Köpråd diesel, Bmw 320/330 eller Audi A4 1.9/2.5 quattro. Ska börja pendla.

Hej gott folk. Fick ett trevligt samtal i morse om att jag fick jobbet som jag hade sökt, så är på ett grymt bra humör Jag kommer att börja pendla 8-10 mil/dag och tror diesel skulle vara det bästa alternativet för att spara in pengar. Är väldigt intresserad utav en Bmw 320/330 med M-paket eller en A4 1.9/2.5 quattro med S-line. Gäller årsmodell 2002-2004 på båda bilarna och jag har en budget på max 150.000:- vill inte behöva lägga ut mer pengar. Har kollat en del på blocket och jämfört båda bilarna och tycker personligen att Bmw verkar vara betydligt bättre utrustade än vad Audi är. Det andra positiva med Bmw är att den har kedja och Audi kamrem vilket kostar en del att byta. Har läst en hel del om båda bilarna på www.autopower.se respektive www.nordicaudi.com och har en del kött på benen men ändå inte tillräckligt för att göra ett klokt beslut. Om vi pratar om bränsleförbrukning, stads/blandad/landsväg körning på dessa bilar, vilken kommer man billigast undan med? 320? 330? 1.9 q? 2.5 q? Finns det några kända fel när det gäller Bmw/Audi diesel bilarna? Skatten är ganska lik mellan alla tycker jag, ligger mellan ca 5000-7000:-/år Har heller inte bestämt mig om jag ska ha en kombi, sedan eller coupé. Det lutar mest åt kombi pga mest utrymme men inget är 100% ännu. Är i dagsläget mest inne på att köpa mig en Bmw, men är ett svårt val då Audi alltid stått mig nära hjärtat Tacksam för lite tips/information kring bilarna.



Svar på inlägget: Köpråd diesel, Bmw 320/330 eller Audi A4 1.9/2.5 quattro. Ska börja pendla.



Jag har en 320d -05 (E90) och tycker det är en kanonbil. För de pengarna du tänkt lägga kan du få en E90 istället för E46, dessa har partikelfilter och extremt låg förbrukning. Skatten ligger på 3800kr. 163hk/340nm. Jag röstar således på en E90 320d då den är modernare och riktigt billig att äga. Väghållning osv är riktigt bra oavsett om du väljer standardchassi eller sportchassi. //Johan


Tackar för informationen jo visserligen kan jag få en E90 för pengarna, men tycker inte utbudet är värst stort på blocket, samt utrustningen är lite sniken för 150.000:- tror man behöver gå upp i minst 50000:- för att få en ok E90 men ska kolla lite mer för att se om man hittar något intressant. Finns även M-paketet på E90 eller heter det annat?


Utbudet verkar variera en del... Jag köpte min i maj 2009, bilen hade gått 11600 mil, svensksåld, en ägare, halvskinn, klimatautomatik, prof-stereo, farthållare, regnsensor m.m. Jag betalade 157 000 hos en bmw-handlare. M-paketet finns till e90 också, men jag tror det kom -06, de bilarna brukar ligga lite högre i pris. Men om du vill ha sportstolar/sportchassie så ingår de i dynamic-paketet och är ganska vanlig utrustning.


Du fick ett riktigt bra pris på din Bmw måste ja säga, synd att det inte finns några idag med likvärdig utrustning och miltal Det känns nästan som M-paket är ett måste när man ändå köper en Bmw, samma med S-line när det gäller Audi. Ska kolla om det finns några intressanta E90/E91 med dynamic paketet då.


Jo, jag fick nog rätt bra pris. Just nu var det ovanligt dåligt med objekt på blocket. Jag sitter och kollar varje dag eftersom jag är sugen att byta min mot en 325d eller 330d, men dessa är det också ont om för tillfället. Kanske det blir bättre till våren?


Jo inge snack om att du fick bra pris på den jasså men vad är anledningen att du vill byta, är 320:in för trött eller? Jo det vore bra om man fixa bilen innan våren då jag börjar 22:a april på det nya jobbet.


Haha, nä trött är den absolut inte, men en 330 är ännu snabbare. Dessutom får man så groteskt mycket effekt ur en sån om man lägger in ESS-programvara. 290hk och MASSOR med vrid, vilket hjälper till när man vill åka fort upp för långa backarna nere på ringen. En 320d får man ut 200hk/450nm hos ESS, vilket är helt okej med tanke på 2,0L diesel.


330D låter som lite mycket motor för att pendla? Alltid kul med effekt men man skall använda den också, och 320D har gott och väl tillräckligt med effekt för att fungera bra i trafiken men dricker mindre än 330. Jag hade i alla fall valt Bmw, både E46 och A4 är väldigt stabila bilar men E46 är till skillnad från Audi både stabil och balanserad, lätt på foten och kul att kasta längs en kurvig väg helt enkelt. Audi är tung i fronten och inte tråkig i kurvor (Quattro gör saken bättre), men inte heller i Bmws nivå. Att Bmw sedan är märkbart billigare att underhålla gör inte saken sämre, E46 hamnade i topp av Teknikens världs undersökning ang. underhållskostnader och A4 hamnade under medel. Båda två är underbara pendelbilar byggda med kvalitet och genomtänkta lösningar, när den ena är roligare och billigare i drift är valet enkelt. Förutsatt att man trivs med modellen förstås.


Hehe ok, jo men 330 har ju betydligt mer power i sig så, kan tänka mig att den blir grymt rolig att köra mes ESS-programvara finns det någon svensk återförsäljare för ESS eller? Såg på deras hemsida att de hade en programvara för E46 320, 185hp och 430nm, det är helt godkänt för en sådan motor






tja.. sj har jag en e46 320d 01a på 136hk orginal chipad till ca 170hk nu (2500:-) är hur nöjd med bilen som helst ligger jag laglig körning motorväg ligger jag mellan 0,45-0,5.. i stan ligger jag ca 0,7 å då med lite tung fot ägt i 2år inga problem.. brukar vara lite med bussningar fram o bak på e46or samt spruckna bakfjädrar med de e lätt o fixa.. skatten ligger på 5,500:- jag lägger min röst på bmw


Ja, dom är duktiga på att få ut effekt ur bmw-motorer. En svensk återförsäljare är Turbocenter, ligger i Tullinge/Tumba utanför stockholm. Men jag vet inte om det finns fler.


Jag väntade på att höra något från dig Jo jag håller med att 330 är lite för mycket motor, men det är som du säger, alltid kul med effekt men tror det är viktigare att tänka på ekonomin denna gång. Sen går det även att ändra programvaran på en 320d om man vill ha lite mer krut i motorn samt förhoppningsvis lägre diesel förbrukning. Har aldrig kört hårt med en E46 så kan inte riktigt uttala mig där när det gäller stabilitet och balans. A4 har jag däremot kört och håller absolut med dig att den är tung i fronten. quattro är ett måste när det gäller Audi. På vilket sätt skulle Bmw:n vara billigare att underhålla, snackar vi om kamkedjan nu eller överlag? Har du möjlighet att länka till testet? Jo jag är i dagsläget mest inne på en Bmw, gillar verkligen formerna på E46:an oavsett om det är kombi,sedan eller coupé, har även en del polare/bekanta som äger/ägt en och annan Bmw och bara sagt bra saker


Jo såg på deras hemsida att dom hade en del roliga kit till Bmw, bara pengarna som sätter gränsen Turbocenter känner jag till så, bra att det finns en svensk åf i alla fall.


Här är vi förutsägbara! Kamkedjan gör förstås en del, speciellt om man jämför med Audi 2.5 som jag läst en del negativt om. Om jag minns rätt är det denna motor där Audi rekommenderar vattenpumpsbyte samtidigt som rembyte vilket gör att notan för hela servicen hamnar en bit över 15k? Var en del klagomål över detta i diverse artiklar, eller det gäller kanske en annan/äldre motor? Testet kan jag tyvärr inte länka till, teknikens värld lägger bara ut test och provkörningar av olika bilmodeller och inte övriga artiklar som PDF-filer tyvärr. Däremot vet jag vilket nummer artiklen publicerades i, nummer 7 år 2005.


Ta det som en komplimang du verkar veta vad du snackar om när det gäller Bmw, det var de jag mena Har ärligt talat inte hört något ont när det gäller dieseln i Audi varken 1.9 eller 2.5, enda är väl att den större är betydligt törstigare. Däremot så är ju den stora servicen inte direkt gratis. Ok men tack ändå, ska försöka leta reda på testet då. Läste lite nu på autopower angående 330/530d som skulle ha problem med spjällen att de går sönder och skär hela motorn. Vet du något om detta eller? Finns den ganska intressant tråd där


Tackar för informationen sandjaklia om du nu är det 0.45-0.5 landsväg låter riktigt bra, i stan får man alltid räkna med att bilen nästan drar det dubbla Jo bussningar och bakfjädrar är inte några större problem faktiskt, skatten är alltid saftig på diesel om den inte har partikelfilter, men man sparar ändå in pengar i det långa lopper


Jodå, jag tog inte illa upp. Nej, att motorn är dyr är en sak men något negativt om hållbarheten kan jag inte minnas att jag läst. Historien med spjället är mindre rolig, det är alltså själva spjället som trillar i bitar och ner i motorn. Och vilken skada metalldelar gör inne i motorn är inte speciellt svår att tänka sig. Jag var osäker på om hela historien gäller motorerna i E46 modellen, men minns jag rätt är det 204hp som är drabbad, inte 184hp. Och som sagt, det gäller alltså stora sexan och inte 320d. Det finns metoder att minska risken för spjäll-bitar i motorn, men risken finns där. Å andra sidan skall man sätta problemet i ett sammanhang, av jag vet inte hur många bilar med Bmws M57 motor i skandinavien under dess produktionstid så är det under 100st som havererat. Och av dessa bilar har endast 6 st. varit orginalbilar, resten var eller hade varit trimmade på ett eller annat vis.* Skall man vara som så, är chansen betydligt större rent statistiskt att du köper en Volvo och den tar fyr lite mystiskt.** Men inte anses V70 ett otryggt köp? Visst bör man inte ignorera spjället med en M57 motor, men man skall inte ta faran på allt för stort allvar heller. Trots allt har motorn i flera omgångar, både före och efter haverierna, vunnit prestigefulla International engine of the year award. Hade det förekommit en massa ras tror jag nog det tagits hänsyn till detta, eller protesterats ljudligt... *Källa: Teknikens Världs artikel om en kund vars 530D havererat på detta vis och där Bmw nekat ersättning eftersom "Problemet inte förekommer i omfattning nog för att vara ett typfel", och då hänvisat till hur många av haveristerna som varit orginal. Egentligen rätt korkat, skall en Bmw inte tåla trim och hård körning? **http://www.aftonbladet.se/nyheter/article456429.ab **http://www.gt.se/nyheter/1.1428865/bilen-borjade-brinna-familjen-fick-fly http://en.wikipedia.org/wiki/BMW_M57


Ok bra det Jo historien med spjället är inge vidare kul faktiskt, ok så det är alltså bara den stora motorn som är drabbad med detta problem, har även läst lite i en tråd att folk har förstärkt spjället på något sätt. Risken finns väl alltid, men det finns ju en liten lösning för att minska risken, men det är som du säger att det aldrig ändå kan garantera något. 100st är inte så värt mycket om man jämnför hur många som har sålts. Fast man tycker ju att en Bmw diesel borde palla med lite trim i alla fall Tackar för hjälpen och länkarna, ska ta och gå igenom dom.


Hur är automat lådorna i en Bmw jämnför med Audi, vet att Audi har väldigt stabila lådor, är det samma med Bmw eller till och med bättre? Börjar även fundera om jag verkligen ska köpa mig en Diesel då planen är att jag ska pendla i 6 månader och sedan eventuellt flytta till Örebro. Om det nu blir flytt till Örebro så kommer jag åka varje/varannan helg till Karlskoga/Degerfors då min familj och polare bor där. Diesel eller bensin, det är frågan



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka