Köpråd: Mitsubishi evolution V

Ja idag var man och testade en evo, blev imponerad, och väldigt sugen, men kan inget om bilen. Eftersöker lite tipps & råd. Kända sjukdomar, vanliga fel, brister med bilen? Trimvänlig?Svar på inlägget: Köpråd: Mitsubishi evolution VEvo 5 viktigt att kolla AYC så den är fungerande, annars är det väl det vanliga viktigt att bilen är välservad ofta, man får väl utgå ifrån att alla prestandabilar gått hårt och har det gått med trim så är det ännu viktigare med service, kan vara bra med historik på bilen. Men ja lättrimmat är väl evosarna men säkrast är väl att se till att man har en bra grund att stå på innan man börjar trimma.


Vad menar du med AYC? Känns omöjligt att hitta serviceböcker till japsare, lite skumt för att i vanliga brukisar e det nästintill självklart :S


Active Yaw Control, http://en.wikipedia.org/wiki/Active_Yaw_Control Kolla så att AYC lampan tänds när du vrider på tändningen sedan ska den slockna efter en stund när bilen startats. Lyser ingen AYC lampa när tändningen är på så är den fifflad med alternativt bortplockad lampa och därmed misstänkt icke fungerande AYC. Lämna då den bilen och leta på en annan för det kan kosta att fixa.


Se där, nu lärde jag mig nått nytt, tackar!


Hjälpte nyligen en kompis när han köpte en Evo V, som ovanstående sa så lös inte AYC-lampan, konfronterade säljaren och han "visste" inget om det, fick ner priset kraftigt pga det iaf så min kompis slog till. Man brukar märka ganska snabbt hur säljaren tagit hand om bilen och om hur skötseln har varit, man får gå lite på känsla då det oftast inte brukar vara väldokumenterat om hur bilen servats och så sedan tidigare. En till sak som var lite märklig på min kompis Evo är att 3:ans växel är lite bökig att få i så testa växellådan och känn efter så den är tight och fin.


Hmmm, vad är det egentligen som skiljer melan V och VI, bortsett från utsidan och kolvarna? Är det nått mer än inredningen som skiljer mellan mekinen edition och den vanliga? Funderar lite på om man skulle ta en V med bättre koppling, koilovers, mätare turbotimer ladtrycksstyrning etc etc, eller en originalare utan några modz och 2 års modeller nyare???


Tusen tack för tipset ang AYC!!! Var idag och kikade på en evo v jäklar vad läcker den va, jag blev tok-kär direkt! Allt känndes klaffat och klart TILLS jag kom på vad jag blev vanrnad för (AYC) så kag stängde av bilen, sedan frågade ägaren ( som verkade mkt kunnig ) om han visste vad AYC är för nått, han blev osäker, nu gällde det. Startar bilen men jag ser ingen AYC lampa lysa. Jag konfronterade honom rejält och efter en lång stund av dålig stämmning så tankade han upp våran bil!! Som sagt, tusen tack! Jag sparade precis 30 000:- på denna tråd!Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka