Köpråd och frågor ang BMW 540

hej! jag har tittar runt lite på olika forum me har inte fått reda på det jag vill veta. Det jag undrar är om BMW 540i 98 - 99 har bra väghållning? jag har sett att dessa bilar väger runt 1,9 ton och då undrar jag om dom kanske är lite för framtunga pgr av V8:an ? sen undra jag hur lätt det är att byta olika delar på dessa bilar? tex bussningar m.m jag har tillgågn till bilyft, fin verkstad och jag har skruvat mkt i mina dagar. och behöver man byta saker mycket eller håller dem bra? Och om jag köper en BMW 540i hur långt är max miltal tkr ni? mvh david



Svar på inlägget: Köpråd och frågor ang BMW 540



Om du söker finns det ett flertal köprådstrådar på Garaget om 540i redan, sedan finns både begagnatguiden på Autopower mfl. Men till frågorna, E39 har mycket bra väghållning och så gott som neutral balans. För att vara en vagn på närmre 2ton är den mycket lätt på foten, många C-segmentsbilar känns tyngre och trögare. Men, hur man än trollar med vikten går det aldrig att helt dölja vikten. Bmw har tillsammans med Toyota nöjdast kunder i Sverige och håller enligt både undersökningar, tex haveristatistik från Autobahn och enligt ägare väldigt bra. Bilarna är logiskt uppbygda och med genomtänka lösningar, ingen skit i plast som trillar sönder för att man inte förstår hur man får loss den alltså. Skulle inte kalla E39 för svårservad, men med reservation för att nyare bilar generellt är så. Tror du valt rätt bil i alla fall


V8an är inte tyngre än de andra motorerna, det som gör bilarna tyngre är drivlina och bromsar.


Dom är ganska lättskruvade. Det som kan vara lite drygt på E39 är om det är vibrationer i fram/bakvagn. Ibland är det svårt att lokalisera dessa och man får byta del för del tills man löser problemet. Det kan räcka med obalans i däcken om man har riktig tur. Men reservdelarna är ganska prisvärda. Jag tycker BMW klarar milen riktigt bra, så känns den bilen du funderar på att köpa bra skulle jag inte vara rädd för varken 20 eller 30-tusen mil.


Lättskruvat håller jag med om, och mekartips finns det gott om på autopower själv upplever jag min egen som framtung när man går in lite aggresivt i t.ex rondeller, bra väghållning tycker jag att det är med tanke på bilens vikt, jag har iofs m-chassi, så vet inte hur stor skillnaden är mot ett vanligt standardchassi. Min hade gått ca 19300 när ja köpte min, haft den i 2 år nånting och bytt koppling, bromsar runt om och styrleder, samt oljeservice såklart!, blir ju lite dyrare att serva med tanke på t.ex 7.5liter olja och 8 stift , stiften sitter lite tajt till men det går att byta själv, sen har du andra standardgrejer som jag bytt i samband med en djurkollision och nya turbobygget: viskofläkten (brukar ge upp), kylaren (sväller och spricker), ventilkåpspackningarna (börjar läcka och fyller tändstifthålen med olja och ger orolig gång) insugsmembranet bakom insugsgrenröret (går sönder och ger orolig gång samt bilen börjar ryka) oljepumpsbultarna samt kedjan till denna (vibrerar loss och ramlar till slut ner i tråget om du har otur. kan du göra allt själv så blir det inga kostnader att prata om, ska du däremot lämna in blir det dyrt. lycka till!


Först måste du ju fråga dej om du vill ha automat eller manuell 6vxl låda. Själv har jag haft/har 2st BMW 540 manuella 6vxl men också 3st andra e39 med sexor. Min nuvarande 6vxl sedan väger 1730kg så himla jättetunga är de ju inte. Jag tycker väghållningen är riktigt bra, de är väl därför man kör BMW eller?? Jag tycker de håller ihop bra men de förutsätter att man byter delar och håller efter dom i tid precis som med vilken Audi eller Merca som helst. BMW är ingen Mazda eller Toyota men när de lirar så är de världens bästa bil haha Framvagnen skiljer lite på 540 och den liknar mer 740ins framvagn, bromsskivorna är också större. I övrigt är det inget som gör en 540 svårare att hålla på med än andra e39or, om du inte ska byta grenrör eller nåt där de är väldigt trångt. Kolla historiken noggrant, när är den intagen? är den servad i utlandet, servicebok? Hur många ägare och vilka ägare? Ring bmw och kolla om de är några garantiservicar gjorda på den och vid vilka miltal?



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka