Köpråd: Subaru Legacy

Har börjat bli dags att byta bil, då jag vill ha en fyrhjulsdriven bil igen så är Subaru en intressant kandidat, tycker att Audi har sprungit iväg lite för mycket i pris sett till körda mil. Det som är mest intressant just nu är en Legacy kombi 2.0 eller 2.5, 3-litern är lite väl törstig och ligger lite över mitt pristak på 130.000. Vill inte gärna ha en bil som gått över 9k mil. Så frågan är: Vanliga fel? Saker att titta efter? Tankar och idéer?Svar på inlägget: Köpråd: Subaru Legacy2,5 aut är helt underbar. Kolla så att serviceboken är skött ordentligt och att kamremmen är bytt. Finns inga typiska fel vad jag vet, har jobbat med Subaru i ca: 3år nu.


Helt suveräna bilar.. Stog mellan Subaru eller toyotan men jag hittade ingen just då. men nästa bil blir nog en subaru!!!! Har inte läst något om särskilda fel på dom.. Utan dom verkar generellt vara bra ihopskruvade..!! Hoppas u hittar en fin en! 2,5an är att föredra


tack för svaren, när ska kamremmen bytas? vilka intervall är det för det? kommer ihåg att det var en del snack om rostproblem på bla impreza 97-00, är det problemet åtgärdat nu? efter att ha kollat runt en del så hamnar jag mellan modellår 04-06 beroende på mil, motor och utrustning. kommer såklart även göra en underredesbehandling på den om det inte redan är gjort. har även förstått att 2,5:an förmodligen är the way to go då 2.0:an kanske är lite trött.


Tar och lånar tråden då det länns onödigt att starta en ny... Efter en tid med min Passat så börjar jag känna att den kanske är lite väl låg, har lite väl klen upphägning och driver på för få hjul. Har då börjat kika på Subaru Legacy 2.5 i första hand (97-00). 2.0:an är nog lite väl klen när man har fyrhjulsdrift. Först frågan är nog: Hur är legacyn i komfort jämfört med Passaten. Enligt mig är Passaten riktigt fin efter landsväg och framför allt; tyst med tanke på åldern. Vad är vanligaste felen på Legacy? (Passat har ju framvagnskrånglet, som exempel) Något särskillt att titta efter på dessa årsmodeller? När ska kammrem ha bytts? Något annat som bör ha gjorts (eller ska göras) på en bil som gått 15-20000 mil?Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka