Köpråd av ljudsystem till saab 9-3 -00

Hej får inte mitt original steg att komma överens med min nya huvudenhet en Kenwood DPX503UY så tänkte byta högtalarna i bilen samt skaffa ett nytt steg. Med andra ord söker jag:Ett par 3.5" Ett par 6x9" Ett par 6.5" Samt ett slutsteg som jag tänkte mig att skulle driva dörrarna? Dörrarna tänkte jag mig även midbasar i? Nu kan jag absolut inget om detta därför jag behöver hjälp. Hertz ECX87 Tänkte jag framme vid framrutan (3.5") 595Kr - 20%=476Kr Hertz ECX690 Tänkte jag i hatthyllan (6x9")1195Kr - 20%=956Kr Hertz EV165 Tänkte jag i framdörrarna som midbasar (6.5") 695Kr - 20%=556Kr Sen slutsteg fattar jag inget av... Kablage lär väll behövas antar jag.. hur är det med kvalitén där?Skiljer mycket? Dämpning i dörrarna? Att jag valt Hertz är för att jag tycker dom verkar spela klart och fint på de videos jag sett.. Finns inget ljudbutik i närheten så har inte chansen att provlyssna mer än i videos vilket inte blir en 100%ig upplevelse.. En annan anledning är även att det är 20%'s avdrag på hertz produkterna där jag tittat nu.. Vilket jag tycker är en riktigt bra rabatt. Men är även så att jag är lite halvsugen på en framtida låda i skuffen bör man tänka på det redan nu? Vid val av steg menar jag då.. Prisplan har jag dock ingen ännu... Vill inte lägga allt för mycket men vill ändå att det ska låta bra. /Tribbe.Svar på inlägget: Köpråd av ljudsystem till saab 9-3 -00Vad är det för typ av steg jag söker? Så jag kan leta runt lite.. nu känns det onödigt att leta då jag inte har någon som helst aning. Högtalar upplägget skulle fungera? Eller bör jag tänka om? Funderar även på en tripp i helgen till en bilstereo butik men vill helst slippa en tur och retur på ca 20mil... /Tribbe.


Högtalarupplägget verkar väl helt okej. Nu vet jag ju inte hur ofta du har folk i baksätet så det är svårt att säga hur pass du behöver 6x9orna, men du kan ju köpa dom och använda som "basar" tillsvidare. Ett 4-kanals steg vore nog vettigt till din set-up så kan du driva dörrhögtalarna (midbasarna) och 6x9orna på det tills vidare, 3,5orna kan du köra på stereons inbyggda förstärkare och sen när du fått tag på en baslåda så kör du den på 2 av stegets kanaler och 6x9orna flyttar du över till stereons inbyggda förstärkare. När du kollar på steg, kolla efter vettiga kända märken (varför inte ett Hertz tex?) och inte nåt kalle anka steg för 1000kr med 4x1000W.


Ett Hertz EP4 skulle alltså funka fint till den setupen? Ett sånt skulle landa på 2076kr. Det sitter folk i baksätet ganska ofta. Nu har ju jag dock ingen aning om vilka steg som är kalle anka steg osv.. men att köra ett märke rakt igenom låter ju ganska bra tycker jag..


EP4 är bra steg EP4X är ännu bättre Jag hade kört framhögtalarna på 4-kanalsteget och skippat nya 6*9 bak utan istället köpt dämpmatta för dem pengarna för det behövs det en hel del i saab dörrarna för det ska vara värt mödan o byta högtalare, skramlar mkt om dem annars.


Du hade alltså valt att behålla original 6x9 orna? Med andra ord 6x9orna på stereon och resten på steget?


ja mest för att kunna dela av högpass o lågpass på 3,5" o 6,5", det går o få bra flås/midbas i dörrarna bara man lägger ner lite energi på att dämpa dem ordentligt, jag har sj inte lyckats helt hundra med mina till Amegorna ja har men upp till normal volym funkar det. Skulle du sen bli sugen på baslåda nån gång så är ES serien från hertz ett bra val för normala pengar och samma som du hade i resten av bilen samt ett EP1D kanske som steg. eller köper du allt på en gång o får ett fint paketpris kanske


Man kan alltså inte lägga en framtida bas på samma steg som det andra? Eller är ett till steg för att få ut mer ur en bas?


Det lutar rätt starkt åt att jag kommer köpa de Hertz högtalare och slutsteget jag nämnde och nu undrar jag över kablar? Och ljuddämpning i dörrarna. http://www.bilradiohuset.se/sv/product/319/DPL-9999 Skulle jag klara mig på det här kabelpaketet? Peak off? Något att ha och hur mycket behövs till 2 dörrar isåfall? Eller är det bättre att köpa någon ljuddämpning på t.ex mekonomen? Kan inte bestämma mig över låda bak... är riktigt sugen på något liknande detta.. http://www.garaget.org/?car=120922&image=1402547 Vad ligger kostnaden för ett sånt på ungefär? om man bortser från steg och bas. Om jag skulle ge mig på något liknande så skulle det trodligen bli 2x sånna här basar Hertz ES250D är jag dum nu? Och vad skulle behövas för typ av steg till detta? För steget jag nämt tidigare antar jag att inte orkar med 2st basar samt högtalare?


Funderade över steg... om man går upp lite i pris på steget och kör på Hertz EP4X och lägger lådan och dörrarna på den sen hatthyllan och 3,5orna på stereon skulle det gå och fortfarande låta bra? Klarar man sig på ett steg då? Vet att jag inte skrivit någon budget och vet den fortfarande inte.... den skiftar varje dag känns det som nu Men EP1D steget är för dyrt för min del..


Det kan gå men iom det inte är skaka sönder bilen du är ute efter kan det säkert räcka med 5kanalaren EP5 och en 12" ES300D i portad låda det är ju ett 5kanals med 4*60w i 4ohm och 250w i 2ohm subkanal. EP5 Kostar inte mkt mer än ett EP4 finns för 3299kr vet ja.


Okej om jag skulle satsa på ett EP5 steg och en 12" ES300D samt högtalarna på det steget? Inte alla men dörrarna iaf? Jag fattar absolut inget av stegen :S Kan man säga att en kanal är en högtalare? Isåfall skulle jag kunna driva dörrarna och 3,5orna på steget samt 1 ES300D och det skulle funka bra?


Tänkte lägga en beställning imorgon eller på lördag nu när lönen kommer.. Är dock lite osäker på stegen fortfarande. Tänkte lägga bara dörrarna och basen i skuffen på ett steg.. 3,5 och 6x9orna på huvudenheten.. Frågan är dock räcker ett Hertz EP4 för att driva en Hertz ES300D 12" och 2st Hertz EV165 6,5" eller kommer det låta dåligt då? Undrar även över kabelarean och säkring. Kabel är det köpa som gäller eller kan man plocka någon kabel från jobbet? /Tribbe.


Kör inte D basen om du bara ska driva den på ett EP4 ta den vanliga ES300.3 med enkel talspole och brygga två kanaler på steget till basen. Det kommer säkert funka men lite klen effekt till basen kanske, men det vet man inte förrän man provat, blir du nöjd är ju allting bra :-) Köp ett kabelkit med allting i om du inte vet riktigt vad du ska ha, tex 16mm2 eller 21mm2 strömkabel räcker till det steget.


Okej, om jag lägger på några slantar och tar EP5 då? Eller om jag byter basen till en ES250D och kör kvar på EP4? Kanske klent med en 10'a?


Asså det är inte det att det är en 12" som ja inte tyckte du skulle ha D varianten utan det är att det är dubbla talspolar på den med "fel impedans" för att använda ditt steg så bra det går, därav det är bättre o ta den enkelspoliga. Men jo jag hade hellre lagt på en slant o tatt EP5 steget (eller ännu hellre EP4+EP1D om du nu ska ha Hertz Energy serie)och då drivit även 3,5" på steget med det kommer säkert låta bättre. dela av dem med HP-filtret i steget runt 150hz nåt sånt det gör att du kan spela med högre volym utan det låter illa eller du spelar sönder dem för det mesta av basen är bortfiltrerad. midbas högtalarna ska väl egentligen ha ett bandpassfilter för o ta bort både den djupa basen och det som ska spelas av 3,5" men det kommer nog gå bra att spela med dem bara delade LP, börja vid 200hz eller nåt sånt, justera filter och nivåer och lyssna vilket du tycker låter bäst med både 3,5" och 6,5" och sen en 12" abs inkopplad. Väljer du EP5steget kan du välja en 300D för den impedansen klarar bas-kanalen av iaf.


Oj, nu blev det avancerat.. hp, lp, bandpassfilter,abs??? EP1D känns tyvärr som att det är lite för dyrt för mig. Tror dock jag fattar det där med kanalerna och motstånden nu. Kör jag på ES300 och dörrarna så använder jag "3 Ch 60W x 2 (4?) + 190W x 1 (4?)" på EP4'an? Är jag med då?


ADD.ADHD,krupp. osv Ja du tänker rätt, man använder två kaneler bryggkopplade/bridge/monokopplat och får en kanal med 190w till din bas. och steget är inte stabilt i 2ohm mono därför du bara ska använda den enkelspoliga basen.


kör på 3.5" och 6.5" fram dela dem som frippe sa till en början. därefter testar man fram sig. skit totalt i 6x9" jag skulle kört på ett 4kanals steg till att börja med. sedan kompletterat med ett monosteg till basen. det kommer ge mest och bäst effekt, och vara mest värt i slut ändan. 3.5" 150hz HP 6.5" 80hz HP eller 200hz LP till att börja med om de enbart ska spela midbas. 12" 50-80hz LP div. inställningar på Hu.. men har du någon som kan hjälpa dig med inställningarna, så underlättar de ju. om de känns invecklat..


HP, LP =Högpass och lågpass?? Något jag ställer in på steget eller måste jag köpa något mer?.. Har tyvärr ingen som kan hjälpa mig och finns ont om ljudbutiker i stan Därför det tagit så lång tid för mig att beställa... vill inte beställa och få hem massa saker som jag inte fattar hur jag ska göra med.. Jag tänkte mig detta nu. 3,5" framme vid rutan. Hertz-ECX87 6,5" midbasar i framdörrarna Hertz EV165 6x9" i hatthyllan Hertz-ECX690 12" bas i skuffen Hertz-ES300 Slutsteg Hertz-EP4 Basen och dörrarna på steget i 3 Ch 60W x 2 (4?) + 190W x 1 (4?) 3,5" och 6x9" på stereon. Tänkte börja så här sen får jag väll se hur intresserad osv jag blir.. Sen behöver jag kabelkit?(De har 8, 10, 20 och 50mm2 kit där jag tänkte handla) Någon som skulle passa? Dämpning till dörrarna? Material för att bygga lådan?( är det mdf? dämpmaterial? port ska man ha vah? högtalar terminal?) Passar alla högtalarna direkt eller måste man modda? Köpa någon adapter? Adapter till saab 9-3 Hur mycket hjälper en sån här? Bas GallerKöpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka