Köpråd: Rover 45? Vanliga fel?

Hej. Blev sugen på att köpa en Rover efter att flickvännen krockade med min Golf . Är det någon som har erfarenhet av Rover 45? Vad brukar vara oftast för fel på dem? Hur mycket är en sådan bil värd egentligen?



Svar på inlägget: Köpråd: Rover 45? Vanliga fel?



ett bilmärke som inte längre existerar.. Tror att man kan räkna ut vad en sån bil är värd. Alla reservdelar och liknande är det skroten som tillhandahåller.


En Rover idag sjunker nog inte mkt mer än vad den redan gjort, jag låna en Rover 75 en dag..sketgo å åka i ju Reservdelarna finns givetvis på fler ställen än en skrot, Mekonomen har b.la. till en Rover 45.


Bilmärket existerar inte men märket har i alla tider använt samma delar som Honda. Just 45an så är det en kopia av Honda Civic. Hållbar bil som samtidig håller väldig go komfort, finns inte många av dom som har allt i ett idag om man då ej köper en lyxbil. Finns inge speciellt du borde veta om Rover, tänk bara på att VÄLDIG många av dom är importerade. Dom ligger ganska lågt i pris så köp inte nån till överpris. Varför dom ligger lågt i pris är för att det är dyra reservdelar, precis samma som Honda!


Inga reservdelar? Bullshit. Inga konstigheter att få tag i reservdelar hos de stora kedjorna!


Nåja, sedan mitten av 80-talet, Rover fanns nog innan Honda var påtänkt. Har för mig det stora problemet på K-motorn (som väl sitter i dessa bilar?) är att toppackningarna vill på att ge sig.


Tack för alla svar. Tittade på en Rover 45, från 2000, svensksåld och den hade gått ca 13.000 mil. Killen har lagt upp den för ca 26.000 kr. ( Hade tänkt pruta såklart ) Men blir osäker då den har haft NIO ägare ( Varav de senaste två är samma person ). Vad tycker ni där ute om priset? Är det för stor risk att köpa en sådan bil?


Det beror på, min saab är nu inne på sin 8e ägare då är det 2 st inom familjen. Bytte över till en äldre för billigare försäkring Om du bor nära snubben så tycker jag att du kan dra o kolla på den o begära alla papper osv på den.. är den OK så varför inte? Antalet ägare är av stor betydelse men det är mkt som döljer sig som man inte tänker på.. bilen kan ju ej haft 9ägare på 10år. Hur många firmor har haft den tros? o allt sånt.. allt detta går o beställa hos vägverket.. om de ej e transportstyrelsen nu (?)


Jag var inte nog utförlig. Men den har inga problem med nån topppackning.. det är fortfarande en Civic motor som sitter i 45an


Kollegan hade en sån en kort tid, topplockspackningen gick men annars så tror jag den funkade bra.






K-motorn är inte Hondas, det är Rovers egna motor. Den kom redan 1988. Har en "K-series" i min MG och det sitter samma i 45an. Har rykten om problem med toppackningar, men sköter man dom så är det inget värre än vilken motor som helst. Sen är det en hyfsat snål bil och som sagt, reservdelar är det inga som helst problem med. Rover 45 är samma bil som MG ZS.. Så enligt mig är det nog inte större risk att ha en Rover än nån annan bil. Dessutom kan man fynda delar billigt på ebay.co.uk.. Som mig. MVH T.


Tack och lov kom det äntligen in lite korrekta fakta i tråden. Tack Opelmadness. Ganska få delar stämmer från Civicen men det spelar ingen roll för du kan alltså gå in och handla vad som helst på Mekonomen.


Finns nog inte mycket mer än bultcirkeln på hjulen som är detsamma som en Honda på de senare modellerna... Möjligtvis har dom fått lite över av hårdplasten från 90-talet i inredningen, men det jämnar ut sig på körglädjen.. Iaf i min lilla pocket rocket...


Men är det inte så att 25an är rätt mycket Rover, medans 45an lånar desto mer från Honda Civic? Eller har jag bara inbillat mig?


25 och 45 är samma bil, bara att 45 har ryggsäck. Instrumentbrädan skiljer lite och jag tycker personligen att 45an är en finare bil, den känns större. Främre bromsskivor är samma som Honda, 262mm 4x100 och en del annat också, men det är en helt annan bil. Visst är det så att 45an bygger på Rover 400 och den hämtade teknik från äldre (90tals) Honda. Samtidigt så är rostskyddet bättre, och det är en relativt ny bil. Du kan idag köpa en R45 för runt 20-30k som för 7-8 år sedan kostade runt 150? Glöm allt snack om att det inte finns reservdelar. Och de flesta är inte importerade utan svensksålda. Motorn är Rovers egen 1,4-1,6 K på 100-109hk. Den är inte sämre än de flesta andra men den har haft problem med termisk chock och att topplockspackningen då går. En senare bil är såklart bättre. För pengarna det handlar om går det knappast att få en bättre bil.


Det är intressant att folk påpekar att Rover inte existerar längre, det finns visst, det var ett kinesiskt företag som köpte upp det och återskapade det. Dock fick det inte heta Rover längre så dom döpte det till Roewe. Vad jag känner till så har de tagit några av dessa gamla modeller och börjat bygga upp dom på nytt (lite ansiktslyfta) och säljer dom i Kina. Vet inte hur kvalitén är men det borde gå att använda dessa delar om delarna här börjar ta slut


Det är endast Roewe 750 som är snarlik Rover 75 och den är inte heller en kopia.


Så den här är en bra investering med andra ord ? http://arvikatorget.se/index.php?action . l=&l2=


Investering i en gammal bil skulle jag inte kalla det, men javisst, det är eventuellt ett klipp. Samtidigt är den en 10 år gammal bil som ska kollas upp.


Lite fel ordval där av mig kanske... Jaja, får väl se hur det blir.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka