Köpråd: Audi, bmw, Volvo s40. Upp till 40kkr

Tjena, dags för ny bil nu. Bilarna jag är intresserad av är : Bmw 325-328 (Helst coupe), Bmw 525-528(Helst e34). Audi bara det är minst 1.8t eller en Volvo s40 2,0t / T4. Priset kan gå mot 40 men absolut inte över, tanken med köpet är att ha en året runt bil som ska kunna dra strax under litern lugn körning men även kunna gå att gasa med om man känner för det. Måste ju inte vara dom bilarna jag just nämnt men har själv inte kommit på några andra. Syftet nu med tråden är att hjälpa mig att få lite humm om vad som kan vänta mig genom att köpa någon av dom. Har själv haft en 520i E34 och den var jag väldigt nöjd med förutom motorn då förståss dock är det svårt att hitta dom i skysst skick nu för tiden. Jag bor i stockholm så det är runt här i trakterna jag vill hitta bilen Tacksam för lite svar med för och nackdelar med diverse bilarna ! Mvh Hardrox!



Svar på inlägget: Köpråd: Audi, bmw, Volvo s40. Upp till 40kkr



Audi s4? Körde min på 0.8någonting in till stan en dag. Men man får givetvis vara snäll


Känns lite som s4an kan hamna utanför min prisklass, glömde säga att jag inte har allt för mycket pengar till reparationer osv senare. S4an blir ju trots allt dyrare i drift osv, men det kan vara ett alternativ. Är de inte rätt svårt hitta dom i skysst skick för det priset då? Är inte intresserad av kombi dock!


Svarar 328i Coupé, har räknat vad den drar (tankkvitto+tripp) ett år nu och snittet är 0.9020 liter per mil och de senaste två tankarna har landat på 0,87. Blandad körning med allt från landsväg till buskörning i en Touring.


Ska du ha 1.8T rekommenderar jag dig en Audi A4 //CarpeDiem


jag har en Volvo S40 t4(som f.ö. är till salu) vill ha rwd Jag är riktigt nöjd med min bil. Den går som SATAN när du trycker på, dock så dricker den som satan då med har nog legat på en 0,8 på vanlig motorvägskörning. Jag tycker S40n är en sjukt snygg bil, lätt att handhava med också och förvånandsvärt stora innerutrymmen! Dock så har den ju lite problem med motorfästerna, dom är av dålig kvalitet så dom brukar behövas byta. Sen så är den ju en volvo =billig i försäkring+billiga reservdelar som också finns överallt. Om det är ngt mer specifikt du undrar över så säg bara till


Ang S4:a så är det ruggit svårt att hitta en i gott skick, letade själv i över 3mån ifjol för att hitta en hyffsat fin bil. 40 000 är precis vad priserna börjar på för de bättre exemplaren och då ska du gärna ha en budget minst 10-15' för rep varje år om man vill ha en bil i fint skick. Sedan att snitta under litern är nog bara att glömma med dessa. Som audiidiot så kan jag ju säga en audi utan quattro är ingen audi, så då finns väl bara a4 1,8t quattro kvar att välja på. Finns dock ett ganska stort utbud av dessa så chansen att hitta ett bra ex för rätt peng känns väl hyffsat realistiskt. Ang andra märken så har jag nog inte så mycket att bidra med.


Okej nu har jag i alla fall fått lite kött på benen, och som Rquired sa om 328 så är det den som ligger på topp nu. Sen om det är 325 eller 328 spelar nog ingen större roll väljer efter skick . Tråkigt nog finns ju det inte allt för många av dom i stockholmstrakten, det är väl bara att spana antar jag


Helt rätt att låta skicket spela större roll än motorn, men om möjligt anser jag att 328i är att föredra. Har allt som 325i har plus betydligt bättre bett på låga varv (och högre siffror på pappret, bortsett från förbrukningen)



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka