Köpråd/frågor kkring volvo s40 96-98

Jag hade tängt å köpa en volvo s40 år från 96-98. bilen ska kosta omkring 20.000 och vara en motor med högst 1.8l. Är detta en bra bil? jag har läst lite om den och det är att den har "ungdomsfel"?. Men har inte dom åtgärdats på t.ex årsm 98 om dom fanns på 97an? Sen undrar jag vad bensinförbrukningen skiljer sig mellan 1.8 och en 2.0t? Hur mkt mer kan den dra om man har turbo och ökar motorstorleken lite? det e ju svårt att veta hur jag kör men om man tänker att man kör miljömedvete. alltså hoppar över växlar och har jämn gas när man kör längre sträckor. En anna fråga angånde bränsleförbukningen. Om jag ska t.ex köra ut på E20 (90 väg) ingen trafik. Ska jag gasa sakta upp och hoppa över ´växlar för att få mindre bensinförbrukning eller ha fullt pådrag tillsa man kommer upp till 90 och sen hålla den hastigheten jämt. Vid vilket tillfälle dricker bilen minst bensin? Mvh kalle



Svar på inlägget: Köpråd/frågor kkring volvo s40 96-98



Med lugn körning tror jag inte förbrukningen kommer skilja mer än marginellt mellan 2.0t och 1.8, men gasar du på dricker turbon en hel del. x40 har haft en del problem, om jag förstått rätt är den första årsmodellen 1996 som haft mest fel, men det är först med faceliften "Fas 2" som den blev riktigt bra. Och angående "eco-driving frågan", du skall varken fega med gasen eller ge fullt. Det heter så fint att du skall "accelerera bestämt upp till fart och sedan lägga i högsta möjliga växel". Som du säger, 1an bara för att rulla igång och sedan tex. 2an till 50 och 3an till 90 och sedan 5an. Men det beror förstås på bilen, och vad "accelerera bestämt" betyder är svårtolkat. Ligger mycket känsla i det, man får känna sig fram till vad som är bestämt för just den bilen man kör.


okej då vet jag tack så hemskt mycket för svaren



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka