Köpråd Volvo 740GL

Hej! Jag har hittat en Volvo 740GL som har gått enligt ägaren 30 000 - 35 000mil bilen ska enligt honom fungera bra. Följande fel har dock bilen: ¤ ytrost kring skärmkanterna ¤ någon enstaka buckla ¤ dåligt innertak Tycker ni det här verkar vara en bra bil att lägga 2000kr på? Hur svårt och vad kommer det kosta att reparera felen på bilen? Bilen har även en svetsad bakaxell. Snabba svar är mycket tacksamt!!



Svar på inlägget: Köpråd Volvo 740GL



Låter som killen har använd den som vinterbil eftersom den är diffad. Dåligt innertak är inget kul så du har två val, ta ut och klä om eller ta ut och låt det vara. Rost är väl inga större problem... Men för 2000kr så varför inte! Kul att leka med


Att diffen är svetsad får mig att tro att den bilen är ruskigt hårt körd men går den som den ska så är det bara att "slå till"


Lägg till lite och köp en annan om du har pengar till det. Ingen bil mår bra av att köras för hårt, oväntade fel kan komma. En sliten motor är dessutom törstigare och bensin kostar.


Det finns förmodligen dolda fel, bilen har gått långt och hårt. 2000 kr må vara billigt men sen hur är det med däcken tex? Får du med några som är bra? Det är dyrt med däck


Allt handlar ju egentligen om hur länge den är besiktad. Det är det enda egentliga värdet i en svetsad 740 i den prisklassen.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka