Köpråd ang frakta hem bil med container med suspekt företag??!! HJÄLP!!

Hej alla som kan hjälpa mig i denna märkliga situation! Jag har hittat en bil som enligt ägaren är körd i lettland men står nu som flyttgods & skall säljas, han vill endast göra affären via ett företag spm heter International TCC Cargo, se länk nedan! Bilen verkar vara i bra skick. har ett chassie nr på den m.m Säljaren vill att det företaget ska sköta hela affären med frakt & pappershandlingar. Dom är tydligen bra inom det området enligt hemsidan, affären skall isf gå till så att jag betalar pengarna till företaget som "håller" dom tills bilen finns hos mig. Jag ska tydligen ha 5dagar på mig i sverige att kontrollera bilen innan jag godkänner den & då får säljaren sina pengar! http://www.internationaltcccargo.com/how_it_works.htm http://www.internationaltcccargo.com/Tr . buying.htm Har bara haft mailkontakt med säljaren efetrsom han jobabr på en oljeplattform & därför ska sälja bilen eftersom han inte kommer vara i land så mkt. Ni förstår säkert att jag börjar tycka situationen är märklig. Är inte så sugen på förlora drygt 200´ genom att betala ett företag pengar, ska försöka öra så det är möjligt att titta på bilen sj på plats & ordna egen frakt så man inte blir blåst. Säger dom att det är omöjligt att komma dit får egen inspektion så är det bara bluff!! Om någon har nån erfarenhet elr hört nått om det företag så skriv!!!! MVH STEFANSvar på inlägget: Köpråd ang frakta hem bil med container med suspekt företag??!! HJÄLP!!har varken hört något om företaget eller har liknande erfarenhet, men jag vet att man kan inte lita på en jävel när det handlar om pengar, jag hade inte gjort det.


En gyllene regel är att om man är det minsta tveksam så ska man inte gå med på det, framför allt när det handlar om en så pass stor summa pengar. Aldrig själv hört talas om företaget och en snabb googling på det gav två resultat, vilket är otroligt udda för ett företag som skulle fungera bra:http://www.google.se/search?hl=sv&s . p;gs_rfai=


Gjorde även en koll på domännamnet och detta är vad jag fick fram: Creation Date: 17-Feb-2010 Så nej, gå inte med på den affären.


Det där företaget verkar precis hur suspekt som helst...


Köp bilen på plats och ta båten hem.


betyder det då att hemsidan är gjord 17:e feb?? isf är det ju bluff, inte så svårt att göra hemsida, om man ska blåsa folk på flera hundra tusen!


Gör exakt som Volvodrajvor! Då gör du allt själv och vet att det blir riktigt gjort!


Jag läste om något liknande bedrägeri bara för någon dag sedan. Rätt säker över att det var på garaget. Kollade upp lite info om sidan:


Det är en bluff! Läs mer om det här: http://translate.google.se/translate?hl . %26gl%3Dse


hur dum i huvudet får man bli. . tror du seriöst att man ska få köpa en bil för "halva priset" och sen frågar här om det är sant. likadant när någon säger att man får något gratis, du tror säkert på sånt åxå.


Det var något liknande på tv att några försökte sälja bilar så som dom inte ägde,


Bluff! Akta dig!


tack för alla kommentarer & hjälp.. Självklart har jag inte tänkt skicka pengar innan jag har bilen. Intressant info om bolaget, priset på bilen var inte halv priset för övrigt, isf hade jag inte ens fortsatt maila med "bolaget". Har skickat ett sista mail till dom idag att jag har inga problem med att komma dit & titta på bilen & ta hem den själv..så får väll se om dom ens svarar!!


Haha ja det är samma story som i mina mail jag fått om att säljaren är fast på en olje plattform! Men enda skillnaden är det var inte halva priset mot dom andra utan mindre mil & mer utrustning! Tack nu kan jag släppa den bilen & hitta en annan!Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka