Köpråd, s60 2.4T eller en T5

Hej! funderar på vilken av bilarna jag ska köpa. vad är skillnaden på bensinkostnaderna, försäkring, skatt osv. Vad drar era bilar osv Tack på förhand!



Svar på inlägget: Köpråd, s60 2.4T eller en T5



Försäkringen är ju individuell så den skillnaden kan bara du ta reda på genom att ringa runt. Skatten borde väl vara nästan samma.


satsa på den som har mest utrustning. 2,4Tn kan du alltid PPC-trimma tilll "nästan" samma effekt som en T5a. sen blir 2,4Tn även "något" (småkronor) billigare än T5an i försäkring och skatt. jag skulle våga säga att de e små skillnader på driftkostnaden. tänker soppa/mil. Min 2,4T automat med alla servicae och oljebyte på växellåda drog 1,25.(trots senaste SW och borttaget neutralläge) om du vill ha en bil som drar "lite" men fortfarande en s60 så ska du skippa automatlådan.


Min 2,4T drar väldigt lite när men ligger o kör utan o gasa till. 70-väg och man kör enligt trafikrytmen ligger min på ca 0,65l/mil enligt färddatorn, motsvarande på motorväg i 120km/h är 0,85l/mil. Jag blev väldigt förvånad på hur lite den drog faktiskt Jag har kört tur och retur till sälen (ca 40mil var väg) och då drog den 0,65 i snitt, 5pers och fullpackad bil. Så länge inte turbon snurrar igång för mycket drar dom ingenting typ Men de märks så fort man kör lite mer inspirerat, då drar det iväg Tilläggas ska väl göras att de e underbart när turbon kommer såpass tidigt Behöver aldrig växla ner vid en omkörning typ


stämmer skitbra!


Aldrig fel med toppversionen, eller hur?


Vilken årsmodell? T5an fick en rejäl uppdatering efter -05 och då är det ju knappt ens lönt att fundera på en 2,4T... Varför inte en 2,5T lika gärna som en 2,4T förresten?


Ska åka och titta på en S60 2.4T imorgon! Tack för alla svar!


kolla vibrationer i högre farter, missljud, kolla att låsmekanismen till tanklocket fungerar, att takluckan inte kärvar, rostangrepp, kolla historik med tidigare ägare, kolla tidigare bes.papper. S60 är bra bilar, jag var sjukt nöjd med min gamla s60 2,4T automat. hade den i 3 år. dock undrar jag: OFFT: varför inte intresserad av en E39a 525/530 nu när du ändå haft en 320 ? men Ombyte ger nöje!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka