Köpråd: Subaru Impreza GT

Galenskap kanske var lite att ta i, det är ju ändå en Subaru det handlar om... Men det är så mycket grejer som är uppdaterade på 99-00 att det helt klart är värt mellanskillnaden, dessutom är utbudet av gamla (-98) rätt begränsat. Men har man inte råd med en svensk 99-00 GT kan man ju åka över till England och köpa en roooolig STI modell för mindre pengar istället. Airone, du har väll inte missat Svenska Subaru Imprezaklubbens forum? http://bbs.impreza.nu/dc/dcboard.php använd sökfunktionen, finns GRYMT mycket att lära sig i dom gamla trådarna..



Svar på inlägget: Köpråd: Subaru Impreza GT



Har hittat en -97:a på blocket för 55k. Inte världens bästa skick kanske, men med lite puts och kärlek så kan det bli en fin bil...om det inte faller på nyss nämnda funderingar. Rost, dyrt ägande med mera. Tack för tipset angående sidan. Men jag tror jag får det mesta av det jag behöver veta, via kunnigt folk här


Om jag skulle köpa Impreza för 55k skulle jag åkt över till England alla dagar hela veckan och köpt en STI, antingen en vanlig eller en råare Type RA från typ 95-96, då får du DCCD, lågt växlad låda, diffbroms bak och fram(?), bättre bromsar än på GT, ingen underredsmassa, luftintag på taket och en massa annat godis, och just det, ta en vit! =P GT för 55k i Sverige kan ju inte bli annat än bajs, rost lär du ju hitta i massor med tanke på hur rostiga dom flesta 00or är... http://www.pistonheads.com/sales/list.a . p;nodays=0 http://www.pistonheads.com/sales/list.a . =q&pc= edit: http://www.pistonheads.com/sales/1285302.htm <<--- APBALL!


vad kostar det då innan man kan köra den på svenska vägar med frakt och allt därtill?


+15-20k kanske? Har aldrig importerat själv... Nu var ju exemplen jag visade lite dyra, men man får en såå mycket ballare och bättre bil jämfört med en GT för samma pris.


Type R eller RA är skitkul men man bör fundera på användningsområdet först. 3000 varv i 95 är inte så kul om man ska använda den som bruksbil


Då är det ej inräknat att jag inte har 55k + 15-20k, plus dyrare försäkring (gissar jag på?) då det är en Sti? Men jag förstår din tankegång såklart. Ballare att ha en "värre", helt klart. Men. Man måste tänka lite på budgeten också. Och vad man behöver. Är det verkligen så illa att köpa en för 55k?


Men kolla runt lite, finns ju mycket billigare STIer än den jag visade för 4500 pund.. Jag misstänker att det är denna du funderar på? http://www.blocket.se/angelholm/Subaru_ . 22&w=3


Yes box. Fast när jag väl kommer till startgroparna så är det förmodligen någon helt annan jag kommer att inrikta mig på. Men just den var ett bra exempel. Inte så tokmånga mil. Fula fälgar (..hoppas inte ägaren av annonsen läser detta..) ingen vinge..ett litet kärleksbarn helt enkelt.. Det är nåt sånt jag är ute efter. En grund.


Nänä, vet inte vad jag pratar om , inte så att jag har en kompis som har en impreza GT som har smällt växellådan mitt framför ögonen på mig när han skulle launcha och kom inte med något "men ööh nä man kan ju inte uttnyttja bilen då går den ju sönder, man ska kärringköra den då håller den". Sen att jag har hört av flera st här på garaget att växellådan är klen, det+att jag har sett det framför mig tycker jag räcker tillräckligt för att inte köpa en. Sen vet jag inte om just den var slutkörd efter 11k mil men det känns som den håller på och trilla ihop i alla fall, kan vara måndagsex kanske? vet inte men jag baserar det jag skrivit utifrån det jag sett och hört. Så släpp det där med att dem är bra, bara för just du har en och tycker den är bra.






Jag har också rasat en låda, och min bil hade bara gått 6600 mil... Men allt beror ju på hur bitarna har blivit behandlade och om bilen är trimmad eller om det sitter elak koppling på. Men att säga att lådan inte håller för originaleffekt är ju rent skitsnack och det finns många som kör runt/över 300hk/400nm med org lådan utan problem. Jag har också provkört ett exemplar som hade gått 11,000 mil innan jag köpte min, skillnaden mellan den (skrothögen) och den jag till slut köpte var enorm och det fanns i princip inga likheter, så självklart skiljer det från bil till bil, vissa är helt enkelt sophögar.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka