Köpråd av ny bil

Hej! Jag har en Audi A4 -96a idagsläget dock har jag planer på att byta / sälja den och köpa en annan bil men jag är inte så insat i vad för bil man ska ha jag vet bara vad jag går efter när jag vill ha en bil. Tanken med den här nya bilen är att den ska vara rätt snabb, lätt att meka själv med med lite verktyg samt inte vara för dyr i inköp eftersom jag är studerande. Om den har en låg försäkring så är det ett pluss i kanten eftersom jag "bara" är 21år. Max priset för bilen jag har tänkt mig hamnar på 20 000kr. Är detta möjligt att finna ? Jag är mycket tacksam för så många svar jag får. Med vänliga hälsningar Fegge_89



Svar på inlägget: Köpråd av ny bil



Ingen som kan koma med förslag ? :-/


Jadu, klart det finns en del att välja på men du får nog definiera "snabb".


snabb menar jag alltså låga tider på 0-100. Bra bil till 402m körningar.


Jadu, för dom pengarna får du nog kika på något turbokonverterat. Kanske en Sierra eller kanske nån volvo eller liknande. En sierra 2.0 pinto är mycket enkla att turbokonvertera och skruva med, en sierra får du för under 10k och resten kan du spendera på trim. Dom står sig ganska bra på 402m om du får tag på rediga bakdäck!


en saab kankse ? 9000 modellerna bara chipa lite med så (;


Om 402m är fokus så skulle jag hålla mig borta från FWD bilar, krävs en rejäl framvagn och däck för att ens nästan komma iväg i starten. Men annars är saabar fina bilar helt klart, och dom går ju att få fart på!


Återkom till forumet när du har en mer konkret fråga kring en speciell bil. Att söka efter intressanta objekt själv är inte särskilt svårt, och i kan inte ha forumet fullt av "vad ska jag köpa-trådar". Mvh



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka