Köpråd: Bmw 328 e46 eller Saab 9-3 nya modellen

Till sommarn blir det nog att köpa bil. Men har lite beslut ångest.. Bägge är mkt fina bilar. Utseendemässigt orginal har dom båda fina karosserier.. Men nu blir det en kamp om fwd vs rwd.. Behöver tips och råd, för och nackdelar om båda bilarna. Tack



Svar på inlägget: Köpråd: Bmw 328 e46 eller Saab 9-3 nya modellen



Inte bra att du skriver: "Men nu blir det kamp om fwd vs. rwd" <-- Will start a war like so many others =P 9-3 SS:en är snygg, och har avsevärt bättre väghållning än 9-3OG, men E46:an tar de båda vad gäller balans och respons. Soppaförbrukningen får du säkert lägre med en 9-3 ifall det inte är en Aero V6T vi talar om, fast du kanske inte syftar på Aero, eller kanske isåfall syftar på tidiga SS Aero med 2.0T. Försäkring är för individuellt för att kunna säga något klokt om. Saxat från Autopower vad gäller motorn i BMW:n: "M52 320i/323i/328i (Rak 6:a - 24 ventiler) 98-00 Mycket hållbar motorkonstruktion i lättmetall utan några direkta svagheter. Tickande ventiler kan förekomma, vilket oftast orsakas av igensatta hydrauliska ventilyftare som i sin tur kan indikera slarv med oljebyten." Fanns en skapligt lång lista där också med saker att kolla på vid ev. köp av E46. Saaben vet jag inte så mkt om. Ändamålet med bilen är? Glida? Trimma?


Inte trimma iaf.. En sådan bil kommer senare. Så det är väl mest en "glidar" bil jag är ute efter i det här ändamålet. Båda tvågår att göra mycket stilrena. Och det är det jag vill hålla mig till


Jag hade valt 328i E46, varför? Jo mer exakt uppträdande och något roligare att köra, bakhjulsdrift och en rak sexa (som ändå drar mindre soppa än motsvarande Saab-motor). När vi ändå är inne på ekonomi (vilket jag personligen inte låter avgöra ett bilval, men ändå) så är Bmwn billigare i delar och underhåll. Att jag själv tycker bättre om Bmws utförande och sitter bra mycket bättre i dess stolar påverkar också mitt val förstås. Fördel med Saab? Det jag kan se är att man får nyare bil och/eller mindre mil för samma pengar, och att Saab med turbomotor går att trimma till hyggliga effektnivåer utan att tömma plånboken allt för mycket, men det här med trim var du inte så intresserad av förstod jag?


Förbrukningsmässigt ligger dom på samma nivå, nån deciliter mer här o där men litern kostar typ 13kr idag så sånt syns inte Av Saaben får du, som känt, mkt bil för pengarna. Samma komfort och tom billigare i ägodel. Spelar ingen roll vem BMWn är på, den ÄR dyr i försäkring. Jag betalar knappa 7k för saaben, helförsäkring, årligen. Det är bra En kille på jobbet har en sen 325 E36 sedan, (tror de va en -97 han hade) o han betalar 10k årligen. En viss skillnad Ska du ha glidarbil o kan lägga ner "en slant" så tycker jag du ska köpa Aero SS. Automat är väl ett plus om du ska glida..? Det är samma låda i Saab som Volvo Mvh


Bmw är billigare i reservdelar, service och "underhåll" enligt undersökningar. E46 visade sig tom vara den billigaste av alla modeller, alla kategorier, testade att underhålla tillsammans med Ford Ka. Saab 9-3ss var märkbart dyrare. Detta enligt undersökning i Teknikens Värld nr.8/05, hävdar nu "BMWgrabben" att Saaben är billigare får han gärna visa en källa till det. Och försäkring är mycket individuellt, i mitt fall är inte en Bmw dyrare att försäkra. Tvärt om, en motsvarande Volvo hade varit dyrare att försäkra. Visst är Bmw populära bus och ungdomsbilar så försäkringen blir därefter, men detsamma gäller Volvo och Saab turbo i nästan samma utsträckning. Så tipset till TS är att kolla upp försäkringspremien för respektive modell, troligen kommer dessa vara relativt snarlika. Och då är det ingen tvekan om att Bmw blir billigare att äga totalt, på grund av de lägre kostnaderna för tex. underhåll.


Mycket att ta in. Alla uppfattar saker olika. Blir svårt det här Helt riktigt iaf är att jag ska inte ha en bil till och trimma med/på. Kommer att köpa en Mercedes c32 amg -02 senare.. Och den kraften duger nog gott. I detta fall är jag enbart intresserad av att köpa en fin bil, som jag vill göra finare, stilren och clean. Inget annat.. Soppa förbrukningen kvittar. Mvh


Tycker inte det finns speciellt mycket som talar för Saaben i den här jämförelsen, och just därför hade jag valt Saaben


Tja båda är fina bilar, och Mercan är en riktigt fin bil den med. Se upp med rosten dock, skall helst vara från 2004 eller nyare för att minska dom problemen. Och elektroniken kunde jävlas på 00-01 med, fast det bör en "riktig" 02a (alltså inte tillverkad 01, tagen i trafik 02) vara skonad från


9-3an e sååå mkt snyggare än e46an går inte o jämföra tkr jag, speciellt om vi snackar kombi varianten. e90 e bra fin dock men dom kanske är utanför budget.






Vill hålla mig inom 80 gränsen.. Men det lutar mer åt saaben just nu


Tyvärr får du nog ingen aero för dom pengarna men väl en vector, undvik snik linear modellen, den ser så tråkig ut med svarta sidkjolar osv. 2,0t är en fin motor, kanske inte jättesnabb men duger gott och väl till vardags och är relativt snål.


Testa båda bilarna.. Är väldigt säker på att du väljer BMW:n Går inte att jämföra körglädjen enligt mig. Utseendemässigt tycker jag båda är fina men ska du ha Coupe på BMW:n förstås då är den mycket finare.


Är det kamkedja eller kamrem i 328 E46 -98 ?? Hur ofta skall dom bytas? Hittar inget konkret på autopower..


Kedja


En sådan utan bytesintervall, håll den vid sunda vätskor så kommer du aldrig ha några problem med den motorn.


Samma för saaben och bmwn på den punkten Köp för fan bmwn, mkt skönare vagnar. Saab 9-3 eller 9-5 är inte mkt te att hänga i gran.


Word! Så mycket roligare och trevligare bil.


bmw alla dagar.. har sj haft saab innan..!!!!


-



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka