Köpråd: Mitsubishi Galant gdi,gli,gls och v6

Jag är redigt sugen på en Mitsubishi galant generation 8, Helst en kombi. Jag vet redan att GDI motorerna inte är något att hänga i granen direkt, då dom har något problem med att insugen mm sotar igen eller något sådant. Men så började jag titta runt på blocket och ser att det finns flera motorer så som gls gli mm hur är dessa motorer? Vet att v6'an är helt ok men vet inte ifall jag har råd att äga en sån... Edit: Här tex http://www.blocket.se/alvsborg/Mitsubis . =7&w=2 GLS motor?



Svar på inlägget: Köpråd: Mitsubishi Galant gdi,gli,gls och v6



2,0 maskinerna är väldigt drivsäkra, välj en manuell om du ska ha en bil innan 2000. Kamremmen skall bytas var 9000-mil, kolla så det är gjort. Många fuskar. V6 är helt underbar att fara runt i, räkna med ca:1L/mil om du kör försiktigt. Fråga på om du har fler frågor eller prova med:www.mitsubishiclubsweden.se


Det jag fundera mest på var detta ifall det enbart det är GDI motorerna som har problem med igen sotning? Är försäkringen mycket dyrare på v6'an än dom mindre motorerna? Kan inte titta på olika försäkringars bolag hemsidor än då jag inte är 18 än (17)


GDI motorn hade sina små missöden för vissa, problemet blev otroligt förstorad. Många som inte hade några problem alls med maskinen, bara man servar bilen och gärna byte olja lite oftare samt att man tankar 98 bränsle så funkar de bra. Det är bränslet som stäler till det hela, mycket tillsatser gör att bränslet inte helt blir förbränt vilket EGR-en spottar tillbaka till insuget och där fastnar det. Det går att rengöra själv om man har lite skruvvana. Självklart blir v6-an dyrare, men hur mycket vet jag inte då det är dig och vart du bor bolaget tittar på.


Har själv en galant 99a med vanlig 2 liters snurra och fundera på att skaffa en v6a i stället, vad jag har sätt så handlade det om 100kr dyrare för mig eller något och jag e bara 25 år gammal "100kr e ett ca pris som jag säger då jag kollat ett par olika bolag"


Har en 97a V6 kombi, riktigt fin bil med skön komfort (BRA stolar) lite hög ljudnivå i kupen bara, lyssna noga på växellådan , vanligt att det rasslar om lagret på ingående axeln, ganska avancerade framvagnar där länkarmarna brukar kunna bli glappa lagom till besiktning. Annars är det fina bilar och 2,5 liters maskinen går jävligt fint och har ett gött motorljud. Edit: Tickande ventillyftare brukar vara standard på V6orna, pissenkelt och byta dock.


En polare har en Galant -99 med 2,4 GDI-motorn. Tickande ventillyftare, men går ju rätt så snålt Han har haft en del strul med framvagnen om det är relevant.


haha min tickar lite också och ja framvagnen är ju den svaga länken på dessa! bytte höger länkarm förra sommaren då besiktningen tyckte den glappa och det gjorde den ju, nu är vänster likadan. annars är jag nöjd med bilen.


Just ja rost i bakskärmarna är också väldigt vanligt på galanterna tyvärr.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka