KÖPRÅD. Mercedes AMG C43

Är sugen på en snabb bakhjulsdriven bil, helst tysk. har kollat mest på BMW 330. men har nu fått upp ögonen för merca AMG C43, men hur e den med pris på delar, rostskydd, driftkostnader mm?? tacksam för svar



Svar på inlägget: KÖPRÅD. Mercedes AMG C43



Pris på delar? Kanske lite högre än Bmw, men inga stora skillnader. Driftkostnader? Tja, står det AMG, M eller liknande i registeringsbeviset så är det en stor skillnad mot standardmodellerna. Högre försäkring framför allt. Rostskydd? Eller snarare brist på detta, det var denna C-klass tillsammans med E-klass som kom 1996 som drog igång Mercedes rykte om att vara ytterst rostkänsliga. Just C-klass fanns inte med, men länkar till ett test av skyddet på snarlika E-klass: http://www.vibilagare.se/zino.aspx?page . odelID=370 330i är nyare och framför allt känns nyare och modernare, jag hade valt en sådan istället


jag antar att du menar 330 e46, in that case go for the c43. Jag har haft de båda och det går inte att jämföra de bilarna (till c43:ans fördel) enligt mig. Tycker du ska kolla upp en fin c43 och en fin 330 så kan du provköra se och klämma på båda. för det blir svårt att få en uppfatning av vad folk tycker på garaget. Men jag röstar för en c43 T med designo pkt. gällande priser och kostander så är det upp till varje individ att tycka vad som är mycket eller ej.


Hehe, det verkar som att Mercedes har satt ett horn i sidan på dig. Inte första tråden jag läst där du beskyller MB för att vara rostigare än min högstadietyska. Men det kanske är berättigat, det har jag ingen aning om.


Tycker bra om Mercedes och har alltid gjort, och har alltid haft en viss koll på märket genom att många bekanta har Mercedes samt att en bekant var ÅF för märket i stan. Men enligt vad jag erfar har Mercedes har gjort ett rejält dyk neråt, det är den erfarenheten jag förmedlar vidare.


den han säger e inte helt fel, jag har en kompis som jobbar på en Mercedes verkstad o sen känner jag några som e lackerare o dom säger samma sak, har du fått rost på en merca som e gjord mellan -95 o -03 så kommer det ofta tillbax efter du fixat det. Tkr det e jävligt synd för merca e väldigt fina bilar annars.


Rost och elfel är vad jag upplevt, å andra sidan är den modellen du är intresserad inte drabbad av det sistnämnda. När det gäller C-klass var det främst de första årsmodellerna (2000-2001) av nya modellen som vart drabbade


hur ställer sig C43 mot E55 amg??


E55an har seriösa rostproblem dock går det på garanti om sådan finnes. kompisen köpte E 200 2002 . även den rostar och han har fått bytt delar på garantin. men det bevisar att mercedes inte har brytt sig om att göra ngt åt problemet med W210 karossen 97-02.


ok.. men den nyare E karossen efter -03 har jag hört ska va bättre... elr?






Tyvärr är det inte alltid säkert att man får rosten lagad bara för att Garantin gäller, för läser man noggrant gäller denna enbart vid genomrostning. Så först skall man bråka ett visst mått så att handlaren inser att den enklaste vägen är att laga bilen, trots att ens skador inte är vad det finstilta täcker. Visserligen inget som enbart gäller Mercedes...


Jag stod på en parkering idag och två silverfärgade 210or E-klass stod på båda sidorna om mig. Båda såg jättefina och rostfria ut. Med lite flyt går det att hitta bra ex. Däremot skulle jag bli väldigt skeptiskt om en bil så ny som 2002 skulle vara omlackerad. Det klingar illa. Du har ju w203 C-klassen också, C55 AMG, C32 AMG Mitt råd är att fråga lite på www.mbsca.com/forum om du vill veta mer om mercorna.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka