Köpråd: Ford Focus etanol, Toyota Prius eller liknande miljöbil.

Hej alla bilentusiaster, nu äntligen ska jag köpa bil igen efter några år som billös. Jag har verkligen noll koll på bilar och vad man kan förvänta sig av dem. Detta är mina förutsättningar: Har ungefär 60-65.000 att lägga, vill ha en hyfsat fräsch bil, inget renoveringsobjekt direkt. Vill ha en bil som inte går sönder efter ett år om man säger så. Det får gärna vara en miljöbil, eller en liten bil som är billig i drift. Jag kör ganska långa sträckor när jag väl kör (har vänner och familj 60 mil från där jag bor) men har inga barn eller hundar som måste ha utrymme. Har haft skoda och opel innan, gillar båda men prövar gärna något nytt. De bilar jag har kollat mest på är ford focus etanol och toyota prius. Ford focus är billiga i inköp, lite för billiga för att det inte ska va misstänksamt tycker jag. Vad är det för fel på de bilarna? För samma pris som jag får en 6-7 år gammal ford focus som gått 10.000 mil så får jag en toyota prius som är 9 år och gått 15.000 mil. För samma pris hittade jag även en volvo flexi fuel som var typ 8 år gammal och gått 20.000 mil. Vad är bäst? Nåt annat tips gällande miljöbilar? Eller småbilar? Jag är helt villrådig. Hjälp mottages tacksamt! Kram Majjan //Fixade för en gångs skull din rubrik, tänk på att vara tydlig nästa gång. //ModeratorSvar på inlägget: Köpråd: Ford Focus etanol, Toyota Prius eller liknande miljöbil.Alla Ford är billiga, nya som begagnade. Jag är inte insatt i Focus svagheter, men det kan nog va ett bra köp. Köp inte en Volvo flexifuel, de är bara dyra.


skaffa en killa som sköter det åt dig...


Golf Mk4 TDi kanske kan vara något? Årsmodellen hamnar runt -00, plus/minus ett par år. Nackdelen är att de flesta har gått en hel del, men är de servade ordentligt så är inte det något problem. Jag har bara bra erfarenheter av VW:s TDi-motorer. Skatten blir ju rätt dyr också, iom att det är en diesel, men det kan löna sig om man kör mycket. Golfen i sig är rätt liten utan att för den skull bli trång. Pinnar på rätt bra med dieselsnurran utan att dra för mycket soppa, bekväm att åka i för att vara en liten bil och är rätt snygg (tycker jag).


Ford Focus 1.6F (med det äldre utseendet) drar bränsle även när man motorbromsar som en gammal förgasarbil vilket är skumt tycker jag. Kan nog klassas som ett "fel" på bilen. Kan du hitta en Focus 1.8 Flexifuel tror jag det är ett säkrare val. Annars är prius väldigt trevlig tycker jag. Man kan också numera börja hitta Toyota Aygo/Peugeot 107/Citroen C1 för under 70000.


Volvo över det hela tycker jag är en bra bil men aldrig letat efter en snål bil o det är ju inte volvo men inte heller dyra i drift eller varken i delar så volvo kan vara nått men en japanare är inte så fel heller som Toyota men som de mesta bilmärken så ska det vara ganska nytt för alla bra finesser ska finnas där och det lite smartare nytänket ska finnas där så försök få en så ny bil du kan för pengarna och samtidigt satsa på ett märke som har bra ryckte som Volvo Bmw och Mercedes, Europa bilar brukar vara grundligt gjorda för våra vintrar och det brukar vara det samma som bra kvalitet. Hoppas du hittar det du söker


Ford är billiga begagnade av den simpla anledningen att är billiga som nya! Det betyder dock inte att bilen inte är bra! Köp forden


Okej så det kan va en bra idé med ford alltså? Men om man tänker ur miljöperspektiv så säger de ju att etanolbilarna är på väg "ut"? Är de billiga i drift?


Citroen C2 1,4 VTR 3d den hade jag nog satsat på.. dricker inte mycke ser rätt trevlig ut en väldigt simpel bil


Skaffa något så nytt som möjligt. Typ en C2 som daajvid ovan nämde. Finns även Golf MKIV 1.6or som gått lite.


Peugeot 107/Citroen C1 eller Toyota Aygo. Små billiga och säkra bilar som är småroliga att köra, och såpass nya bilar bör bjuda på lite bekymmer


Jag kan ju igentligen inte rekomendera en enda liten bil då jag alldrig skulle köpa en själv. Men om jag blev tvingad att köpa en med dina krav så skulle jag nog satsa på en Peugeot 307. När morsans 540i stog på verkstaden i 2 veckor förra våren så hade vi en Ford Focus kombi flexifuel 09a som hyrbil. Åkte den en gång. sen vägrade jag. Riktig jävla skitbil! Plastig som jag vet inte vad och det kändes som att åka i en jävla kakburk. Så en Focus skulle jag inte köpa. Ha i åtanke att denna som vi hyrde var nästan ny. Jag vågar knappt tänka på hur en sån bil skulle kännas efter säg 5 år/15000mil... http://www.blocket.se/stockholm/Ford_Fo . amp;last=1 Det var för övrigt en exakt sån ford fast blå. Skrämande dålig bil för nästan 220k tycker jag iaf.


Har du tillgång till biogasmackar så kan du köpa en Volvo V70 Bi-fuel. Det är väldigt billigt att köra på biogas och det kommer nog att satsas mer på det framöver. Skatten är bara 1050:- för en V70. Etanol verkar vara en övergående fluga. Du får en hyfsad V70 för 65000:- Finns -02:or för dom pengarna.


Ärligt, skit i miljön! Tro det eller ej, men mänskligheten bidrar med cirka 2-3% av den totala ökningen av koldioxid i atmosfären! Ska man då kämpa som en idiot för att minska 10% utsläpp av dessa 2-3%? Som du ser så är det helt meningslöst. Så köp du dig en Focus RS som släpper ut massvis med koldioxid! Här har du dig en fin fin Ford! http://www.blocket.se/halland/Ford_Focu . 10&w=3


Det finns även fina opel astra / corsa för det priset. Spec corsan drar rätt lite


på den annonsen har han/hon eluppvärmd framruta.. är det ngt nytt ? för då är det ngt jag gärna vill ha, slipper all frost i detta kalla land på framrutan.


Nytt och nytt. Jag vet att ford har haft det på ett par bilar. Jag har också efterlyst detta på fler bilar


Speciellt nytt tror ja inte de är har de på min ford scorpio 96 vet ej hur länge de har funnits morsan har även det på sin fiesta 03. Men har bara sett det på fordar kanske har dem patent på det jag vet inte


Finns som tillval på flera fordar.. har det bland annat på familjebilen sen har ju opel det på vissa också. bland annat på firmans opel vivaro.


I ditt fall hade jag nog skaffat mig en VW Lupo 3L, riktigt billig diesel bil som knapp drar något, skatten är också riktigt billig eller så hade jag valt en Toyota AygoKöpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka