Köpråd volvo 760 v6 / 740 turbo

Funderar på att köpa en 740 eller en 760 men vad tycker ni... Är grymt sugen på att trimma en 740 tic motor men vad ska man ha, vart/vad ska man köpa delar? Kan skruva men kan inte ett skit om trim Sen frågan om volvos 6:a.. Går det att stoppa i en manuell växellåda? Går det att sätta dit turbo?



Svar på inlägget: Köpråd volvo 760 v6 / 740 turbo



angånde v6:an så ja det går att sätta dit en manuell låda å montera turbons men det kommer inte gå igenom besiktningen å det är en massa bök jag skulle köpa en 760 istället fast med 4 cylindrig turbo delar finns det över allt till volvo motorer men inte allt på samma ställer så man får leta lite


740 Turbo = Roligare bil, mer hästar, manuell låda osv. En bättre och roligare bil, men svårt att få tag i en vettig nuförtiden. De flesta är sönderskruvade och sönderkörda. Lite dyrare än en 760 också. Helst ska du få tag på en -88 och uppåt, med B230FT (den nyare och bättre motorn). 760= En riktig glidare. 6:an låter gott och är helskön att köra enligt mig. Men va beredd att bli kompis med bensinmackarna för där får du stå en del. Törstig är den och går helt enkelt inte att komma under litern med den motorn. Komforten är bättre än 740. Ska du ha en 760 ska du ha en -88a minst. För då kom en massa nyheter på bilen, bla multilink-bakaxel som givetvis förhöjer komforten. Motorn du ska ha är B280F (katalysatorn). Har man bara råd att tanka och hittar en bil som är riktig i motorn är 760 en ganska prisvärd bil som man åker gott i. Men som turboforsen, försök hitta en 760 Turbo, då får du de bästa av två världar.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka