Köpråd: Liten, bensinsnål bil för runt 20k!

Nu är det så att jag snart ska försöka byta bort min Fiesta MK1a till en lite modernare bil, och eftersom jag kör mellan 9 till 15mil om dagen så vill jag ha en som dricker så lite som möjligt! Mina förhoppningar är att bilen:- Inte dricker mer än 0,6l/mil på landsväg - Billig i försäkring - Inga överdrivna skattepengar Körglädje och så är inte fullt lika prioriterat, men gör inget om det iaf händer något när man rör gasen! Priset jag tänkt mig på nya bilen ska helst inte gå över 20.000kr, då jag är ganska så fattig! Alla tips välkomnas Mvh MarcusSvar på inlägget: Köpråd: Liten, bensinsnål bil för runt 20k!Själv va jag ute efter ungefär samma saker. Köpte en Mitsubishi Colt Glx -97. cirka 1k i skatt, kör man normalt är den snål på soppa, ligger bra i försäkring. Är grymt nöjd med min. Dock ligger dom i bra skick strax över 20k men går ju alltid o pruta. Se upp med sönderrostade bakbalkar bara!. Vanligt fel på dessa har jag märkt när jag letade runt. Mvh Janken


Lite över gör inget, va ju mest ett riktpris! Men då får jag fråga, ca hur mycket dricker dom? För det är förbrukningen som till 99% avgör mitt val! Och har faktiskt kollat lite på Colt, och dom ser ganska trevliga ut!


mazda 121, snålare bil får man leta efter men upplevelsen kan väl vara bättre kanske.


Skoda Felicia dricker exakt 0,6 och ligger runt 20k, då snackar vi om 99,an så det är även en relativt ny bil + att det är en 1,6 liters motor i den så den är relativt pigg med. Se bara upp för rost på dörrar, underrede och skärmkanter. Kontrolera noga att det inte finns någon bubblig lack eller att det bara är övermålat för att se snyggare ut.


Min VW Lupo är grymt snål när det gäller landsväg, jag snittar 0.48 - 0.5 vilket är godkänt tycker jag Skatten ligger på mellan 1000-1200:- sen finns det även Seat Arosa som är ett billigare alternativ vid inköp


Mazda 121 är så fula så dom blir coola, så är ju helt klart ett alternativ! Felicia har jag aldrig fastnat för direkt. Men som sagt, pendlarbil behöver ju inte va en skönhet så tål att tänkas på! VW Lupo däremot ser faktiskt ganska trevliga ut! Och med vilket motoralternativ är det den dricker så mycket? 1,4 som du har eller?


Har ej mätt upp colten så vill inte säga några siffror. Såg siffror på 0,72 någonstans blandad körning. Kör man bara landsväg i laglig fart så drar den inte nämnvärt med soppa. Nästan så jag tycker 0,72 blandat är högt räknat mot vad jag tankar... Sen känns den inte som en jätteliten bil när man kör heller. Vilket jag ser som ett stort +. Likaså redan original bättre komfort än vissa jämngamla mellanklass bilar. (fortfarande en liten bil så det är ju inte bmw 5 serie komfort vi snackar om nu självklart) Tyst o go motor med, samt låter faktiskt rätt skönt när man gasar på lite också. Trevlig liten bil tycker iaf jag. Går ju lite mot strömmen och tycker att min modell (97-) är snyggare än de tidigare modellerna också. Mvh Janken Edit: jag har 1,6L motorn. Finns ju även som 1,3L som drar, enligt samma sida, 0,66 blandad körning. Såg dock att det skiljde på årsmod/hk mot min på sidan, men det kanske ger en fingervisning iallafall.


Köp en lupo 3l dom går på under 0.3l milen långfärd o min golf4 tdi har jag kört på 0.39 l milen verklig förbrukning uträknad med trippmätaren


Dricker mycket? Ironisk eller jag har en 1.4 och tycker 0.48-0.5 är godkänt för en bensinare sen finns det som en tidigare nämnde i träden Lupo 3L och den är ännu billigare


Janker: Får fundera, men tror jag bestämt vad jag är ute efter! Jorgen72; Precis en sån har jag tittat på, och blivit förbannat sugen på! LIVINLOUD: 3L har fångat mitt intresse, förbrukningen gillade jag starkt, och den låga skatten!


VW Polo (6N, 1995+) 1,6l (75hk/135Nm, fullt körbar) är ett ganska schysst val, bilen väger c:a 1000kg så skatten ligger på lika många kronor. Blandad förbrukning på c:a 0,67 (sambons bil) med ganska tung gaspedal. Går säkert att hitta en fin för c:a 20 000. Ett plus är ganska rejält lastutrymme (iaf med 3-d varianten), fäller man sätena kan man få in alla möjliga normala grejer, typ 2 uppsättningar hjul m.m. (utom sängar/soffor osv ). Det som talar emot är säkerheten, men det är väl nästan bara modernare småbilar som är bättre på den biten.


Har funderat lite på polon med faktiskt! Men som tur är så ska jag inte köpa bilen riktigt nu, så har tid att kolla in dom med!


VW Golf Toyota Corolla Men jag hade letat efter en Bmw 316i Compact, går att hitta för 20k i ok skick och drar inte mer än 0.7 blandad körning och under 0.6 på landsväg. Samtidigt är det en bil som inte behöver en stor motor för att vara rolig, 115hp räcker utmärkt och chassit tar hand om resten. Billig i försäkring? Det får du avgöra själv, värt att kolla upp premien åtminstone? Brukar inte vara så dyrt, 316 compact hör inte till de mest buskörda Bmw om vi säger som så. I värsta fall får man avgöra om det är värt 500:- mer i (trafik)försäkring/år för att köra Bmw kontra Golf 1.4...


Är inte direkt någon ovanlig bil, så det är ett plus vid reparationer eller liknande. Plus att VW Caddy, Seat Ibiza m.fl. är systermodeller så stort utbud med prylar om det skulle vara något man vill ha billigt. Ja, spana även in Seat Ibiza (motsvarande Polo) eller Seat Arosa (motsvarande Lupo), borde vara billigare än VW.


Du har ju även Ford (rost-)Ka att spana på i prisklassen också, kanske kan få två


Du bör ju inte köpa en bensinare när du kör så mycket det är ju betydligt bättre o köpa en diesel o klart mer ekonomiskt.


En KA är dock ute ur leken, för det är nog världshistoriens fulste bil!


Tror med på diesel. Och gillade 3L eftersom den hade väldigt överkomlig skatt! För annars är skatten på dieselbilar ju så snuskigt dyr!


Kör du så mycket så är det ändå lönsamt med den höga skatten o den delas upp på kvartal så du betalar inte allt på en gång du kan ju också köpa en lastbilsreggad bil så har du ju inte den höga skatten men det finns ju ingen bil som går så billigt som en lupo 3l och man sitter ganska bra även om man är lång. 027lmilen här ifrån ner till malmö i verklig förbrukning är grymt bra.Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka