Köpråd: Volvo S80 T6 eller Audi S6 Plus

Nu är det dags att köpa bil igen. Inför denna sommar hade jag tänkt att skaffa nått lite roligare än mina tidigare bilar. Som topicen lyder så står det just nu mellan T6:an lr S6:an PLUS. Bensinförbrukning och försäkring är inget problem, däremot är reparationer ett problem då jag inte har för tillfället någonstans att stå. Mitt krav är att bilen ska ha helst över 250hk, ha komfort, vara rolig att köra samt att den helst ska hålla iaf ett halvår. Jag har hört mycket illa om S80 T6:an, mycket problem med dem, men jag gillar hur den känns att köra samt hur den ser ut inuti. Audin har jag inte ens kört, det jag vet är att den går extremet bra. Har i och försig haft en S4 från 92, och den gillade jag. Vad jag har fått för mig är i alla fall att audin ska hålla bättre, just PlUS modellen är ju förstärkt i vxl-lådan och motorn samt att den känns mer gedigen byggd, men bilr det audin så har den gått långt och är från 97. Köper jag volvon så har jag råd med en som är från 00 samt endast gått 13 700 mil. Jag är öppen för förslag, kommer ni på andra liknande bilar så att jag har fler alternativ är det ju possetivt. Min budget är på ca 55-60 000kr för inköpet, då behöver inte bilen vara i perfekt skick, små reparationer fixar jag sj, kan som sagt inte så och mecka motor och vxl-låda.



Svar på inlägget: Köpråd: Volvo S80 T6 eller Audi S6 Plus



Inga dåliga bilar du valt, tror S80 T6 håller ihop bättre än du tror. Visst hade modellen lite barnsjukdomar, men de bör vara ordnade nu. Jag hade däremot själv köpt en Bmw 540i med V8 på 286hp om jag varit dig


Jo har faktiskt kollat på 540, är dock inte lika bra på bmw som volvo och audi. Angående barnsjukdommar på volvon, vilka årsmodeller ska man hålla sig ifrån?


dom tidiga årsmodellerna hade väll ganska mkt elfel och strul med autlådorna.


Ok då antar jag att -00:erna ingår i de tidiga årmodellerna. Jo är ju det jag fått höra som gjort mig osäker på just T6:an


Audin är nog lite sportigare men volvon är nog en komfort kärra..


Måste nog säga som ovanstående att audin är sportigare men volvon är ju bekvämare. Plus att jag tycker inte att det är dyra delar till volvon OM den skulle gå sönder. Men köper du en s80 som är väl servad osv så är det nog ingen fara.


Den största nackdelen med att köpa audin är ju att det inte finns så många att välja mellan, för tillfället finns bara en på blocket som är i min budget


JaggaChafen vet säkert vilka årsmodeller man ska undvika av S80 T6. Finns det bara S6 på blocket inom din budget så är det nog inte ett så bra val att köpa en sådan. Att kunna välja och vara lite kräsen är ett stort plus tycker jag.


S80 T6 -99 hade problem med styrboxen och elfel. Så -98 och -99 är de första modellerna och de som har mest barnsjukdomar. Däremot vet jag inte när växellådan uppgraderades. Kolla växellådsoljan, den ska vara klar röd och inte lukta bränt. Känns lådan seg i växlingarna? Då kan det vara läge med oljesköljning av automatlådan. Det fixar två personer på någon timme och en dunk automatlådeolja.






Håller med, trodde faktiskt att S6 plus var utanför min budget, men ser just nu en bra annons, långt att åka bara.


Tackar för tipsen, tänkte inte på kontroll av automatoljan. Ska ju faktiskt åka och kolla på en T6:a imorgon. Nu har försäljaren gått med på att hissa upp bilen så att jag får ta en titt under den. Vet någong hur det är med packningen mellan motor och vxl-lådan på just T6:an för på T5:erna så förekommer det leckage.


Audi S6 är den skönaste bilen jag har ägt. Dock så blev jag trött på att tanka den då den kosta mig 4000kr/mån i soppa. Mycket skön att köra och bra med pulver. Jag har kört mot chippad T6á och den drog jag men det var inte stor skillnad. Mitt val om j ag vore dig är att köpa en Audi s4. Fördel: Manuell låda, väger inte lika mycke vilket gör att den är snabbare och snålare. Men åter är en S6 mycket go. Köp bara inte en Italien import.


Jag kan faktiskt inte svara på om T6orna har samma problem med oljeläckage mellan motor och låda som 5-cylindriga motorerna har. När vevhusventilationen sätter igen, så tvingar vevhustrycket långsamt ut bakre packboxen, vilket får det att börja läcka till slut. Dyrt byte, billig packbox. Så kolla vevhusventilationen, lyft upp oljestickan med bilen igång och se om det ryker mycket där ur. Prova även med oljelocket.


Audin. En unik bil byggd i knappt 1000 exemplar om man räknar ihop Sedan och Avant (under 100st för sedan!) dyr kamrem dock, bra rostskydd, bra med quattro, sköter man en Plus går den upp i värde i stället för tvärtom. S80 T6 kan vara en mardröm, min bästa väns vän som hade en T6-99 från ny/ i princip ny blev ruinerad av sin. Bättre att välja en 2,4T av senare årsmodell. Men billigast att äga av prestanda sedanerna är en 6vxl 540i. Du slipper tänka på kamrem, eller strulande automatlåda (problemen är främst på E34 540iA). I dag kostar en E39 540i/6 ibland under 50tkr även om skicket är bra/helt okej och det är billigt. Billigare än E34 540i/6 på grund av att E39an är vanligare. Stephan


Ska du ha en T6:a så titta på 02 och framåt, då är lådorna bättre.


Jo de ligger rätt i pris, om man nu ska köpa en sådan vad ska man främst kolla efter, såg att du hade ett par bmw


måste hålla med dig där:)


Kopplingen ska vara i bra skick, det normala är att den klarar 15 till drygt 20000mil även om #410 har 29500mil och förre ägaren köpte den vid 15000mil och den är inte bytt under den perioden. Fungerar perfekt! På #774 rasade den vid 15600mil och tog med sig svänghjulet = 17tkr på BMW Solna år 2002. Slirar koppling parkerar man direkt, det tog 50mil för att förstöra svänghjulet... Det gäller oavsett om det är E39, E34, E38 eller E31. Kylaren är känslig på E39, E39 är mer rostkänslig än E34, kika dörrkanter, bagagelucka och innanför tankluckan (E34 kan också ha där men en bra omskött E34 har klarat sig från rost oftare än motsvarande E39 trots att dem är äldre). Pixelfel på instrument och färddator. Kommer inte på något mer så här för stunden. Min far har en 530iA E39-01 och det har inte varit något icke motorversionsrelaterat på den. Vevhusventilationen frös i vinter, men det klarar sig M62 ifrån. Stulna strålkastare, M-stötfångare är ett senare problem även om det minskat på senare år. Köper man en 96-00 med originalutseende slipper man det oavsett. Stephan


Kolla begagnat guiden på autopower.se, men det är en jävla fin bil med bombsäker motor och låda (manuell)



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka