Hur gör ni när ni ska köpa en bil, vad tittar ni på?

Hej, undrade bara hur ni gör och vad ni går efter när ni ska köpa en bil? Går ni efter utseende, prestanda eller kanske märke? Hur vet ni vad som passar just er?Svar på inlägget: Hur gör ni när ni ska köpa en bil, vad tittar ni på?Hur gjorde du när du valde att fråga på just Garaget.org och inte nåt annat bilforum? Välkommen hit förresten


Kollar på blocket tills jag hittar en till bra pris!(nån som behöver snabba pengar), då kan man åka ett år och sen sälja bilen sen och ändå tjäna på det!


Börja med att sätt en annan rubrik...


Kan rekommendera att skriva en bättre rubrik, annars kommer tråden att bli låst: http://www.garaget.org/forum/misc.php?a . nvisningar Personligen väger jag in en massa olika faktorer - utseende, motor, utrustning, märke, årsmodell, miltal etc etc när jag tittar på bilar, men i slutet så är det magkänslan som avgör vad, eller snarare vilken, det blir. Jag väljer den jag trivs bäst i och som passar mina behov/önskemål för tillfället.


Om det finns spolarvätska i den så köper jag.


Ja sånt är det ont om. Jag har bara vatten i min.


oj, ska försöka ändra rubrik asap


tack för de varma välkommnandet AirOne jo ja fick höra att hemsidan existera från en polare


överball


Efter att ha ägt ett par bilar så kommer man fram till vad man vill ha / inte ha. Det är riktigt svårt att köpa rätt direkt. Nöt på blocket och ha inte bråttom att hitta en bil. Men man bör ju ha en aning om vad man söker. Annars så finns det för mycket bilar att välja mellan.


Välkommen hit! Om du har åtminstone några kravspecifikationer kan du säkert få både förslag och köpråd här!


Gott råd, tack man . men hur mycket bör man lägga ner på en första bil ? själv är jag redo att lägga 25-30k , medans farsan tycker jag ska spara till 80k och sedan köpa något " nytt ".


haha så skön


som första bil skulle jag satsat på runt 30k. Hur bra man än tror man är så är risken att nåt ska hända första året väldigt stor. Händer det nåt så är det ofta billigare att laga typ en 240 än nån nyare dyrare bil. Sen skulle jag satsa på nåt relativt säkert oxå


25-30k räcker gott tycker jag! Min första bil var en Audi 100 1,8 Avant -88 MED TAKLUCKA! Den gick loss på smått hutlösa 7 000.- efter en tusenlapps prutning! Trotts priset behövde den inte lagas en enda gång fram till dess jag körde den till skroten med 46k mil på mätare!


hahah 46k mil ! jag kan säga att jag e jävligt kär i eclipse -97! någon bra första bil? jag tänker redan lägga ner pengar på styling och ljud redan på min första bil så därför tycker jag att eclipse är ett bra val, vad säger ni om de ?


Kan bli en dyr bil, kolla försäkringspremien och skatten, har du råd, kör på! En japsare går inte sönder så direkt mekaniskt om du sköter dne, men krockar du kan en eclipse bli syr. Själv gör jag såhär när jag ska köpa bil: Frågar polarna om dom vet nån som vill bli av med en biljävel, är det inte så riktar jag mig mot Blocket.se, och bilar upp till 10k. Oftast erkänt bra hållbara grejjer, eller bilar som jag är bekant med och som är billiga att laga och sköta. Är bilmek, så står inte ut med att ha nått svårlagat iffall min egen pajar När jag väl kollar på en bil, vilket kan ta lån tid tills dess kollar jag på:- Däck - Rutor - Inredningens skick - letar karrossdefekter. Främst rost. Letar i hjulhus, balkar, golv, sidor, längst lister, i dörrar, infärstningar... - Letar efter service och instruktionsböcker, men oftast saknas minst en av grejerna... - Känner på pedalerna, är gas/koppling slapp eller bromsen svampig? - Gungar lite på bilen, och lyssnar efter klonk och gnissel. - Vid provkörning så känner man att bilen går rakt, bromsarna tar någolunda jämt, växellådan känns okej för milen, och så måste man lyssna efter missljud. - Sen lyssar jag alltid på motorn en stund med huven öppen, för att höra tändmissar ovh konstiga ljud På så sätt kan man få en mycket bra bil som går många år för lite pengar. Självklart får man se till bilens ålder och miltal... Man kan ju inte direkt förvänta sig att en 20 år gammal bil med 30k mil ska kännas som ny, ens om det är en merca...


tack så mycket för svaret twin_cam, det e nämligen så här att ja har redan en bil ja kan köra, fast det är familjens så jag har inte riktigt köpt den för egna pengar och den är inte riktigt " min egen " .. men ska jag fortfarande köra på min 30k bil eller köra med den vi har tills jag når upp till 80k och köpa en "egen bil" ?


Får du låna familjens bil så gör det i så fall, så kan du spara... Men är kanske roligare med en egen Du får rätt mycket och bra bil för 30k...Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka