Bra att veta om 855 T5:orna?

Tjenare garaget folket nu är det såhär att jag ska göra mig av med 240n och köpa en 855 t5 eller t5r hade jag tänkte, så nu undrar jag vad är bra att tänka på när man köper en sån här? Så som vanliga fel, vart man borde leta rost, saker som ofta går sönder och allt annat ni kan komma på. Undrar också ifall det är dåligt att köpa en chippad bil för att det kan ha slitit extra mycket på motorn? Tack för alla tips och svar!Svar på inlägget: Bra att veta om 855 T5:orna?rost på bakluckan... kolla det.


Rost på baklucka och vid skärmarna kring hjulhusen brukar vara vanligast ifall dem inte är väl omhändertagna. Angående motorn så är det väl vevhuseventen som brukar sätta igen sig väldigt lätt ifall man är slarvig med oljebyten. Sedan så kan packboxen läcka olja så kolla noga efter det. Annars är det väll sunt förnuft när du ska kolla på bilen. Känns det bra så är det oftast bra. Gå på din egen känsla. Verkar säljaren seriös, hur välservad är bilen? Ifylld service bok. m.m. Lycka till med bilköpet! Är grymt nöjd med min Volvo 850 T-5R. Mvh/Tobias


Glapp i länkarmar fram kan förekomma, hjullager, oljeläckage mellan motor och växellåda (billig packning att byta, dyrt/mycket arbete för att komma åt) glappande turbo (kan hända även på mitsu-aggregat) dåliga lödningar på ABS-boxen. Rost är inte jättevanligt, då karosserna är galvade förutom bra lackade, men skärmkanter och baklucka är vanligast. Kolla all el allmänt, lyssna på motorn både varm och kall. Den får ticka (spridare eller hydrauliska ventillyftare) men inte knacka (inte bra...). På en 855 kan du även kolla ifall bakrutetorkare och spolare funkar.


Fan va bra tips! Tack så mycket, ska kolla efter det här sen! Tack


Tänk på att söka framöver, finns massor av trådar gällande köpråd av 855 T5. Mvh ModeratorKöpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka