Köpråd: BMW 116 -06 För stor skada för ett bra köp?

Jag har hittat en BMW 116 från -06. Bilen har gått 6500 mil och bilfirman vill ha 129 000kr för den. Det tråkiga är att den förra ägaren inte varit speciellt rädd om bilen. Det finns en buckla där bak från en parkeringskada, mycket repor under bakluckan (troligtvis hundar som rivit eller varit oförsiktig vid på- och avlastning. För övrigt finns det lite repor här och var. jag vet att man inte kan förvänta sig en felfri bil när den gått 6500 mil. Men frågan är, är det ett bra köp? Är det ett bra köp vill man fixa till såna här skador, vad kan det kosta? Smårepor kan man ta, men när det blir bucklor och djupa hack under bakluckan så vill man ha det i bättre skick. Tacksam för svar och kommentarer.Svar på inlägget: Köpråd: BMW 116 -06 För stor skada för ett bra köp?Det är ju lite svårt att svara på utan att veta storleken på skadan, vilken del skadan sitter på, e de buckla i plåten eller på kofångaren som är i plast etc...


Själv skulle jag leta efter ett annan objekt. hund, rökning och barn går direkt bort i urval av bil för min del.


Skadan sitter i på lacken, alltså i plåten. Just bucklan är ungefär som en tennisboll i storlek, förstår att det är svårt att bedöma när man inte sett bilen i verkligheten själv.


billigaste på blocket ligger på 129 000kr men dom miltalen och utan skador. så den bilen du tittat på på tok för dyr. Exempel på fina/bra pris objekt: http://www.blocket.se/lund/BMW_116_Adva . 15&w=3 http://www.blocket.se/goteborg/BMW_116_ . 15&w=3 http://www.blocket.se/malmo/BMW_116i_Sp . 15&w=3


ehm ska du lägga 130tkr på en bil så vill du inte köpa ngt skadat objekt. bjud 100K annasr gå vidare i livet. det är köparens marknad AS USUAL.


hur vet du att dessa bilar är utan skador.. dom flesta beggad svensson bilar ser ut som fan efter några år


en av de blocken annonser du hänvisade till är den med skadorna som jag beskrivit. Är denna för dyr http://www.biltorgetab.com/detaljer.asp . getborasab ?


Tänkte mer som inte anmärkningsvärt eller inga större skador såsom bucklor. Jasså, har inte stött på någon som inte skrivit om de finns så "stora" skador i sina annonser, vilka Idioter.


Vill du få fram ett riktvärde på vad en bil bör kosta, kolla på tex. www.teknikensvarld.se/bilpriser Om 2008an är för dyr eller inte kan bara du avgöra, men det är vettigt att titta efter en nyare bil med facelift (och mer mil) än att spara 29000:- och köpa en äldre bil med få mil på mätaren. Jag hade således gått till den (vad vi vet) fina nyare bilen än den gamla repiga/buckliga. Och ett litet tips, 1-serien är en riktigt fin bil. Framför allt att köra, och där behövs ingen stor motor för att göra den rolig. Men, 116i är långt ifrån någon raket. I ditt fall hade jag hellre satsat på en 118D, den är märkbart starkare och kan till och med kallas pigg och kvick och bäst av allt så drar den bara 0.45 liter/milen blandad körning (första årsmodellen, blev lägre med tiden) och är miljöbil. Jag är inget fan av diesel, långt ifrån. Men 118D är inte typiskt "diesel" utan mer ärlig och varvglad till karaktären. Motorn sätter bra fart på lilla 1an och inte ens vid buskörning är förbrukningen något att höja ögonbrynet för. Utan det är en motor jag valt före 116i varje dag! Lycka till med köpet!


skador eller normalt slitage uppfattas olika av olika personer.


bucklor stora som tennisbollar anser jag inte är normalt slitage


han brukar ju vara seriös på den bilfirman, sa han inget innan du åkte upp å titta på den ?


Den första blocket annonsen var den jag syftade på. Jag fick ingen info om några skador överhuvudtaget innan jag åkte dit.Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka