Köpråd 740 tdi

Tjena funderar på att köpa en 740 turbodiesel men vad ska man tänka på som säger d24 är en dålig motor?



Svar på inlägget: Köpråd 740 tdi



För att förtydliga så finns det inga 740 med TDi, däremot finns det 740 med turbodiesel och möjligen intercooler... TDi är en direktinsprutad motor och namnet "tillhör" VAG-koncernen. D24 är en förkammarmotor.


Förbannat att dessa Volvo-raggare ska sno våra tillägg.. D24Tic möjligtvis. Turbo intercooler... Använd inte TDi på en volvo, tack! Kolla noga så att de inte gått varma, så inte topp-packningen gått. Kolla oljan.. Och att den inte drar vatten/olja. Hört att det är ett vanligt problem


740 med turbodiesel och möjligen intercooler... finns de turbo bil utan intercooler


Ja tänk för att det finns det. Finns vanlig D24 och D24T (bara turbo) och så finns D24TIC (med turbo och IC) Men iaf om bilen, försök få en som är snällt körd och sånt, vore bra om det sitter en svartblockare i, de är bättre, håller för mer de motorerna än de gamla gröna. En kokning med grönmotor så är toppen så gott som kass men de svarta håller i regel, inom rimliga gränser då.


Jag har en 740 som det redan sitter en d24T motor i. men kamremmen small av, så det blev bara sallad kvar av toppen.....jag har inte lyckats hitta en topp till min motor....så nu har jag bestämt mig för att byta till en annan motor. passar en d24TIC i min 740?? tacksam för svar MVH graffen


krävs det en speciell turbo kanske?.....diesel pumpen följer med TIC motorn men inte turbosnurran


http://www.svenskavolvo7900klubben.se/p . mp;t=46699 läs lite här så står de mesta


En bra upplysande sida var det, men den gav mig fortfarande inte svar på: Går det att ersätta en D24TD med en D24TIC motor så där utan vidare bara? Det jag vill veta är om man kan sätta i en D24TIC och använda turbon från min havererade motor D24TD? Verkar vara svårt att få tag i en D24TD = lika den som havererat. Hoppas på svar.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka