Köpråd: 235/35R19 Kumho Hankook Falken ?

Ska köpa nya däck så tänkte vara ute i god tid för att få tag i några då de som sitter på nu är totalt slut. Men då är ju frågan vad man ska köpa ? Har läst om de olika samt tester. Men de verkar som de inte är någon större skillnad på dem. Har Semperit Direction Sport nu men tyckte de lät bra mycket, men de kanske är så mycket ett lågprofil däck låter. De jag väljer emellan är: Kumho KU31 Kumho KU39 Hankook K110 V12 EVO Hankook K107 S1 EVO Falken FK-452 Någon som kan säga bu eller bä om dessa ?Svar på inlägget: Köpråd: 235/35R19 Kumho Hankook Falken ?Kumho KU31, man åker gött på dom men det är för att dom är rätt mjuka så dom slits hårt och fort. Men annars bra däck för pengen. Hankook är aningen hårdare men absolut ett kanondäck (hade K107orna)


Kan inte säga just de här modellerna, kan dock säga att när ja köpte fälgarna till golfen så satt de på nå kinaliknande däck som genast åkte bort mot continental sportcontact och bilen blev mycket tystare, mindre spårig, stötig och helt enkelt trevligare att köra, samt säkrare naturligtvis... Så jag vet inte riktigt om det alltid lönar sig att köpa så billigt. När man verkligen känner skillnaden över varje gupp eller normal körning så tycker iaf jag att skillnaderna är stora..


Polaren kör på K107 och han är riktigt nöjd! Helt klart bra däck för pengarna.


När jag körde på 18" körde jag med Kumho KU31 och va riktigt nöjd med dom. Sen bytte jag upp mig till 20" och kör med Hankook K107 Evo S1 vilka jag också varit mycket nöjd med. Det är svårt att säga nått om komforten med de sistnämda då de är i 20" och inte mycket gummi på fälgarna.


Hankook K107, har jag kört med 6 däck nu. Mkt nöjd. skitbilliga på Norden dack nu, endast 1388kr styck.


Hankook Ventus S1 EVO vann tyska Auto Motor & Sports senaste däcktest i dimensionen 225/45 17 (test finns i Auto Motor & Sport nummer 6 2010) Kanske inte är "samma" däck som K107, men ändå "rätt" bra gjort mot däck från Goodyear, Pirelli, Continental, Dunlop, Nokian, Michelin, Uniroyal, Vredestein & Brigdestone.


Jag har Hankook Ventus K104 på min, helt OK däck, dock så har de några år på nacken. Av de du nämner så skulle jag välja Falken FK452, har själv precis köpt sådana 17" till originalfälgarna. FK452 har överlag fått goda reaktioner, googla! En annan "skillnad" (bra eller dålig vet jag ej...) är att Falken är "Made in Japan", medan mina K104 är "Made in Korea" har jag för mig, Kumho är väl Thailändskt. Som lekman kan man tycka att ett japanskt däck borde vara bättre med tanke på att Japan är ett relativt rikt land med överlag god teknisk kompetens.


Är inte FK452 kända för att slitas ut snabbt som tusan? Vad jag förstått är dom bra på allt utom livslängd, något som stämmer?


Jag har Hankook S1 EVO på min Evo och är mycket nöjd då dom bettar riktigt bra och verkar hålla bra med.


kör på falken däcken! helt underbara!


Tycker att Falken FK452 har lite för mjuka däcksidor/väggar. Men de greppar riktigt bra ändå, även vid vått underlag. Bra däck på gatan, är nöjd med dem! Sen har mina slitits fort, men är förmodligen pga hjulinställningen, vet att det behövs en justering.


Tjena! Letar med efter bra däck! Ska köpa 235/35-19", suttit och letat och försökt att bestämma mig nu i 1 mån. Du har iallafall fått ut en 5 däck. Själv funderar jag på om man inte skall lägga dem där 2 tusen extra och ta Conti. Frågan är bara den om Conti verkligen är bättre. EVO:n verkar ha vunnit de flesta testerna på sistonde.Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka