Köpråd: Audi A4 avant TFSI -06

Hej! Jag skulle behöva lite råd vad gäller Audi A4 avant 2,0 TFSI -06. Jag hört förbrukningsiffror på 0,6 l/mil landsväg, låter väldigt lågt, kan det stämma? Vad är det för serviceintervall på Audi A4:an? Finns det någon service som är speciellt dyr? Har för mig att tidigare bytte man karmremm vid 12.000 mil och det var svindyrt då man även bytte vattenpump samtidigt. Har också funderat på en diesel, är det samma serviceintervall som på bensinarna? Tack på förhand!Svar på inlägget: Köpråd: Audi A4 avant TFSI -06A6an 2.0TFSI dricker ca 5.5-6l på landsväg. fast det är utan quattro, så visst går det. Men det är inte ofta. Räkna med 6.5-7l/landsväg. På 2.0TFSI byts kamremmen vid 17 000mil. Annars en riktigt fin motor, knackar lite väl mycket bara. Men det är normalt.


1. Kolla så den inte är stämplad på 3000mils intervaller! KÖR INTE längre än 2000mil på ett oljebyte! Min motor är slutkörd pga longlife service... http://www.youtube.com/watch?v=XesMGsMSnvU sådär låter dom efter för många mil med kass olja;) Angående kamrem så är det rätt dyrt och görs på 18000mil. inkl tändstift(longlife stift),alla filter (utom soppa), spännrullar och rem, vattenpump, olja, och en rätt stor genomgång... Angående förbrukningen så blir det ju som du kör... Min quattro gick på en roadtrip i somras... alltid minst 25+ på skyltarna och många turer över 200 med fullastad bil! då menar jag FULL LASTAD! hade en uträknad snittförbrukning vid pumpen på 0.82 när vi kom hem. och då spenderades 2dagar med satskörning i Göteborg! Vid normal 3mils pendling drar den ca 0.8-0.85... med rätt tung gasfot! Inga miljöhjältes ambitioner iaf! Men här är det kallstarterna som drar upp förbrukningen en del... Sen ska du tänka på att dessa motorer ska tankas med minst 98oktan! (drar mindre med 98/99 än med 95 så jävligt ovärt o köra 95 samtidigt som det inte är bra alls för motorn) Bara fråga på ifall du undrar något mer!


Står rek 95oktan, i A6ans handbok..Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka