Köpråd: Bmw/Audi/Golf

Tjena! Behöver lite tipps från er! Ska köpa en bil, har varit o kollat på massa men kan verkligen inte bestämma mig, dom jag kollar på är: Årmodeller från 99-00 + INTE äldre. Bmw 316 Compact Golf 1.9TDI Audi A3 1.6 / Audi A4 1.9TDI Jag behöver en liten bil som inte drar allt för mycket bensin och ser bra ut! Jag har runt 50-60k att köpa för, och mina krav är : 12-13k mil max, Välvårdad, Serivce bok,Svensk såld, och inte allt för dyr försäkring. Värt o notera är att jag är 19år, tjänar inte allt för mkt i månaden:/ Så vad säger ni? Vilken skulle vara bäst för mig, jag åker cirka 3-5mil om dagen till jobbet fram o tillbaka. Vore lite kul med lite "drag" i. Men det spelar nästan ingen roll, det får helt enkelt bli senare i livet när man har mer pengar. Ge gärna lite + och - på bilarna jag har skrivit upp, vad som kan krångla?dyra o försäkra?tråkiga?drar mycket bensin? etc. Tack på förhand !



Svar på inlägget: Köpråd: Bmw/Audi/Golf



hur passar 9-5an in med det övriga sällskapet?


Oj skrev fel, den ska inte vara med! hehe


en diesel är ju att föredra ifall du ska pendla..


Jo precis, undrar varför Audi A3 1.6 är med i detta, inte bränslesnål och en Golf med högre prislapp är vad det är..den finns väl också i dieselutförande, men återigen, det är väl egentligen samma bil som Golf IV? Kan inte så mkt om diesel, men Golf IV har du en begagnatguide du kan läsa på vibilagare.se och den bör räcka. Orkar inte skriva allt E iaf väldigt nöjd driftsäkerhetsmässigt


Hade valt bort Golf mot lite kvalitet; Bmw och Audi. Audi är egentligen en Golf med trevligare material och högre upplevd kvalitet, varför inte gå på den direkt? Drag är det inte i någon av dem med dessa motorerna, så det tycker jag är hugget som stucket vilken man väljer. En diesel går väl lite snålare, men säg att du kör runt 1000mil om året (200 arbetsdagar * 5 mil om dagen), kör du verkligen ikapp den högre skatten? Och, en högst personlig åsikt, är att även om du sparar några hundralappar. Är det värt det för att sitta med en hemsk knattermaskin under huven? Jag hade i alla fall valt Bmw, mycket på grund av att det är en modell i slutet av sin levnadsperiod (E36 slutade tillverkas 2000) där alla fel åtgärdats och E36 är ändå en av Bmws populäraste modeller, som sagt i sina bästa år. Andra fördelar är kamkedja och väldigt billigt underhåll i övrigt, M43 är en så gott som skottsäker motor som är väldigt snål på dropparna och den både är och känns välbyggd. Ett mindre plus för en pendlarbil, men ändå en egenskap är väldigt fina vägegenskaper. Det behövs ingen stor stark motor för att en Bmw skall vara rolig längs en kurvig väg. Bmw är för vissa grupper dyrare att försäkra än många konkurrenter, vilket inte gäller lilla Compact med lilla motorn i någon större utsträckning. Knappast den modell det busas mest med, men det är ändå oavsett modell värt att kolla upp ungefär vad premien kan hamna. Mycket bra information om Bmw generellt och tom en begagnadguide för E36an hittar du på www.autopower.se, under tex. "begagnatguiden". Lycka till med köpet!


Fattar att Audi har högre kvalitet, i de flesta fall, men just denna A3 generationen är ju fan identisk me golfen så ja fattar inte vad du menar Rquired faktiskt. Annars håller ja me om att Audi har högre upplevd kvalitetskänsla.


En Golf 1,9tdi är en riktigt trevlig pendlar maskin. Snålt går det också och inga problem att med en liten box få upp effekten (men främst vridet) så att man får riktigt fin prestanda. Dock är det nog svårt att hitta en drygt 10 år gammal diesel som rullat den korta sträckan du efterfrågan. När det gäller A3 eller Golf är det iaf hugget som stucket, tycker inte A3:an känns mer kvalitet av den erfarenhet jag har.


Nog skiljer det i utförande och material mellan Golf IV och Audi A3 generation 1?, tycker själv att Golfen upplevs tristare och plastigare i alla fall. Sedan är det som du säger snarlika bilar, hade valet stått mellan en Golf Gti eller en Audi A3 1.6 hade jag tyckt att Golfen varit ett bättre val. Men skall man köpa bil och kan välja att söka efter Golf eller en A3 som rullat lite extra, då tycker jag man bör söka efter Audi. Helt enkelt för att den är Golf + lite extra



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka