Köpråd saab 900-94:a

Planer på att ta körkort lockar då jag börjar jobba på annan ort, hittade en saab 900-94 för 5lax på blocket, nackdel enligt säljaren är backen i växellådan(känt saab problem(?)) det som lockar är ju priset samt bra som förstabil. alt att jag lägger 4,5lax extra på en bil utan växellådas problem.



Svar på inlägget: Köpråd saab 900-94:a



Köp en med hel låda. Kostar 19000:- att fixa på Saab-verkstad om du inte har kunskap att byta/laga lådan själv. Den kommer att trilskas på fler växlar ganska snart. Sedan ska du nog försöka få tag på en nyare. 94:an är första året med många fel. -97 kom en uppgradering i.o.m. att Saab fick ta över bottenplattan från Opel.


okej bra att veta, om jag skulle klara av det kan jag inte svara på utan att ha läst handboken till en saab 900. får väl helt enkelt gå upp i prisklass och leta efter en bil som inte har problem med lådan.


Vad är det för fel med backväxeln då? Det behöver ju inte kosta 19000 om det bara tex är länkaget..


vet ej vad felet är, som säljaren beskrev det så måste man lägga i 1:an och sen backen, efter googlande på forumet så verkar det ju vara ett allmänt saab problem?


Njaa köp en 9000 av samma årsmodell istället, bättre, större och bekvämare bil för samma pengar


Jag har problemet du beskriver på min 9-3a ibland. När backen trilskas får man lägga i valfri växel och försöka igen. Man vänjer sig vid det, och det verkar inte förvärras nämnvärt. Men någon dag får man väl ta sig i kragen och fixa det. Förmodligen är synkningen på backen slut.


Det är nog inte något större problem då med växellådan. Kanske kan det bli bättre om du byter växellådsolja. Är den i bra skicka annars så tycker jag att du ska fara och titta på den.


Det är ett känt problem med växellådorna. Börjar med att backen blir svår att få i sedan krånglar fler och fler växlar. Finns inget enkelt trolleritrick att lösa det. Synkringar och växelhuset måste bytas. Samt att ny koppling ska monteras. Hade en 9-5:a som fixades av en växellådstekniker i Trollhättan. Han hade renoverat många lådor med samma fel.


Vad skulle detta kosta på ett ungefär? gör jag fel som börjar snegla på andra märken(Escort 1,6 CLX 94:a) som säljs av en bilhandlare för 8.5k(kan säkert pruta ner den till 8k)






Ford?? Ur askan i elden....... Nej köp en Saab 9000 -93:a om du vill ha en bra billig framhjulsdriven bil. Bästa årsmodellen med starkaste lådan. INTE samma låda som 900 har. Fixa lådan hos Saab kostar 19000:- Hos den som lagade min kostade det 9500:-. Då tog han ur lådan ur bilen också.


Som sagt undvik 900ng och Ford och titta åt 9000, 900og (första generationen) eller kanske till och med Volvo-hållet istället


Tycker inte det finns någon större anledning att välja en ng900 - 94, väghållningen är bedrövlig, lösningen med koplingsvajer istället för hydraulisk koppling känns billig och föråldrad, och komforten är bara medelmåttig. 9000 är ett bättre val som ger mer bil för samma pengar, även de sista årgångarna av og900 är i många avseénden en bättre bil.


Hej! Jag funderar på och vara och köpa en Saab 900 2.0T av års -94 för 8000kr av en kompis maskinelt sett är den i grymt bra skick! men rost de hade den i F-dörren + ett rost hål i höger bakskärm! Vad ska jag kolla extra mycket på ang den här bilen när jag kontrollerar den innan köp? De jag undrar över är om de värrkligen är värt och köpa den? om man nu ska börja med ett störe projekt köpa kjolpaket och bygga om fonten till den nyare -04 9-3a? Budgeten: 50. 000kr


Vad du bör kolla på 900ng står väl ovan? Men, skall du bygga om bilen till en 9-3ss, varför inte då köpa den bättre 9000 som dessutom är en sedankaross, precis som 9-3 sport-sedan? Nej köp en 9000 istället, blir förmodligen snyggare som ombyggd bil och är en pålitligare konstruktion med bättre komfort och vägegenskaper



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka