Köpråd bmw e28

Tjena hitta en bmw e28 528-83 som jag blev lite sugen på men kan inte så jätte mycket om dom så skriv gärna era åsikter bilen är ju en 528-83 så är det mekaniskt insprut på den eller elektroniskt? skriv gärna vad ni vet/tycker mvh victor



Svar på inlägget: Köpråd bmw e28



Generellt sätt är det kanonbilar. Men det finns lite att se upp med! -Kontrollera kammen. Oljeröret som går ovanför kammen kan bli igensatt så att smörjningen försämras, vilket leder till nedsliten kam. Röret är billigt och jättelätt att byta, men kolla så kammen är fin. -Räkna med att topplockpackningen pajar nån gång mellan 20k - 30k mil. Kolla om den blivit bytt! -Motorn är annars extremt "skottsäker", bakaxel och växellåda också. Många är utrustade med diffbroms. -Insprutningen har jag för mig är LH-jettronik (Bosch). -Delar är billiga. Ofta är BMW Original billigare än Mekonomen. -Glapp i styrsnäcka är vanligt, brukar kunna gå att justera. -"Bromsbomben" kan gå sönder (bromsservot), är den bytt så är det positivt. Kolla på www.autopower.se för mer info. Är bilen schysst och har manuell låda så är det en kanonrolig bil! Mycket körglädje för pengarna! Lite som bmw´s motsvarighet till Volvo 740. Jag saknar min, en av de bästa bilar jag ägt.


tackar bra info hitta nu och det är K-Jetronic upp till -83 så sitter väll det på nån som vet om det fungerar bra eller dåligt?


K-jet har jag på min 323i och på de bilarna fungerar det bra. Sätter man sig in i hur det systemet fungerar tycker jag det är mycket lättmeckat. K-jet arbetar med ett mycket högre bränslettryck, vilket kan vara bra att veta om man behöver byta bränslepump.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka