*Köpråd* Bilbatteri volvo v70n med bensinvärmare

Mitt batteri är dåligt och gammalt och måste köpa ett nytt.. Har bensinvärmare så jag har ganska stort batteri... Ska ha ett batteri på en köldstartsförmåga på 800A och reservkapacitet på 135min... Vill inte köpa biltemas då dom ej va bra under 18 minus... Men som vanligt så vill man ha ett billigt och bra,... Någon som vet vart jag kan hitta ett?



Svar på inlägget: *Köpråd* Bilbatteri volvo v70n med bensinvärmare



Batteri test http://www.testfakta.se/img/2007/4/10/6183.pdf


Hur stort batteri ryms på "hyllan", får det plats med 353 mm långt batteri?


Ja, det borde det göra...


I så fall är det inga problem att möta "kraven" som du anger, förutom priset kanske. Ett batteri med detta mått brukar vara på 95 Ah och uppåt, CCA-värdet håller sig i regel på åtminstone 800 A men ofta högre. Reservkapaciteten (RC-värdet) på ett sånt batteri är mer än 135 minuter, det finns alltså lite att "nöta på". Om höjden på batteriet tillåts att vara ca 210-220 mm så finns det även kortare batterier (305-315 mm) med 95-100 Ah kapacitet, om längden nu inte kan vara så mycket som 350-353 mm. Batterier finns alltså, priset är nog det som får bestämma i detta fall. Hur mycket är du beredd att lägga ut på batteriet?


Max 2000lök


Hos Mekonomen finns det tex Global 100 Ah för ca 1870:-. Har kikat i en prislista som gäller Tudorbatterier (listan gällde iaf 2009-10-01), där finns exempelvis Technia (TB950) för runt 1870:- och HighTech (TA 1000) för ca 2090:-. Prislistan är dock en rekommenderad lista, jag vet inte hur stor skillnad det är mellan olika återförsäljare av Tudor.


eller så kan du ju kolla på ett volvo orginal batteri till en d5a dom är större..


Varta Silver dynamic H3 (100 Ah) kostar strax under 1630:- hos Autoexperten, Silver dynamic är anpassad till bilar med en del extrautrustning enligt produktinformationen.


Går i samma tankar som dig! Jag var och skulle köpa ett gel batteri idag men de fanns inte för v70is polvändning Vet inte riktigt hur jag ska göra nu..






http://www.batteriexpressen.se/ har en del... Hittade ett som passa som är billigt


Är både biltemas silver-kalcium och de vanliga dåliga i kyla ? Testat själv ? Mitt 8år gamla biltemabatteri funkar bra i kyla. De lämnar ju även 3-4års garanti på batteri, så bör ju funka den tiden iaf.


Antagligen utgår en del folk ifrån de tester som har gjorts i länken som aakesson hänvisade till. Jag tror dock själv att man får ta såna tester med en nypa salt.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka