Inför ett mercedes köp

Tjenare, jag är på väg att köpa denna bil och jag ville höra era åsikter om denna bil osv, är priset värt? http://www.blocket.se/stockholm/Mercede . 11&w=1 Mvh PeterSvar på inlägget: Inför ett mercedes köpJag tycker att det verkar vara ett bra köp.


Okej, låter bra!


Slå till, pruta dock ner till 80´


Okej ska försöka, men dock har bilen 10 ägare är det värt ändå?


Antal ägare har inget med bilens skick att göra, finns det en rimlig förklaring så varför inte? Se däremot upp med den illvilliga Mercedes-rosten, finns den närvarande så pruta! En annan sak du bör kolla upp är om bilen fått service enligt bok, i så fall kan du försöka få det lagat på Mercedes 30-åriga rostskyddsgaranti. Men Mercedes är rätt jävliga med historiken, slipper de laga en bil verkar de flesta återförsäljare se det som en vinst. Det här med kundrelationer och förtroende verkar de flesta av dem inte uppskatta... Ett annat litet... bra att veta eller vad vi skall kalla det är att årsmodell 2000 och 2001 är/var mest drabbade av elfel. Många (Så gott som alla?) av dessa barnsjukdomar är åtgärdade, men som sagt är det aldrig fel att veta om det om man köper en. Men lycka till med köpet, fungerar allt är det en väldigt trevlig bil!


den där är så basic så inni helvÄ.. handtagen är inte i samma färg som bilen vilket signalerar flr att den är väldigt basic. ja navi o gps ... ps är inte det samma sak? en tomtom kostar 1500:- med senaste kartor. vad tar merca för en uppdatering av kartor? när uppdaterades den bilens navi senast? Aldrig är min gissning! - annars hade det framgått i annonsen. tygklädsel på en merca? hmm samma sak som glass med bananskal.... blå xenonljus? sist jag kollade så kunde man skaffa det till vilken bil som helst..för en spottstyver. avtagbar drag, är kanon att den är avtagbar.. men du vill ju inte ha bilen om han använd dragkroken på en automatare. motorvärmare är kanon, stort plus! jag skulle nog titta en eller flera gånger till. du kan inte ha letat länge.. mitt råd.. vänta eller köp inte. detta är inte rätt bil varesig i utrustning eller detaljer.. ja priset är helt fel. 85K ?? du får mer bil på en s60/s80/9-5 för de pengarna.


12kmil och under 80papp... + avantgarde utrustning !! http://www.blocket.se/goteborg/Mercedes . 11&w=3 13kmil och 85000 + elegance http://www.blocket.se/halland/Mercedes_ . 11&w=3 hur kan ni konstatera att 85000:- för en basic c200 komp -01a på 16000mil är BILLIGT?????????


ett råd till Sweden10, fråga inte om köpråd på garaget. lär dig istället när faceliften kom till 01 karossen, lär vid vad classic,elegance och avantgarde är för utrustning och jämför sedan olika blocket annonser. kjolpaket och styling är värt noll när man säljer, hoppas du kommer ihåg att samma regel gäller när du köper. och kolla gärna vilken verkstad som stämplat boken. är det merca org verkstad så är det lugnt. MEN ex: är det "johans garage" eller "abbes merca verkstad" så ska du önska få se kvitton, s-boken går att förfalska. Kolla tillverkningsår på gummit på däcken samt mönster. GÖR en yttre och inre besiktning precis som i körkortsboken när du testar bilen. Dock är det du som själv ska avgöra om du vill lägga "85000 på en 16000milars c200komp basic", det är bara du som kan se om den är rimlig i pengar etc. komihåg att det ÄR KÖPARENS marknad. sen får jag önska dig lycka till!


gick an svart kombi ungefär samma miltal o årsmod för 50k för nån vecka sen... 85 e är dyrt som få. du får ju en fullutrustad c320 för samma pengar.


kolla tillverknings år på gummit ?? han ska köpa en begagnad Mercedes :S Om man ska göra allt som du säger så kan han gå och köpa en helt ny 2010 års modell. Okej att han ska kolla lite men om det är gamla däck så spelar det ingen roll förfan. när ja köpte min Mercedes w203 (c200 komp) -01 för 75 k så var växel knoppen slite, däcken va inte nya, men då köpte ja nya däck och ny knopp. Du köper en fin bil sen fixar du upp den mer !


Ser ut att vara nyansskillnad på förardörren, kanske varit krockad?


Hmm, blir lite förvirrad nu om jag ska slå till eller inte hmm, kontaktade ägaren och bad om lite yttligare information, den har 6 airbags, antispinn, c-lås el hissar fram + bak, abs bromsar finns väldigt lite vid en av dörrarna ca 1-2cm rost eller hur man än ska säga


6 airbag, c-lås elhissar absbromsar ESP är standardutrustning. Det finns på alla.


Förvirrad? här presenterades 2 bilar med bättre utrustning och lägre mil till samma pris. varför funderar du fortfarande på den dyrare med SÄMRE utrustning och högre mil ?


jaa ja håller med med att köpa den med lägre mil och bättre utrusning meen ja tycker inte att man ska kolla på däcken eller nått sånt. Han köper ändå en begagna. Hur vet du att den med bättre utrustning håller längre och är bättre än den som är dyrare ?? Tänk att gemföra din bmw mot en bmw som är nyare å lite mer utrusning. Du har lagt ner kärlek på din men han med den nyare bmw har bara haft den som en slit å släng bil. hoppas du förstår vad ja försöker att säga. Ja tycker att du ska gemföra bilarna och alla fel ja kan säga vad jag vet: Mercedes c200 -00: känd för att ha elfel men det är inte alla som har mercedes c200 -02/03 rostar ner än -00/01 Du som köpare ska googla dig fram alla kända fel Men slitage är slitage de är bara att byta ut, som däck, växel knopp, dämpare å så vidare MVH H


Är serviceboken i ordning så är 65000:- ett rimligt pris på den. Såg att du skrev att det fanns rost på den, det ska medföra ett prisavdrag på åtminstone 5000:-. Men med rosten i beaktande borde du inte köpa bilen, visst, den kan åtgärdas. Men för eller senare kommer den tillbaka. Så kort och gott: Köp inte bilen, leta upp en utan rost och som har rätt pris istället.


En utan rost? Är väl i 9 fall av 10 en lagad då, nej rost risken får man leva med om man köper en Mercedes från de senaste åren. Vill man kunna åtgärda den får man se till att ha garantin kvar, och ett par bra argument för att få tyst på återförsäljarens bortförklaringar.


jag har alla papper sens bilen var helt ny, hur länge har man granti på lacken ?? Jag har nästan 2 pärmar med papper från bilen. Läste lite nyss det är sport dämpare från H&R och massor av grejer som har gjorts på bilen. Har ägt bilen i 5 månader nästan och inte hunnit läst allt.


Du har 30 års rostskyddsgaranti om alla servicar är gjorda hos MB. Min mor har lämnat in sin -01a på rostlagning vid ett flertal gånger. Senast lagade dom även rost på huven som uppkommit utav stenskott och inte dålig lack! bilen är trots allt 9 år och har närmare 30 tusen mil på mätarn.Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka