Köpråd: Volvo v70 R awd -04

Ja, nu är det så att jag kommer nog få en firma bil så då tänkte jag sälja l200an och köpa en lite mer svensson bil.. är riktigt sugen på v70 och har hittat en skaplig R awd -04 som gått 75000km full utrustad.. men ja tänkte höra om ni vet typ om kända brister/fel, kostnad på slitage grejjer, bra att tänka på när man ska köpa en sån här? tackar så mkt för svarSvar på inlägget: Köpråd: Volvo v70 R awd -04Undvik automat! Automaten är strypt på 350nm (400nm för manuellen) Och den är även jävligt slö. 0-100 med manuell går på 5.9sec och med automaten så gör den 7.7sec (enligt volvo)


de är då en manuell ja va sugen på, men hittade även en automat men manuellarn såg bättre ut


Är väl en fin bil förutom (men det gäller alla 4wd,) att drivlinan inte håller för hård körning i det långa loppet. En snabb koll på blocket har någon gång visat att folk till och från säljer dylika bilar med kommentarer om att vinkelväxeln är bytt etc. Det kan ju inte tolkas på annat sätt än att just den är en svag länk; men jag skulle våga mig på att påstå att den bara är det om bilen körs som en rallybil under en längre tid. Jag har också för mig att -06 förstärktes vinkelväxeln (men fråga Volvo om det för jag kan inte komma på källan just nu). Men in alles en bra bil.


okej, ja ja känner en som jobbar på volvo så man kanske kan höra lite där, tänkte att ja skulle ha en awd för de blir att dra släpvagn så fwd, släp och vinter är ju inte en sån bra kombination man tackar för tipsen


Så här är det.. Har egen erfarenhet av dom här grejorna. & själv meckat med skiten! Vinkelväxeln rasar väldigt sällan, den är väldigt starkt byggd. Ser ut invändigt som en bak diff utan diff-huset... Problemet är att volvo reparerar dom inte om lager, eller packningar är dåliga. Då byter dom hela enheten på verkstads policy. Det som ÄR den svaga länken är kopplings hylsan. Den som sitter mellan lådan & vinkelväxeln. Den har Volvo lyckats få helt fel tolerans på, så den rör sig lite-lite på lådans axel & vinkel växels axel. Det gör att den slits & sliter ner splinsen på lådan hylsan & vinkel växeln.. så när vinkelväxeln "rasar" Då är det med största säkerhet 99% hylsan. Det måste kollas på verkstad hur hylsan & splinsen ser ut. innan köpet.. Är dom dåliga då blir det dyrt att reparera skiten. Med risk att byta både lådan & vinkelväxeln.... =/ Det man kan göra är att köpa en ny hylsa.. kostar ca 1000:- på rejmes. Den nya är bättre passform på & slits minder... Ta bort den gammla, göra rent & limma den på axeln med ett locktite ämne. Det brukar göra susen.. Den andra svaga länken är Slung diffen i bakaxel klumpen.. Den har en förmåga att "gå sönder". Då låser den & diffar helatiden.. Rejmes själva har erkänt att det är problem med just den bakaxeln.. & den tredje grejen är att kardan stången är så jävla sjukt byggd att det kostar 9000:- att byta in den trasiga på rejems vid händelse av ras. Dom går nämligen inte att reparera själv, eller på verkstad. Håller på att forska i det just nu om möjligtvis en stockholms firma kan fixa jobbet för en mindre peng. En HELT ny kardan kostar mellan 12 - 14 000:- .....!!!!! Förutom det.. så är det en toppen bil..


haha ja men det lät ju bra.. annars då med slitdelar typ bromsbelägg? hur mkt gåt sånna grejjer på? misstänker att de blir lite dyrare när det är R? tack för tipsen


På mekonomen. Till v70R -04 (manuell) Artikelnr: 02-MDB1944 Benämning: Bromsbeläggssats fram Fabr. Mintex Pris: 564.00 Artikelnr: 07-6527 Benämning: Hjullagersats fram Pris: 1825.00 Artikelnr: 08-60119 Benämning: Stabilisatorstag vä/hö Pris: 529.00 Artikelnr: 08-72619 Benämning: Länkarm vä nedre -12.2006, chnr -645617, utan spindelled med bussningar Pris: 1311.00 Artikelnr: 14-0280218088 Benämning: Luftmassemätare Bosch Pris: 3439.00 Artikelnr: 05-624314509 Benämning: Kopplingssats - SAC utan lager, montering kräver specialverktyg Pris: 3660.00 Montering av SAC kopplingar kräver specialverktyg, och bör utföras av utbildad mekaniker. Specialverktygssats 05-400007210 Artikelnr: 05-400007210 Benämning: Kopplingsverktyg för SAC sats Pris: 10061.00 Artikelnr: 16-KTBWP3160 Benämning: Kamremssats inkl vattenpump -2004, motnr -*3188688 Pris: 2029.00 Lite smått jag hittade som kan vara bra att veta. Rätt så normala priser på sakerna. Dock är väl kopplingsbyte en mardröm!


ja de va väl kopplingsbyte som inte va så kul


Svea Bil i Stockholm- Bromma. Renoverar & bygger om kardan stången till AWD ,samt andra märken. -Så som volvo borde ha byggt den från början. Dvs. De byter knuten, stödlagret & bygger om kardan så att det går att dela stången & går att byta lagret vid behov. Allt detta för ca 6000:- mot utbytes hos Rejmes för 9000:- till samma jävla skit stång som havererade från början.... Det finns ljus i tunneln.. Ska lämna min stång till dom. Hoppas resultatet blir lika bra som det lät på killen jag pratade med i telen.


Satan va bra!! men du menar till viscon va?? Om du gör det så ska man ju byta till det sen när man köpt en volvo med visco


Vad på dom går sönder? Bild?Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka