Köpråd: Billig svets för rostlagning

På jakt efter en billig svets för lite enklare rostlagning. Någon som har några förslag? Hur är t.ex biltemas svetsar?



Svar på inlägget: Köpråd: Billig svets för rostlagning



Jag köpte en Esab LKA 150 för några månader sedan, går på 220v. Den är jag mkt nöjd med. Antar att du är ute efter en mig/mag svets. Biltemas svetsar har jag ej testat, men har hört en del och hälften är positiva och andra hälften negativa till biltemas svetsar(och även andra lågprisalternativ). Vilken prisklass har du tänkt dig ? Har du svetsat förut och vet hur en svets funkar, med inställningar osv ? Det finns billiga NoGas svetsar med flussfylld tråd, men de är inte lika bra som en med gas. Har du råd så köp en svets av bättre märke med gas, en gastub kostar en del att köpa(~2000kr) och påfyllning av tex mison 18 gas kostar 565kr(kan variera) Funkar att använda flusstråd till en vanlig svets oxå om man vill, men måste fasvända svetsen först och då behöver man heller inte gas till svetsen. Svetsar man ute när det blåser så funkar det inte alltid så bra då vinden blåser bort skyddsgasen, då kan flusstråd vara ett alternativ Förutom biltema så finns det även svetsar på jula osv och går att hitta bättre beg svetsar på tradera och blocket.. Söker du i forumet så finns det flera andra trådar om köpråd av svets, du kanske kan hitta några tips i dom. Googlar du på tex "köpråd svets" så finner du mycket att läsa Sen efter du köpt en svets så behöver du en svetshjälm, finns vanliga som alltid är mörka och finns de som är ljusa men bländar automatiskt av när du svetsar. Jag rekommenderar en som bländar av automatiskt, jag har en av märket Speedglas, funkar kanon!


lånar tråden lite! är sugen på att köpa en svets! men vilken ska jag ha?? har tittat på esab 141 på jula för runt 4000! funkar den till bilplåt och typ avgassystem? dom större går bort då den måste va smidig att bära och flytta! eller finns det någon annan lite mindre smidig svets? vore tacksam för svar:P



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka