Köpråd Bmw 320D (E91) 06-07

Hej! Jag har bestämt mig för att köpa en Bmw 320D (E91) 06-07, helst med automat. Är det någon som har erfarenhet av denna bil? Skulle väldigt gärna också vilja veta hur service kostnaden och reparationskostnaden ser för ut för denna bil jmf med t ex Volvo V70 och Saab 9-5? Tack på förhand!



Svar på inlägget: Köpråd Bmw 320D (E91) 06-07



Bilen är billigare i service och reperation, eller Bmw 3-serie E46 är rättare sagt då det var denna modell med bensinmotorer (6orna) som jämfördes i Teknikens Värld Nr.8/05. Men E90 är snarlik och detsamma gäller den, Bmws påstått dyra reservdelar och service är enbart en myt. För att förtydliga lite, jämförelsen omfattade de modeller som såldes i Sverige då (2005), och Bmw tog hem storslam genom att vara billigast i varje kategori de har en modell, dvs 3-serien var billigare än S60, 9-3ss, C-klass etc. och 5-serie var billigare än V70, 9-5 etc. För övrigt var Bmw 3-serie 6-cyl (E46) tillsammans med Ford Ka de billigaste modellerna av alla testade, alla klasser, att underhålla. Då gäller detta åter igen enbart underhållskostnader. Dessutom håller Bmw bättre och har nöjdare ägare, denna gången med hänvisning till Svenskt kvalitéindex SKI. Kontentan av det hela och svaret på din fråga är; Bmwn är billigare i service och reperationskostnader än Volvo V70 och Saab 9-5, i alla fall på pappret för man kan alltid råka ut för måndagsex. I övrigt är E90 en underbar bil, testa en så förstår du varför Bmw kan ta så bra betalt för sina bilar. Jag vet redan varför, för de är minst så mycket bättre som prisskillnaden tyder på!


Det låter bra Går det att uppskatta någon årlig servicekostnad?



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka