[KÖPRÅD] Första bil Max 35-40 000

Hejsan! Fyller 18 snart och kommer satsa på att ta körkort nästan precis när jag fyller år och skaffa en egen bil så snabbt som möjligt också. Problemet är att jag inte riktigt vet så många bilar/märken som bra som första bilar. Jag vill helst ha en halvkombi, 5-dörrars (lr halvkombi kanske bara är 5-dörrars? ) den ska helst va ganska bensinsnål också Årsmodell spelar väl inte något större roll igenltigen, men den ska den ha Radio. Ska kosta max 40K Tacksam för all hjälp. Jag ber er inte ta fram bilar från blocket utan mest säga bilmodeller så att jag kan kolla själv. EDIT: uppdatera mina önskemål lite.



Svar på inlägget: [KÖPRÅD] Första bil Max 35-40 000



Honda Civic.


Tack för svar, Men måste fråga, hur många mil tycker ni en bil Max ska ha gått? Att köpa en bil som gått 20 000 mil för typ 30-35 000 känns lite som att det kan komma problem, eller va man nu ska säga, ganska enkelt. har kikat lite på Renault Clio och seat ibiza, vad tycker ni om dom?


Är dom servade med jämna mellanrum och tidigare ägare har skött om bilen bra så är miltalet inga probs.


Ska du köpa franskt, så köp nytt så att du har nybilsgaranti. Dock får du inte nytt för <40k. Har ägaren/ägarna tagit hand om bilen så är i regel inte miltalet några problem, kamremen byts i regel rint 20k mil på de flesta bilar. Så se till att den är bytt på bilar därikring, annars kan det komma en halvdyr överraskning. Man brukar se ganska snabbt på en bil hur väl omhändertagen den är. Begär även ut besiktningsprotokoll på bilen innan köp.


Alfa 156 2.0ts, mycket mer bil är svårt att hitta för pengarna. Mycket roligare FWD är också svårt att finna i denna prisklassen. Visserligen en sedan, men den kanske är aktuell ändå? Annars finns Alfa 147 som 3 och 5-dörrars halvkombi, men den är eventuellt något över budget, trevliga bilar som definitivt inte lever upp till Alfas rykte som skitbilar i alla fall. Men man skall kanske inte vänta sig pålitlighet i Corolla-klass...


Vw Golf Mk4 kanske hade varit något? Du kan få en fin 98-99 med 1.6 för dom pengarna Som denna te x. http://www.blocket.se/stockholm/Volkswa . 22&w=3


Hur många förstabilstrådar finns det? Tar emot att skriva det men vw golf kanske? Grymmt tråkig bil att titta på men en lagomt stor/liten 3-5d med en hel radda motoralternativ och en turbodiesel kanske skulle passa herrn. Frågan är bara vad skatt och försäkring landar på


Som nöjd Saabägare får jag väl lägga fram ett exempel på en Saab antar jag. Du kan få en ganska fin 9-3 2.0T 185hk för under 40 k. Från årsmodell -98 och uppåt. 5-dörrars halvkombi, rymligt bagage osv. AC, Radio och nödvändig utrustning finns. Dock går den inte på 0,5 - 0,6 L/mil utan en aning mer. Men det är inget problem att köra i stan under litern. Modellen kan drabbas av en del fel, speciellt om den har det nyare styrsystemet T7 (svart tändkasset). Ett slumpmässigt plockat exempel:http://www.blocket.se/ostergotland/SAAB . 16&w=3


Eller VW Lupo, trevlig inredning osv Borde vara ganska lätt att hitta fina examplar som stått och dammat i ett garage största delen av tiden sen försäljning. Dock finns den väl bara i 3-d utförande till skillnad mot Polo 6N/6N2.






ju vanligare bil desto billigare delar. det är ju en sak att tänka på, har man en begrensad budget ska man inte har något som går fort och som är ovanligt. nu är jag bara för vw men polo, lupo, golf. beror ju på stor du vill ha den. golfen drar lite mer men den är ju större med. billiga delar från tyskland när det gäller alla vw så om du lär dig ebay.de så kan allt bli billigt.


vill du ha så ny bil som möjligt.. så skulle jag nog säga saab är helt ok bilar.. tex 9-3 runt 2001 tex 30-40 k med hyfsat låga mil och turbo sen brukar japanarna inte va så jätte dyra heller . dock inte sån jätte koll på dom då jag tycker inte om dom.


Tack så mkt för många svar. Nu har jag lite att kolla på. Saab 9-3 är säkert en bra bil och den är väl ganska vanlig och så men jag tycker inte om formen på den. Ser lite gubbig/gammal ut pga den där lilla vingen där bak lr vad det nu är. Gillade utseendet på Alfa 156, synd bara att den inte fanns med 5 dörrar. fast det verkade som det fanns ganska mycket plats där bak ändå. jag gillar också golf och polo, dom verkar ju va ganska lika varandra. Vad har ni att säga om Seat ibiza?


Golf 4 gti kan du nog få för ca40000


dock ligger den precis under litern. och är dyr på service. Och ofta är det människor som inte tar hand så bra om sina bilar som har vr6an och därför är många i dåligt skick, både motormässigt/service och invändigt. jag har haft en vr6 under kanske 4 år. absolut den bästa bilen jag någonsin haft, om man inte räknar allt som byttes och åtgärdades under tiden. köpte den för ca 40 och la ner ungefär 20-25 om inte mer. man behöver et mekintresse om man inte har massa med pengar.


jockmokk, du kan spana lite på VW Bora också, lätt att glömma "Golfen med skuff"


Bora såg helt okej ut, men lite för dyr för mig. Samma sak för golf gti. Vad tycker ni om audi a4? Typ som denna: http://www.blocket.se/uppsala/Audi_A4_1 . 11&w=2


Köp en smart fortwo =0) bakhjulsdriven o bensinsnål


en volvo s40 kanske? http://www.blocket.se/sodermanland/Volv . =2&w=3



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka