Köpråd volvo 745 glt 16v, vågar man...

Jag skall lägga max c:a 10k på en 745 som ska funka som 2:a bil, vågar man köpa 16ventilaren, har hört både bu o bä om den motorn......... Den vanliga 116hk är ju ett RIKTIGT sömnpiller o turbo får man inte tag till dom pengarna så därför funderar jag på 16v istället. SÅÅ alla tips o förslag på vad man ska kolla/akta sig för på den motortypen mottages tacksamt. Mvh TomasSvar på inlägget: Köpråd volvo 745 glt 16v, vågar man...Viktigt att kolla om kamremmen är bytt på 16v. Det är huvudskillnaden anser jag.


Inte bara kamremmen. Balansaxelremmen måste också bytas samt alla spännhjul och bultarna. Vilket du måste kolla på i stort sett alla andra bilar också. Annars är det lungt, lika bombsäker som vilken annan 740 som helst. Trevlig motor som gillar att varvas. 10k för en bra 16v är lugnt.


Hittade en gammal tråd med liknande fråga....många skrev att man borde fimpa balansaxelremmen helt o hållet!! Pga risk för motorras om remmen går av eller axlarna skär!! MEN är det inga nackdelar utan den remmen då?? vibrationer el dyl.


Nja, märks knappt att man tar bort remmen. Har en 16v hemma och det första vi gjorde var att ta bort balansaxelremmen. Kunde inte uppfatta att det blev mer vibrationer. Finns påståenden att balansaxlarna egentligen inte behövs på motorn.


Värt att känna till att det blir lite halvdyrt att renovera om man lyckas få motorn att gå lite för varm Men nog är det en roligare motor än 8V-sömnpillren, låter lite bättre om inte annat. Vet inte hur stor skillnad det är mellan 88-89-motorerna på 159hk mot 90+/Automat 155hk. Skiljer lite i storlek på spjällhus osv, kanske påverkar gasresponsen.Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka