Köpråd audi a3 eller Volkswagen Passat Sedan...

Jag har nu under en tid tittat på vilken bil jag ska köpa. har tittar mycket på audi a3, årsmodell ca -06. Men har nu börjar bli nyfiken på volkswagen passat sedan...... Vad har ni för erfarenheter av den? Är det en bra bil, hur är den att köra, service med mera. Kom gärna med all typ av information, vore tacksamt..... Tänker då på en -06 -07 ungefär.... tack på förhand Mvh FredrikSvar på inlägget: Köpråd audi a3 eller Volkswagen Passat Sedan...Har en sådan inom jobbet (Passat), en mycket trevlig bil att köra. VW har ju gjort lite av en klassresa, som många andra bilar idag och Passat håller hög kvalitet och är väl där Audi var för en 10år sedan, kanske tom bättre. Bilen har i alla fall rullat på bra i 11000 mil hittils, har varit något litet krångel med bla den elektriska handbromsen men inga större saker. Hur service etc varit vet jag ej, som sagt inte jag som äger bilen och ser därmed inte röken av servicenotorna I mitt fall är det en 2.0tdi 170-2007, med den underbara DSG-lådan. Är i alla fall utan tvivel en bra bil! Men om jag valt den före A3? Svår fråga, små och smidiga bilar är aldrig fel. Men nej, Passat är mer bil och känns betydligt lyxigare. A3 är en rätt gammal modell och det känns, men Passat känns fräsch!


okej, kul att höra att du är nöjd. tack för ditt svar=) jo är svårt att veta, visst skönt med en liten bil. men som du säger passaten känns lyxigare.. någon annan som har något bra att komma med? tips? vad ni tycker om passaten? erfarenheter mm? allt är välkommet.. tack


EN grej jag har märkt på begg Audis och VW är att VW slits mycket snabbare interiört. En 5 år gammal passat ser ganska mer sleten ut än en Audi. Kan det ha med interiör material att göra? Behöver du en hyfsat stor bil så är ju passaten att föredra. Men A3an är mycket trevligare enligt mig. Mycket roligare att köra dessutom. Nackdelen med a3an är att den är svår att hitta med 170hk dieseln och DSG. Men det vet jag inte om du letar efter. Men en A3 sportback med Proline & Sportpaket är fint det


tack för ditt svar. jag tittar på en 06 eller 07a inte äldre. och dom jag tittat på så ser dom väldigt bra ut invändigt och utvändigt. ska ha en som MAX gått 6000 mil,, vad tror du om det?


Det är väll ett ganska bra och säkert mil område att köpa bil. Är service gjord så.. Sen kolla upp det där med "longlife" service som alla klagar på, tydligen ska det inte vara så bra för bilen. Vet inte vilken motor du satsar på, men ska du ha en 2.0T så kan du lika gärna köpa en A4, ligger i samma prisklass.


vad menar du med longlifeservice? när görs den? görs den alltid? vad är dåligt med den? kör nog på 2.0 fsi. Det bör duga för mig=) Vill ha en bra å skön bil att köra. Inte ute efter nån "stark" bil. Sen får det gärna vara med highline tillägen=) lite kromade gill mm=)


??? nån mer? vore jätte snällt..


Ja 2.0fsi duger gott och väl. Longlife service görs var 3000 mil tror jag det var. Då byts olja filter mm, som vid vanliga servica på 1500mil. Motorn har väll en tendens att sota igen, spec FSI motorerna. Finns en kille här på gorg med en a4 2.0TFSI som motorn har strulat på. Det har även tagits upp på Audizine, största audi forumet. Så satsa på en som servats regelbundet vid 1500mil. Körde faktiskt en passat 2.0FSI här om dan och kan säga att motorn är faktiskt förvånansvärt fin, jämn i gången och gott om bottenvrid.


okej. så det du menar är att jag ska hitta en bil som servats var 1500:e mil? Men allra första servicen görs väll normalt vid 3000 mil? Om dom sköt service intervallerna så är de väll service var 1500:e mil? vet du något annat om vanliga fel mm? annars, vad hade du själv gjort? a3 eller passat sedan?


Spelar ingen roll om den är servad var 3000 mil ? Grantin går väl ändå in på en sådan ny bil om den skulle sotas igen? Min bil har Longlife service men jag lämnar in min varje år för byte av olja å filter så det är lungan ändå.


jo det förmodar jag... men skadar ju inte om den är skött fint eller hur=) jag kan väldigt lite om bilar, inte alls duktig på allt som ska bytas å när och allt sånt. Men om jag förstått det rätt så är det bra tt byta olja och filter var 1500:mil, oavsett om det står 2000 mil i tex handboken. ?


A6an har iaf 1500mil service intervall, likaså Golfen.. Sen behöver de inte betyda att bilen är dålig om den är longlife servad, men det är helt klart "större" risk att något händer. Allting är ju relativt. Skulle tro att en V6 pallar mer slit än vad en 4cyl gör. Jag har personligen ingen erfarenhet av en bil som är longlife servad. Men man har hört och sett ett och annat. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Sedan så har din bil en mätare inbyggd som själv indikerar när service skall göras. Tror VAG måste ställa in det ifall det skall vara normal service eller longlife. I alla fall så räknar den ut när nästa service skall göras genom hur du kör, om det är långa eller korta sträckor, antal kall starter osv osv. Man brukar ser hur många dagar & mil det är kvar till nästa service genom att trycka på CHECK knappen. Men en bil som gått lite så kanske inte longlife har gjort någon större inverkan på skicket.


på vilken bil? okej, tack för ditt svar... Är ju en någorlunda ny bil iallfall. Nackdelar jag ser med audi a3 är att där får man inte med lika mycket "tillbehör" som på passaten. Tex farthållare, ACC, mm. Om man ska ha det på a3:an så ska man ha ambiente paketet. finns typ inga sådana under 160 tusen som inte gått så långt. Vad hade ni andra gjort? En a3:a eller en passat sedan?


.


nå mer tips? låter prist rimligt för en passat sedan "highline" -06. 2,0 fsi gått 5500 mil. 140 k?


Varför en Sedan? Opraktiskt, fult, andrahandsvärde som sjunker som en sten, dålig efterfrågan, finns inget stort utbud. Nej, satsa på en Passat Variant! 3C-karossen går att få riktigt skönt stuk på! Och du har bra standardutrustning! Och beroende på miltal, så får du väl räkna med en 130.000 och uppåt. Finns väl en del långmilare som ligger runt 100-120, men då har du ju som sagt en 20.000 mil.


opraktiskt? har inga barn, bara en sambo. behöver inte en jätte stor bil... hur mycket påstår du att den sjunker tex per år? Nee fult är det defenitivt inte... Tycker inte passat variant är någe snygg...


vakna upp ur kombi bublan Förövrigt enbart svenskar(menar som land) som köper kombi i denna utsträckning. Sedan is the shit


Såg att vår gamla 2006, A4 1,8TQ Sedan med sportpaket och proline paket såldes för 150 000kr.. Den hade 4900mil på mätaren Den kanske hade varit något, eller har du kollat på A4, finns nästan fler A4or för bra pengar än A3orKöpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka