Köpråd. Skapligt billig bil.

Som rubriken säger så skulle jag bli väldigt tacksam för lite råd och hjälp med ett bilköp. Jag tillhör skaran som är lite till åren och tog körkortet väldigt sent här i livet. Närmare bestämt 14 år för sent. Men men, bättre sent än aldrig säger dom ju. Jag har aldrig haft nått intresse för bilar men det har kommit nu dom senaste månaderna. Så förhoppningsvis kommer man lära sig en del framöver. Nu till min fråga. Hur vettigt är det att köpa en Renault Laguna 2.0 1995. Gått ca 17000 mil. nyservad, ny kamrem, nya bromsar runt om. Ingen rost. Finns det några kända fel eller nått som brukar strejka på Renault? 9000kr begär dom för denna. Är det ett vettigt pris? För mig känns det helt okej men som sagt så har jag ju noll koll. Så ni som är inbitna entusiaster, är det klokt att lägga pengar på den eller är någon annan bil att föredra? Kan ju tillägga att jag kommer pendla med den 5 dagar i veckan. ca 25 mil totalt. + en och annan fisktur på helgerna. Tusen tack på förhand. /Andreas Edit: Stavfel etc.Svar på inlägget: Köpråd. Skapligt billig bil.Franska bilar har inte rykte om sig att vara felfria, och Laguna är inget undantag. I ditt fall hade jag köpt en gammal Volvo eller gammal japansk bil istället. En japansk bil är ungefär som en fransk, fast driftsäker om man vill vara lite elak. Titta efter en gammal Nissan Primera, Mazda 626, Mitsubishi Galant eller liknande istället!


tackar tackar. Ska genast börja söka lite om dom du nämnde. :-)


Köp inte franskt vad du än gör, genomgående dålig driftsäkerhet och kvalité på franska bilar. Renault, Peugeot och Citroen slåss nästan alltid om de tre sista platserna i statistik rörande nöjda ägare besiktningsresultat osv. Jag säger som Rquired, leta upp en gammal Volvo i fint skick eller kanske ännu hellre en japansk. Mazda 626 som Rquired föreslog är en bil som jag själv har mycket bra erfarenhet av! Lycka till och fortsätt odla ditt bilintresse!


ok. ja tjejen har en Peugeot och den lever sitt egna lilla liv så det låter som du har en poäng där. Ja det får nog bli en gammal 855 eller liknande. Jag suger in all info jag kommer över nuförtiden. Som som attan ska ni ha för hjälpen :-) Lite offtopic. Om jag skulle behöva mer köpråd, är det ny tråd som gäller eller kan man fortsätta i denna?


Det är bara fortsätta i denna. Annart tips på bil är VW Golf, lättmeckade och driftsäkra.


en fråga till förresten. Hyundai är ju snuskigt billiga på begmarknaden. Nån speciell anledning till det?


Vad har du för krav på bilen? Vill du att den bara ska gå och gå med minsta möjliga krångel? Vill du ha en bil som är rolig att köra? Osv. osv.. Så skriv upp en liten kravspecifikation så kan jag lättare ge dig råd . Och ja, det går alldeles utmärkt att fortsätta be om köpråd i denna tråd.


Säger som alla andra, undvik renault så länge du inte får en gratis, det är skräp rakt igenom är min personliga åsikt då jag ägt ett gäng nyare renaulter, elfel på elfel på andra mystiska och ovanliga fel! Satsa på en Japanare eller en tysk är mitt förslag! Finns många fina japanare så som mazda mitsubishi nissan etc för 10.000kr! Jag skulle leta efter en mazda 626 93 eller nyare eller en galant av ungefär samma årsmodell(kommer inte ihåg när karossbytet var där men runt 93-94 nångång) mycket bil för pengarna, tex mycket utrustning, snåla på bensinen, komfortabla och ofta dugligt pigga! MVH/Jon


Finns nog undantag.. Min pappa har en peugeot 405a som har gått 32000 mil och det ända som är bytt är olja och bromsar annars har den bara gått och gått


Peugeot 405 är undantaget som bekräftar regeln


Golf är för mig svindyra att försäkra tyvärr. Har kikat en del på dom men nja jag drar öronen åt mig lite där. Mina krav är att den ska funka som pendelbil osv. Spelar ingen roll om den är rolig att köra. Komfort är betydligt viktigare än körupplevelse. Sen om den kan tjänstgöra som jakt och fiskebil är det bara plus. Måste säga att ni e fanimej grymma på detta forum. Underbart. Jag uppskattar all hjälp ska ni veta.


Glömde ju fråga, vad får den kosta?


hehe jag glömde skriva att min budget ligger på 12000 som max. Tillfälligt anställd som man är så är det dumt att slå på för stort


Hyundai är driftsäkrare än franska bilar, men är (var då, inte nya bilar idag) väldigt mycket mindre bil än en japansk dito. Jag hade hellre satsat på en äldre japansk än en lite nyare korean. Som sagt, Nissan Primera är inget dumt val. Glömde utveckla ovan, men Primera är körglad(are än övriga japanare ovan) men i övrigt ungefär detsamma. Så den hade jag väl kikat efter i första hand, aldrig fel att ha roligt bakom ratten. Annars finns Volvo, 850 är väl lite halvdan till kvalitén i de första årsmodellerna. Jag hade hellre kikat efter en 945 istället, den gamla klassiska Volvo-pråmen i sista och bästa utgåva. Sedan finns som sagt tyskt, en Golf eller Passat eller tom en gammal Audi? Bmw och Mercedes ligger ofta högt i pris, har fått intrycket att du är ute efter en bil i prisklassen 10-20k snarare än 20.000 och uppåt?* *Edit: Fick svaret i ovanstående inlägg, för 12k hittar du inte mycket Bmw eller Mercedes, kanske någon Audi? Men då är något japansk eller Volvo säkrare köp.


Japanska bilar är ofta väldigt driftsäkra och funkar för det mesta klockrent maskinellt. Men det bör påpekas att rosten äter upp dom. Så kolla rosten noga. Titta speciellt på trösklar och hjulhus. Hittar du en japanare som är frisk i karossen så har du nog en vinnare för dom pengarna.


jag skulle säga en volvo 850 eller 740. Men det är ju kanske för att jag är fast för volvo. Men för att vara helt ärlig så måste jag ju säga att båda bilarna är väldigt driftsäkra och har väldigt bra komfort för pengarna Hoppas du hittar en bra bil! Lycka till!


Ni ska ha ett stort tack så länge. Jag får ta mig en funderare helt enkelt. Jag återkommer ifall det skulle dyka upp fler frågor i mitt ovetande huvud. :-) Ha en bra vecka och tack än en gång.


Då ska vi se, här kommer några förslag: http://www.blocket.se/ostergotland/En_f . 17&w=2 http://www.blocket.se/alvsborg/Nissan_P . 17&w=2 Lite utanför din budget, men ser ut som ett bra exemplar. http://www.blocket.se/jonkoping/Mazda_3 . 17&w=2 http://www.blocket.se/alvsborg/4x4_suv_ . 17&w=2 Här har du en som skulle fungera utmärkt som fisk/jaktbil. Inte bärldens mest bensinsnåla och komfortablaste bil dock.. http://www.blocket.se/kronoberg/Mazda_6 . 17&w=2 http://www.blocket.se/kronoberg/Mitsubi . 17&w=2 http://www.blocket.se/alvsborg/Mazda_62 . 17&w=2 http://www.blocket.se/alvsborg/Mercedes . 17&w=2 En av Mercedes absolut bästa modeller kvalitétsmässigt.


Klockrent Necrocide. Ska genast kika :-) tack tack.Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka