få tag i papper om dom inte redan finns? Är det bara registeringsbevis som behövs? Hittar inte så mycket fakta om sånt här.



Svar på inlägget: Köpråd: Toyota celica GT4



Varför har han inte reggat den? Be honom registrera den innan bytet är mitt tips, även om det skulle kosta dig en slant extra. Detta för att minimera risken för eventuella tråkigheter vid registreringen.


Det har jag ingen aning om. Ja, det vore väl det bästa. Egentligen Men varför göra det lätt för sej?


Det krävs ju en del papper där ja...Ta reda på vad som behövs mer exakt.. Leta på svenska skylineforumet.. för mig det finns massa info där Om bilen är trimmad kan du få stora problem med reg-besiktningen. Om dom märker att den är trimmad måste du återställa den till orginal..


Okej, de va väl därför jag skrev här för att jag inte hittade något. Trimmad verkar den inte vara. Förutom ett luftfilter, men de har aldrig vart några problem tidigare. Men vad för papper är det man behöver? Är väl mest de jag undrar över. Bilen står som sagt redan i Sverige men ej reggad.


http://www.transportstyrelsen.se/sv/Vag/Fordonsimport/


Tack!! okej, hmm.. värsta grekiskan när man läser alla paragrafer. Så, om jag skulle byta bil nu då, så ska jag göra en "ursprungskontroll" om inte den redan är gjord? (finns papper på sånt isåfall?) Om ursprungskontrollen säger OKEJ, är det bara att regga då eller? Och för att göra en ursprungskontroll krävs väl en del papper? Vilka isåfall? Sorry, men hajar ju ingenting. Lättast kanske är att kila in på vägverket/TS och höra vad dom har att säga? Men tyvärr vet inte inte alla där heller vad som gäller har jag hört.


Det underlättar om bilen i så original som möjligt vid en registreringsbeisktning. Det "bör" ju finnas någon anledning till att ägaren inte har/vill/kan registreringsbesiktiga den själv, kan man tycka. Kanske är självklart, men du vet om att den är "felstyrd" (högerstyrd) antar jag?


Ja, det verkar lie mysko faktiskt. Jaja de vet jag Men ska jag byta bil så får den nog vara svenskreggad eller imoprtera genom någon firma som hat koll på sånt där, så slipper man nog en massa problem.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka