Köpråd: Ge mig några bra anledningar till varför jag borde köpa en saab og9-3/ng900

Har börjat funder på att skaffa en och kolla vad hypen isf skulle bero på:P Nä men seriöst går i bilbytar tankar och sneglat på endel saabar av dom modellerna jag nämner och finner dom rätt snygga.



Svar på inlägget: Köpråd: Ge mig några bra anledningar till varför jag borde köpa en saab og9-3/ng900



Undvik den är mitt tips, Saab-skal med opelgrund, halvdan kvalitet och tillförlitlighet rent statistiskt och usel väghållning. Är det Saab du är ute efter är 9000, 9-5 eller den gamla 900 mycket bättre bilar


Men alla övriga som du listade ser ju rent gräsliga ut. dessutom får man dessa bilar för en spottstyvel:P


Ibland skriver du jäkligt vettiga saker! Tummen upp:)


Ok, priset talar väl för modellen. Och visst är smaken delad, men skulle jag lista dessa bilar skulle jag utan tvekan lägga den karossen sist. Inte för att den är direkt ful, men 9000 är snyggare, OG900 har massvis med karaktär och 9-5 går väl tom att kalla snygg enligt min mening. Men, Volvo 850? Volvo 940 så får du RWD? Audi A3/A4 1.8t? Finns mycket med liknande fwd trimvänliga bilar som är bättre än Saaben. Turbomatte: Tackar!


jag finner inga fördelar med att köpa den modellen... som Rquired säger: volvo 940 eller lyxmodellen 960 3,0E med 200hk och RWD.. eller a4/a3. jag går helt på Rquireds senaste tips.... och även det nitrox har att säga...


Har en 9-3og.. haft den i ett år typ. J*VLIGT nöjd med den. Bilar krånglar lite till o från. Haft ETT problem med min sen jag köpte den och det va gasspjället som hade hängt sig, utbytt. INGENTING efter det (hände för några måander sen). Går hur bra som helst, och snål tycker jag för att vara en Aero. Kommer lätt under litern i stan om jag kör lugnt Den är förövrigt till salu Ps. Du får VÄLDIG mkt bil för pengarna (!!) Ds.


alla klagar på saab bara för att folk är avundsjuka helt enkelt... den är billig att köpa grymt billig att sedan trimma och väghållningen går juh att fixa lätt oxå.. och man åker skönt o tryggt billig att äga o drar knappt nån soppa jämfört med effekten.. finns mängder med styling o går att bygga grymma billjuds byggen i dem.. inga rödljusrejs bilar kanske men 70-200km/h drar du hur mkt bilar som helst som har MER effekt!! svagheterna är juh egentligen "bara" lådan o kopplingen och lådan håller om man kör med skallen istället. original kopplingen räcker till ca 260-280nm så den måste juh bytas.. och en bonus är juh att det är så roligt att köra ifrån BMWs med mer effekt o alla volvosar osv.. med ett steg 3 kör du ifrån alla andra märken som har 250-300HK iaf 70-200km/h och en steg 3 uppsättning kostar ett par tusenlappar för 3" från turbon o bak med race kisse... "mappning" kostar ca 1500-2500 beroende på kontakter och original luftfilter räcker till 300hk egentligen fast rekommenderas ett insatsfilter vid trimmning visst man kan inte drifta med nån svetsdiff... sen bör man inte stå och burna heller.. men det är väl de enda stora nackdelarna då.. Saab går sönder som alla andra bilar.. men en saab är mkt billigare att få fart i än de flesta andra bilar mest skoj för pengarna.. KÖP EN SAAB!! om man inte gillar att brööhla runt i en svetsdiffad bonnasänkt volvo 7/900 runt den lokala korvmojjen i 20km/h


Väghållningen är verkligen inte lätt att fixa, usel orginal och det krävs mer än en sänkningssats för att ordna detta. Och till skillnad från guld och gröna skogar som lovas ovan, så är det visserligen lätt att få fart på bilen även om den Volvo/Bmw-killer som påstås ovan inte är realistisk för den budget som står ovan. Men, att få fart på bilen är en sak. Sedan skall bilen kunna hantera effekten med, något den aktuella bilen inte klarar ens orginal. Mest tourque steer för pengarna, köp 900ng/9-3og. För att citera Teknikens Värld angående vägegenskaperna, följande är väldigt talande: "Ett svidande nederlag för Saab. Strama fjädrar och stötdämpare i Aero-versionen hjälper inte när hjulupphängningar och motorfästen är så slafsiga. Fjädringen sväljer ojämnheter bra, men det känns som om hjulen tumlar runt helt okontrollerat. Det rycker och sliter i ratten - särskilt vid acceleration då bilen kastar sig i sidled* - och signalerna till föraren om vad som händer är svåra att tolka. En testförare liknar känslan vid barndomens labyrintspel? Hela tiden riskerar man att kulan viker av och ner i ett av hålen?. Styrningen är seg och motorfästena så mjuka att växelspaken ibland hoppar ur läge" Nummer 21/2001 *Notera att det står särskilt vid acceleration. Är det mycket fart för en billig peng så finns det som sagt betydligt bättre bilar än denna.


I mina ögon så får du inte mer bil för pengarna, en stabil motor (T5), en ruskigt bra låda, och med en bra diff så slaktar du det mest vid rödljusen.






Äger första årsmodellen av vad som tydligen är Saabs sämsta bil, och det är nog fanemej den bästa bilen jag ägt, startar varje morgon utan protest även om det är 25-, vilken man knappast kan säga om min 240 jag åker nu. På nästan 2 år har jag bytt en spindelled och en abs givare (paja den själv av misstag). Thats it. Aldrig felat för mig, grymmt nöjd. Bra komfort Snygg Rolig motor Driftsäker Visst väghållningen lämnar väl mer att önska, Men den är fan inte SÅ DÅLIG som vissa vill få det till, Absolut ingen som du stör dig på vid normal körning. såvida du inte sitter med ett pekfinger på ratten och trycker på full gas. Dåligt argument för och undvika bilen om du nu inte ska ut och köra på bana eller nått. billigt som fan och trimma, gav tusen spänn för en mappad styrbox, gav väll en 230 hästar kanske, körde ifrån polarns 525 touring samt en Ford mondeo st220 relativt enkelt.


Det är Teknikens Värld som sågade modellens väghållning, men visst ett par Saab-ägare på ett forum vet säkert bättre. Alla 900ans egenskaper, komfort, motor, billig prestanda och liknande driftsäkerhet går att finna i ett flertal andra modeller som räknats upp tidigare, tex 850 eller Audin. Men vad man får som Saaben helt saknar är väghållning, tom Audin är en sportvagn i jämförelse.


jodå.. trimmet är en helt normal kostnad och det krävs inte så mkt mer än rejäl väghållningssats sen har man tagit bort 80% av syndromet du snackar om.. men visst trimmar man som fan o skiter i väghållningen är det juh bara hålla i ratten o hoppas på det bästa då ska vi se igen insats filter ca 500kr "mappning" 1700kr 3" DP material 600kr flexrör 150kr racekat 1500 2.5" material 500kr slutburk 700kr koppling 2870kr såhär billigt kan det bli att öka från 185hk 265nm till 265hk 370nm och då håller allt!!! väghållning 40/40 fjädrar+sportdämpare 4900kr detta är vad det kostar för att ha en jävligt rolig bil som går lika bra som en bmw M3 e36 321hk (286hk modellen kör man ifrån) detta beror juh givetvis på förarna i bilarna men ändå.. och haka ifrån diver volvo R bilar som ligger runt 300hk är juh inga problem heller. ja jag är nog lite kaxig o överdriver lite grann med det är fanken inte långt ifrån precis som jag skriver iaf


"Yeah right" Kan rekommendera dig att läsa den 17 sidor långa tråden om Bmw 330i vs S60 T5, när en trimmad T5 (260hp orginal) går hyggligt jämt med en M3 E36 (vilket var vad de flesta i tråden jämkades om efter att ha bråkat om tiondelar länge) så tror jag inte för en sekund att en bonntrimmad 900 är i närheten av samma prestanda. Och väghållningen krävs betydligt mer än en sänkning att åtgärda, har själv kört en sådan med (ungefär) det du beskriver plus värre fälgar som naturligtvis var bättre men fortfarande betedde sig illa. Och, visst går det att få fart på 900. Men det går att få lika bra fart på en Volvo 850, Audi 1.8t eller liknande turbobil. Och då har man, lite beroende på modell, bättre väghållning orginal än vad 900 uppskattningsvis får efter ett väghållningskit. Så, varför köpa en 900?


Har haft en 900 en gång i tiden och aldrig mer, kändes som att åka i en sardin burk och lådorna är skrot. Har dock ägt en 9000 a50 och det var en riktigt rolig bil. mkt bättre väghållning och körde med chip och 3" och den piskade sönder en steg 3 chippad 850 R så det stod härliga till. Så mitt råd köp hellre en 9000 a50 eller en aero så har du en roligare bil än en 900/9-3.


Jag bara älskar "mappning 1700kr"... MMT i Ryd tar 5000kr för en mappning på landsväg. TS Motor i Åstorp tar ca 12 000kr för Unichip i bänk. Så mappning för 1700kr är riktigt riktigt billigt.... Håller spridarna för en 80hk ökning utan problem? Fruktansvärt överdimensionerade spridare må jag säga. Väghållningen är inte bara sportdämpare och fjädrar. Hur ser bussningarna i framvagn och bakvagn ut? Motorfästen? De påverkar mer än man tror. Krängningshämmare? Däck? "Liten" överdrift må jag säga....


Speciellt när dessa saker beskrivs som dåliga redan på en sprillans ny 9-3 Aero av Sveriges ledande motortidning. Ju visst, usla som ny men efter 20k mil duger dem säkert. Det är kanske som vin, blir bättre med åren?


boxarna är inte chippade utans omprogramerade, och 1700 kostar dom beg, runt 3500 nya har jag för mig. Eller en tusing om du skickar dom till en privatperson som kan skicka i ett nytt program i din box. Ang motorfäste så är det nog den största anledninen till torque steer på dessa bilar, 900an saknar helt ett övre motorfäste som det som sitter på tex 9000, så hela motorpaketet vrider sig vid acc, själv tog jag ett 9000 motorfäste och skruva i fjäderbenstaget, gjorde en ordentlig skillnad.


Tycker det är jävligt tufft att argumentera emot en bil man själv inte äger. Är det inte bättre då att lyssna på de som faktiskt har bilen i fråga? Inte för att vara en partypooper, men för helvete sluta prata om något du inte har någon egen erfarenhet av! Var bara tvungen att skriva av mig, så less på besserwisser-symptomet i den mörka gränd på internet kallad Garaget.org Nu till trådens EGENTLIGA syfte. Jag har då inget annat än varit nöjd med min bil, okej har jag rasat en låda men då har jag verkligen inte kört med skallen. Slakta slitna sommardäck är ett måste i mina ögon. Anledningen att JAG köpte en og9-3 är att jag direkt fastnade för komforten under längre färd, bagageutrymme trots en relativt liten bil, perfekt dragbil då den verkligen orkar släpa en tung kärra med bil på. Ja jag hade då kunnat sitta här och skriva en hel uppsats. Saker jag istället stör/de mig på är pixelfel i displayen (busenkelt att laga men än har jag inte orkat , torque-steer innan jag bytte motor- och lådfästen ..... sen kom jag inte på något mer ärligt talat. Så överväger du allvarligt en og9-3/ng900 så ut och provkör med dig! Det finns ju ingen som kan bestämma åt dig. Du har ju ett gyllene läge att köpa en då de står väldigt lågt i kurs just nu. Det är väldigt mycket bil för pengarna!


Dessa besserwisser trådar som aldrig verka dö ut.. Nitrox.. Köp en Bmw, håller för allt och världens bästa bästa bil! Du ville ha flera anledningar till att köpa ng900, 0g 9-3 ?? Utmärkta stolar, fin komfort, bra motorer (t5) och överkomliga reservdelspriser.. Bagaget e som en färja , annars rätt trång i kupén. Satsa helst på en 1996:a eller nyare då kvalitén av avsevärd bättre. Tändkassetter kan strula, på nyare 9-3 med t7 motorerna så va uppmärksam på Oilsludge. Växellådan bör kontrolleras



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka