Köpråd - krav på mercedes

Funderar på att byta bill till sommaren, och jag vill ha en mercedes, då jag hört (och upplevt ) att de äldre modellerna är byggda som stridsvagnar och har komfort som få + att det är coola En släkting har en tysk-importerad w124 300E automat från 87 i enormt bra skick, med 22k mil på mätaren och 98% rostfri då den aldrig är körd på vintern. Denna får jag för 11k, så funderar starkt på det! Finns det entusiaster här på g.org som har erfarenhet av just denna modellen?, eller bör man satsa på helt annan? Tacksam för alla svar/tips jag kan få!Svar på inlägget: Köpråd - krav på mercedesHade hoppats på lite fler svar ^^, ingen med någon som helst koll eller lust att dela visdom?


w124 300e är en bra mercedes.


tror du man kan man få ned den närmare litern vid stadskörning eller? det är nog soppakonsumtionen jag är mest oroad för xD


1,1 blandat får du nog räkna med


asså ja har åkt några mercar i mitt liv å de är ju underbara bilar är dom fräsh i karossen å dom inte ha börjat rackla så är dom ju som sagt underbara. ja å killen hade en 300 ce-89 (tro ja) aoutomat å den va gudomlig, skinninredning, icke sänkt, bra i både låda å motor, men däremot drog den kring 1,3 landsväg :S de enda ja inte tycker om me mersca är att dom har ju sånna "barnsjukdommar" som blir dryg tillslut, men annars så är den fräsch å inge fel på den så tro jag de är ett kap


Som jag misstänkte så drar de alltså en del soppa då? Vet inte hur det går i motor och drivlina än, då den står i garage sedan 4år tillbaka. Men under våren skall den servas ordentligt och sedan testas!


asså de va en aotomat så de finns ju risk för att den är lite törstig okej så länge den inte är söndertuktad så tro ja de är rätt lugnt, men min personliga erfarenhet är att när en sak rasar, då rasar snart nått annat :S


köp en 560 sec eller nåt annat kul. ligger inte så högt i pris numera.


Under litern i stan kan du nog glömma, i alla fall med sexan. Det finns en 230e som är snålare, men W124 är en riktigt välbyggd Mercedes av den gamla sorten. 11k för den beskrivna bilen låter som ett klipp!


Morfar ( som äger bilen ) säger att den alltid gått klockrent, och jag har sett papper från senaste besiktningen, som den tyvärr inte gick igenom men det enda då var bromsverkan nedsatt. Det var allt på en bil från 87!! det måste väl andå vara bra? inte minsta påpekning om rost eller linkande!


Jag har en 300ce -88. Sjukt trevlig bil. Går tyst och bekvämt, bra komfort. Bra bränsleekonomi, jag kör min på ungefär 1,1 vid blandad körning. 0,75 vid landsväg i 110km/h 0,8 om man står på å ligger på ca. 130. Är det 12 eller 24 ventils motorn på bilen du är sugen på?


W124 är en BRA idé! (Dock är jag personligen av uppfattningen att Benz av äldre modell skall gå på dieselolja! (Bilar med 8 eller fler cylindrar undantaget))


Den jag tittat på är en 12v. Är egentligen inte ute efter ett monster så 6a:n utan katalysator på 190hk duger fint . Låter inte som så tokig förbrukning ändå?!


Känner också att det kan vara en bil värd pengarna! Kan försöka få upp en bild på den


Okej, samma motor som i min då Riktig trevlig motor, drar bra genom hela registret oc man känner exakt när man når maxvrid som ligger vid 4200rpm då den drar lite mer än tidigare. Nä, förbrukningen är mkt bra på dom


döm inte för hårt då den stått där i 4 år Här har ni en bild på bilen jag planerar att köpa


Ser fräsch ut! Fin färg! Bra pris!!!


Kan nästan lova dig att du inte kommer bli missnöjd med den . Gillar dem skarpt. Sen om du sköter om den tror jag inte den kommer gå ner i värde nämnvärt heller på säg 2-3år. Nä, ta den.. du kommer inte ångra det. Fin motor också.


Ah den här bilen ska jag ha länge om jag köper den Har hört att de ska klara över 50k om man servar dem ordentligt? Har dessutom gått i tankar om att lacka om den + tona kolsvart bak vad tror ni om det? kanske ska photoshoppa lite och se efter? hahaKöpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka