Köpråd: Mondeo st220-04 el. Saab 9-5 2,3t sportkombi

Håller på och kollar efter en ny bil. Har hittat 2 som jag verkligen vill ha men är lite osäker. Man hör ju så mycket fördomar om olika bilar, Den ena är en ford mondeo st220 -04. Har en likadan fast -03 nu.. väldigt nöjd och fäst vid den. Men jaghar också hittat en bil som jag alltid har velat ha. En saab 9-5 2,3t sportkombi. trimmad till 310 hästar och 420 nm. Motor:Aeromotor från en -03 Totalt genomgången med nya ramlager, vevlager, kolvringar, kamkedja m.m. Blästrade vevstakar för ökad hållbarhet. Bottendelen balanserad. Portad aerotopp med nya ventiltätningar. Portat insug och grenrör även det från aero. Växellåda från en aero -03 med Saab´s egna uppgraderingssats. Lättat svänghjul. Förstärkt koppling och tryckplatta. Större IC Aeroturbo 3" avgassystem med racekat Lite utav en dröm för mig.... men vet inte vilken som är smartast att köpa.. båda kostar ungefär lika mycket. saaben är något billigare. Vad tycker ni? Mvh stefan



Svar på inlägget: Köpråd: Mondeo st220-04 el. Saab 9-5 2,3t sportkombi



Jag hade tagit st220, tycker den är snyggare och är väldigt skön att åka i. har själv mondeo o är väldigt nöjd. jag har lärt mej att man inte kan lite på saab riktigt. absolut inte en trimmad. ska du ha saab tycker jag att man ska trimma den själv o så.


Tack för ditt råd... Det är lite det där med saaben som oroar och är största hindret också...


svårt val efter som båda är snygga:P saab 9-5 är en snabb och bekväm bil. mondeo också snygg relativt snabb har inget att gemföra med då jag inte kört den. men st är billiga idag som jag har sett i alla fall. så du kan nog hitta en nyare med mindre mil än saab 9-5 men man ska ju givetviss köpa den man vill ha och båda bilarna är bra på sitt sätt. du skrev att du var orolig för saaben vad är det du orar dig för?


det finns ju ett fabriks fel på saabarna fram till och med 03:an, någonting med vevhusventilation. Vet dock inte om det bara är på aeron eller på alla. För att få det åtgärdat måste ju såklart bilen vara helt full servad. men eftersom att den här motorn och renoverad och trimmad kanske felet redan är fixat..


vevehusventen felet var på alla fram till 03 men så länge dom har full stämplad servisbok och troligen är den bytt på den du kollat på annars får du byta den kostar inte så mycket. kolla servis bok och annat tex oljud i motorn bland annat. här är en länk med lite info. http://forum.saabturboclub.com/viewtopi . p;t=245035



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka